Fasole batuta

Fasole batuta

Calorii
116
6%
Proteine
4,3g
6%
Lipide
3,8g
6%
Glucide
19,4g
7%
Fibre
8,8g
-
Gramaj portie
100g
Timp de preparare
0 m
Timp de gatire
2 h
Portii
4
Dificultate
3

Etichete retete cu fasole , mancare de post , retete de post , retete vegane

Fasole batuta, frecata, sleita, facaluita, pasta de fasole cu ceapa si boia de ardei dulce, un aperitiv vegan/de post foarte gustos si sanatos. Pentru prepararea acestei mancaruri se poate folosi orice tip de fasole uscata iar daca timpul nu ne permite se poate folosi si fasolea uscata la conserva. Fasolea batuta este o mancare de post/vegana foarte bogata in proteine, un bun inlocuitor al carnii pentru persoanele care nu consuma carne sau in perioadele de post.

Fasolea uscata este un super aliment care are o serie de beneficii pentru organism: ajuta la detoxifierea organismului, are un indice glicemic scazut, datorita nivelului ridicat de fibre are un rol important in lupta impotriva depozitelor de grasimi iar datorita continutului de magneziu ajuta la sanatatea oaselor si la diminuarea stresului.

Ingrediente

  • fasole boabe - 400g
  • ulei floarea soarelui - 2 linguri (16g)
  • ceapa - 1 buc. (50g)
  • sare - 2 lingurite (10g)
  • piper negru macinat - 0,5 lingurite (2g)
  • boia de ardei dulce - 1 lingurite (5g)

Pasi preparare

1.) Punem fasolea intr-o oala, adaugam apa rece si o punem la fiert la foc mediu.

2.) Cand fasolea incepe sa fiarba o mutam intr-o alta oala cu apa preincalzita si o lasam din nou sa fiarba pentru cinci miute. Repetam aceasta operatiune de doua sau trei ori si pe urma adaugam putina sare si lasam fasolea la fiert la foc mediu pentru aproximativ o ora si jumatate sau pana cand fasolea este fiarta bine.

3.) Dupa ce fasolea a fiert o strecuram din oala si o lasam sa se raceasca.

4.) Adaugam fasolea fiarta si putin din apa in care a fiert intr-un blender si o blendam pana cand obtinem o pasta consistenta.

5.) Condimentam fasolea frecata cu putina sare si putin piper negru macinat. Daca dorim ca fasolea sa aiba o culoare mai rosiatica putem sa adaugam si boia de ardei dulce.

6.) Calim ceapa taiata marunt intr-o tigaie la foc mediu cu putin ulei de floarea soarelui si cand ceapa este calita adaugam o lingurita de boia de ardei dulce si o calim si pe aceasta pentru un minut.

7.) Servim fasolea batuta alaturi de ceapa calita si daca dorim putem sa servim si cu un bacon afumat prajit.




Mai multe retete din categoria aperitive

Placinte nedospite cu branza

Placinte nedospite cu branza

Placinte nedospite cu branza de oaie, cascaval si parmezan, gata in mai putin de 15 minute, o reteta de placinte care nu necesita dospire.

Timp de gatire: 15 minute
Fasole batuta

Fasole batuta

Fasole batuta, frecata, sleita, facaluita, pasta de fasole cu ceapa si boia de ardei dulce, un aperitiv vegan/de post foarte gustos si sanatos.

Timp de gatire: 2 ore
Zacusca de fasole

Zacusca de fasole

Zacusca de fasole preparata rapid, un aperitiv traditional romanesc.

Timp de gatire: 2 ore
Ficatei de pui cu ceapa

Ficatei de pui cu ceapa

Ficatei de pui cu ceapa, o reteta gustoasa gata in doar 15 minute.

Timp de gatire: 15 minute
Chiftele de pui la cuptor

Chiftele de pui la cuptor

Chiftele de pui la cuptor usor de facut, slab calorice si foarte hranitoare.

Timp de gatire: o ora
Placinta cu branza

Placinta cu branza

Placinta cu branza sarata la tigaie.

Timp de gatire: 2 ore
Cordon bleu cu carne de porc

Cordon bleu cu carne de porc

Cordon bleu din cotlet de porc cu cascaval si sunca de Praga

Timp de gatire: 45 minute