Cartofi cu ou si usturoi

Cartofi cu ou si usturoi
  • Calorii
    348
    17%
  • Proteine
    12.7g
    17%
  • Lipide
    12.3g
    18%
  • Glucide
    47.2g
    17%
  • Fibre
    4.7g
    -
  • 300g
  • 0 m
  • 15 m
  • 3
  • F usor


Cartofi cu ou si usturoi, mic dejun gustos, mancare rapida gata in 15 minute. Aceasta reteta de cartofi cu ou si usturoi poate fi servita atat ca si mic dejun cat si ca garnitura alaturi de o friptura de pui, vita sau porc.

Usturoiul este un aliment foarte sanatos care aduce o serie de beneficii: contine vitamina C, B6, seleniu si fier, creste nivelul de insulina si regleaza zaharul din sange, intareste sistemul imunitar si daca este consumat zilnic reduce numarul si frecventa racelilor, are un puternic efect antiinflamator, ajuta corpul sa lupte impotriva alergiilor, contribuie la eliminarea toxinelor din ficat iar consumat proaspat poate ajuta in lupta impotriva bacteriilor, fungilor si infectiilor cu viermi.

Ingrediente

  • 3 buc. (600g) cartofi
  • 3 buc. (165g) ou de gaina
  • 3 catel (15g) usturoi
  • 2 linguri (16g) ulei floarea soarelui
  • 1 lingurite (5g) sare
  • 0.5 lingurite (2g) piper negru macinat

Pasi preparare

1.) Taiem cartofii in felii subtiri cu ajutorul unui cutit sau cu un robot de bucatarie.

2.) Punem cartofii la prajit intr-o tigaie in care am preincalzit destul ulei de floarea soarelui cat sa acopere cartofii la prajit.

3.) Prajim cartofii pentru zece minute amestecand cu grija din cand in cand, incercand sa nu rupem cartofii.

4.) Dupa ce s-au prajit cartofii, indepartam uleiul din tigaie si adaugam usturoiul taiat in felii subtiri.

5.) Condimentam cu sare si piper negru macinat si mai gatim usturoiul pentru un minut.

6.) Separam albusul de galbenus, adaugam albusul peste cartofi si il gatim pentru un minut sau doua.

7.) Oprim focul, adaugam galbenusul si il amestecam usor cu cartofii si albusul.

8.) Servim cartofii cu ou si usturoi ca mic dejun sau ca garnitura.



Comentarii

Adauga un comentariu la reteta "Cartofi cu ou si usturoi"