Placinte nedospite cu branza

Placinte nedospite cu branza
  • Calorii
    455
    23%
  • Proteine
    18.4g
    25%
  • Lipide
    12.4g
    18%
  • Glucide
    65.5g
    24%
  • Fibre
    2.2g
    -
  • 200g
  • 5 m
  • 10 m
  • 4
  • F usor


Placinte nedospite cu branza de oaie, cascaval si parmezan, gata in mai putin de 15 minute, o reteta de placinte care nu necesita dospire. Aluatul pentru placinte nedospite se poate framanta manual dar, pentru a termina mai repede se poate folosi un robot de bucatarie. Reteta de placinte nedospite cu branza este una foarte usoara, tot ce trebuie facut pentru pregatirea aluatului este sa adaugam toate ingredientele intr-un robot de bucatarie, sa amestecam bine si pe urma sa prajim placintele intr-o tigaie unsa cu ulei de floarea soarelui.

Ingrediente

  • 500g faina alba
  • (300g) iaurt gras
  • 1 lingurite (5g) praf de copt
  • 100g branza de oaie
  • 2 felii (60g) cascaval
  • 50g parmezan
  • 0.2 litri (200g) apa
  • 2 linguri (16g) ulei floarea soarelui

Pasi preparare

1.) Punem faina, iaurtul, branza de oaie, cascavalul tocat marunt si parmezanul intr-un bol si amestecam bine.

2.) In timp ce framantam aluatul adaugam apa pana cand obtinem consistenta dorita.

3.) Portionam aluatul in functie de cat de mare este tigaia in care vom pregati placintele.

4.) Presaram faina pe masa de lucru si intindem aluatul, dar nu prea subtire. Cu cat este mai gros aluatul cu atat trebuie gatit mai mult.

5.) Ungem tigaia preincalzita la foc mediu cu putin ulei de floarea soarelui.

6.) Adaugam placinta in tigaie si o prajim pe fiecare parte timp de aproximativ doua sau trei minute sau pana cand este gatita.

7.) Dupa ce am luat placinta gatita din tigaie, ungem din nou tigaia si continuam procesul pana cand tot aluatul este gata.



Comentarii

Adauga un comentariu la reteta "Placinte nedospite cu branza"