Bulion de rosii traditional preparat ca la mama acasa, gustos, aromat, foarte sanatos gata sa imbunatateasca orice mancare. Acest bulion de rosii este foarte savuros si poate fi consumat ca atare sau poate fi folosit pentru a da un gust desavarsit ciorbelor sau tocanitelor.
Sucul de rosii este este un foarte bun remediu impotriva celulelor canceroase, tumorilor si a infectiilor, sucul de rosii fiind foarte bogat in vitaminele K, B1, B5, B6 si in vitamina C. Bulionul de rosii aduce o serie de beneficii: regleaza colesterolul din sange, intareste sistemul imunitar, protejeaza inima, intareste oasele, ajuta organismul in lupta cu cancerul, previn osteoporoza si nu in ultimul rand este foarte bun pentru ten.
1.) Incepem prin a spala bine rosiile pe care ulterior le curatam de cotor si le taiem in bucati mari.
2.) Punem rosiile taiate intr-o oala si le zdrobim cu mainile pentru a ajuta la o fierbere mai rapida.
3.) Fierbem rosiile pentru aproximativ 30 de minute amestecand din cand in cand, dupa care le trecem printr-o sita pentru a separa sucul de coaja si de seminte.
4.) Sucul de rosii obtinut se pune din nou la fiert impreuna cu un ardei gras intreg pentru aroma.
5.) Condimentam sucul de rosii cu sare, piper negru boabe, foile de dafin, zahar si il lasam la fiert timp de aproximativ o ora.
6.) In timpul fierberii amestecam sucul de rosii din cand in cand pentru a impiedica lipirea de oala.
7.) Cand bulionul a fiert adaugam conservantul si incepem sa punem bulionul fierbinte in sticlele spalate si dezinfectate.
8.) Invelim sticlele cu bulion in prosoape pentru dustulire - le lasam invelite pana a doua zi cand se pot pune pentru pastrare la camara.
Bulion de rosii traditional preparat ca la mama acasa, gustos, aromat, foarte sanatos gata sa imbunatateasca orice mancare.