Fasole batuta, frecata, sleita, facaluita, pasta de fasole cu ceapa si boia de ardei dulce, un aperitiv vegan/de post foarte gustos si sanatos. Pentru prepararea acestei mancaruri se poate folosi orice tip de fasole uscata iar daca timpul nu ne permite se poate folosi si fasolea uscata la conserva. Fasolea batuta este o mancare de post/vegana foarte bogata in proteine, un bun inlocuitor al carnii pentru persoanele care nu consuma carne sau in perioadele de post.
Fasolea uscata este un super aliment care are o serie de beneficii pentru organism: ajuta la detoxifierea organismului, are un indice glicemic scazut, datorita nivelului ridicat de fibre are un rol important in lupta impotriva depozitelor de grasimi iar datorita continutului de magneziu ajuta la sanatatea oaselor si la diminuarea stresului.
1.) Punem fasolea intr-o oala, adaugam apa rece si o punem la fiert la foc mediu.
2.) Cand fasolea incepe sa fiarba o mutam intr-o alta oala cu apa preincalzita si o lasam din nou sa fiarba pentru cinci miute. Repetam aceasta operatiune de doua sau trei ori si pe urma adaugam putina sare si lasam fasolea la fiert la foc mediu pentru aproximativ o ora si jumatate sau pana cand fasolea este fiarta bine.
3.) Dupa ce fasolea a fiert o strecuram din oala si o lasam sa se raceasca.
4.) Adaugam fasolea fiarta si putin din apa in care a fiert intr-un blender si o blendam pana cand obtinem o pasta consistenta.
5.) Condimentam fasolea frecata cu putina sare si putin piper negru macinat. Daca dorim ca fasolea sa aiba o culoare mai rosiatica putem sa adaugam si boia de ardei dulce.
6.) Calim ceapa taiata marunt intr-o tigaie la foc mediu cu putin ulei de floarea soarelui si cand ceapa este calita adaugam o lingurita de boia de ardei dulce si o calim si pe aceasta pentru un minut.
7.) Servim fasolea batuta alaturi de ceapa calita si daca dorim putem sa servim si cu un bacon afumat prajit.
Placinte nedospite cu branza de oaie, cascaval si parmezan, gata in mai putin de 15 minute, o reteta de placinte care nu necesita dospire.
Fasole batuta, frecata, sleita, facaluita, pasta de fasole cu ceapa si boia de ardei dulce, un aperitiv vegan/de post foarte gustos si sanatos.
Zacusca de fasole preparata rapid, un aperitiv traditional romanesc.
Ficatei de pui cu ceapa, o reteta gustoasa gata in doar 15 minute.
Chiftele de pui la cuptor usor de facut, slab calorice si foarte hranitoare.
Cordon bleu din cotlet de porc cu cascaval si sunca de Praga