Ghiveci de legume cu vinete, dovlecel, ceapa si ardei, o mancare de post, vegana, gata in mai putin de o ora. Aceasta reteta de ghiveci este fara orez dar se poate adauga si orez, tot ce trebuie facut este inainte cu cinci minute de a termina sa adaugam orezul fiert al dente si sa il mai gatim impreuna cu legumele pana cand este fiert. Ghiveciul de legume este din punct de vedere nutritional foarte hranitor si sanatos, aducand un aport mare de vitamine si minerale. Faptul ca este gatit inabusit il face foarte usor de digerat si astfel vitaminele si mineralele din legume sunt pastrate.
1.) Punem ceapa taiata felii subtiri la calit intr-o cratita impreuna cu ulei de floarea soarelui.
2.) Dupa ce am calit ceapa la foc mediu pentru doua sau trei minute, adaugam ardeiul capia si ardeiul gras galben si le calim si pe acestea pentru cinci minute.
3.) Adaugam vanata curatata de coaja si dovlecelul pe care le-am taiat in cubulete de aproximativ jumatate de centimetru.
4.) Calim legumele pentru aproximativ zece minute, condimentam cu sare, piper negru macinat si oregano uscat.
5.) Curatam rosiile de coaja, le taiem in cubulete si le adaugam si pe acestea peste legume.
6.) Fierbem ghiveciul de legume la foc mediu pentru aproximativ 30 de minute.
7.) Servim ghiveciul de legume ca atare sau alaturi de un orez sau o friptura.
Ghiveci de legume cu vinete, dovlecel, ceapa si ardei, o mancare de post, vegana, gata in mai putin de o ora.
Fasole cu legume, o reteta de post sanatoasa si hranitoare foarte usor de gatit.
Iahnie de fasole de post, o reteta indragita in zilele de post si nu numai.
Musaca de vinete vegana/de post cu ragu de soia granulata, morcov, ceapa si ardei capia la cuptor