Retete din bucataria Romaneasca

Cartofi cu ou si usturoi

Cartofi cu ou si usturoi

Cartofi cu ou si usturoi, mic dejun gustos, mancare rapida gata in 15 minute

Timp de gatire: 15 minute
Ghiveci de legume

Ghiveci de legume

Ghiveci de legume cu vinete, dovlecel, ceapa si ardei, o mancare de post, vegana, gata in mai putin de o ora.

Timp de gatire: 45 minute
Placinte nedospite cu branza

Placinte nedospite cu branza

Placinte nedospite cu branza de oaie, cascaval si parmezan, gata in mai putin de 15 minute, o reteta de placinte care nu necesita dospire.

Timp de gatire: 15 minute
Ciorba de perisoara

Ciorba de perisoara

Ciorba de perisoara a la grec, una dintre preferatele romanilor, ideala pentru masa in familie.

Timp de gatire: o ora 30 minute
Salata de vinete

Salata de vinete

Salata de vinete, una dintre mancarurile cele mai indragite de romani, o reteta de vinete foarte gustoasa si aromata.

Timp de gatire: o ora 10 minute
Bulion de rosii

Bulion de rosii

Bulion de rosii traditional preparat ca la mama acasa, gustos, aromat, foarte sanatos gata sa imbunatateasca orice mancare.

Timp de gatire: 2 ore 30 minute
Orez cu legume

Orez cu legume

Orez cu mazare, morcov si ardei, o mancare rapida de post, vegana, foarte usoara gata in mai putin de 30 de minute.

Timp de gatire: 30 minute
Supa de pui cu legume

Supa de pui cu legume

Supa de pui cu legume, o supa gustoasa, sanatoasa si plina de vitamine si minerale.

Timp de gatire: o ora 10 minute
Supa de iepure

Supa de iepure

Supa de iepure cu morcov, patrunjel si telina, o ciorba de iepure usoara, gustoasa si aromata.

Timp de gatire: o ora
Gris cu lapte si dulceata

Gris cu lapte si dulceata

Gris cu lapte si dulceata, desertul copilariei cu dulceata de capsuni, o mancare rapida gata in mai putin de 15 minute.

Timp de gatire: 15 minute
Fasole batuta

Fasole batuta

Fasole batuta, frecata, sleita, facaluita, pasta de fasole cu ceapa si boia de ardei dulce, un aperitiv vegan/de post foarte gustos si sanatos.

Timp de gatire: 2 ore
Friptura de iepure la tigaie

Friptura de iepure la tigaie

Friptura de iepure la tigaie cu bulion, ceapa, usturoi si morcov, o friptura gustoasa, aromata si sanatoasa.

Timp de gatire: o ora 10 minute