Supa de pui cu legume

Supa de pui cu legume

Calorii
203
10%
Proteine
23,9g
32%
Lipide
8,9g
13%
Glucide
5,9g
2%
Fibre
1g
-
Gramaj portie
400g
Timp de preparare
10 m
Timp de gatire
o ora
Portii
8
Dificultate
2

Etichete supe , retete cu carne de pui , ciorbe

Supa de pui cu legume este o supa foarte gustoasa, sanatoasa si plina de vitamine si minerale. Pentru aceasta supa am folosit partile din pui mai putin cautate, spate si gat, astfel costul acestei supe este unul foarte scazut. Carnea de pui este o carne foarte sanatoasa, o carne bogata in vitaminele B si D, in minerale precum fier, zinc, seleniu, crom si cupru, iar consumul acesteia este recomandat sa fie alaturi de legume, fructe, verdeturi si/sau cereale.

Printre beneficiile aduse de consumul carnii de pui pot fi amintite: este prietena dietelor, este inamicul anemiei, este usor de digerat, ajuta la mentinerea sanatatii dintilor, ajuta la mentinerea unui metabolism energetic corect, reduce riscurile atacurilor de cord si nu in ultimul rand scade riscul artritei.

Ingrediente

  • carne de pui - 800g
  • morcovi - 2 buc. (200g)
  • patrunjel radacina - 2 mediu (150g)
  • ceapa - 1 buc. (50g)
  • telina radacina - 1 buc. (100g)
  • patrunjel verde - 1 legatura (30g)
  • sare - 2 lingurite (10g)
  • piper negru macinat - 1 lingurite (5g)
  • apa - 2 litri (2000g)

Pasi preparare

1.) Punem carnea de pui spalata intr-o oala pe care o umplem cu apa rece si o punem la fiert.

2.) Atunci cand carnea incepe sa fiarba, adaugam sarea si indepartam spuma formata deasupra cu ajutorul unei spumiere sau a unei linguri.

3.) Fierbem carnea de pui pentru aproximativ 45 de minute sau pana cand carnea se poate lua usor de pe os.

4.) Scoatem carnea de pui din apa si daca este cazul strecuram supa.

5.) Adaugam legumele spalate, curatate si taiate in cuburi mici in supa in care a fiert carnea.

6.) Acoperim oala cu un capac si lasam legumele sa fiarba la foc mediu pentru aproximativ 20 de minute sau pana cand morcovul este fiert.

7.) Condimentam supa cu putin piper negru macinat, oprim focul si adaugam patrunjelul verde tocat marunt.

8.) Inainte de a servi supa adaugam carnea de pui dezosata si rupta in bucati mai mici.




Mai multe retete din categoria supe si ciorbe

Ciorba de perisoara

Ciorba de perisoara

Ciorba de perisoara a la grec, una dintre preferatele romanilor, ideala pentru masa in familie.

Timp de gatire: o ora 30 minute
Supa de pui cu legume

Supa de pui cu legume

Supa de pui cu legume, o supa gustoasa, sanatoasa si plina de vitamine si minerale.

Timp de gatire: o ora 10 minute
Supa de iepure

Supa de iepure

Supa de iepure cu morcov, patrunjel si telina, o ciorba de iepure usoara, gustoasa si aromata.

Timp de gatire: o ora
Supa crema de conopida

Supa crema de conopida

Supa crema de conopida, o mancare rapida, gustoasa, sanatoasa si foarte aromata.

Timp de gatire: 30 minute
Supa crema de hribi

Supa crema de hribi

Supa crema de hribi, cunoscuti si sub denumirea de porcini, pitoance sau manatarci, gustoasa si aromata, o mancare rapida gata in doar 30 de minute.

Timp de gatire: 30 minute
Ciorba de fasole verde

Ciorba de fasole verde

Ciorba de fasole verde, o mancare gustoasa, sanatoasa, usor de gatit, ideala in orice anotimp.

Timp de gatire: o ora
Supa de pui cu galuste

Supa de pui cu galuste

Supa de pui cu galuste pufoase de gris, o reteta usor de gatit si ideala pentru masa de duminica in familie.

Timp de gatire: o ora 40 minute
Ciorba radauteana de curcan

Ciorba radauteana de curcan

Ciorba radauteana de curcan, o ciorba foarte gustoasa si hranitoare, ideala pentru masa de duminica.

Timp de gatire: 2 ore 30 minute