Ghiveci de legume

Ghiveci de legume
  • Calorii
    188
    9%
  • Proteine
    3.8g
    5%
  • Lipide
    11.3g
    17%
  • Glucide
    21.3g
    8%
  • Fibre
    6.7g
    -
  • 400g
  • 5 m
  • 40 m
  • 6
  • Usor


Ghiveci de legume cu vinete, dovlecel, ceapa si ardei, o mancare de post, vegana, gata in mai putin de o ora. Aceasta reteta de ghiveci este fara orez dar se poate adauga si orez, tot ce trebuie facut este inainte cu cinci minute de a termina sa adaugam orezul fiert al dente si sa il mai gatim impreuna cu legumele pana cand este fiert. Ghiveciul de legume este din punct de vedere nutritional foarte hranitor si sanatos, aducand un aport mare de vitamine si minerale. Faptul ca este gatit inabusit il face foarte usor de digerat si astfel vitaminele si mineralele din legume sunt pastrate.

Ingrediente

  • 1 buc. (200g) vinete
  • 1 buc. (200g) dovlecei
  • 4 buc. (200g) ceapa
  • 1 buc. (100g) ardei capia
  • 100g ardei gras galben
  • 4 buc. (360g) rosii
  • 4 linguri (32g) ulei floarea soarelui
  • 3 lingurite (15g) sare
  • 0.5 lingurite (2g) piper negru macinat
  • 1 lingurite (2g) oregano uscat

Pasi preparare

1.) Punem ceapa taiata felii subtiri la calit intr-o cratita impreuna cu ulei de floarea soarelui.

2.) Dupa ce am calit ceapa la foc mediu pentru doua sau trei minute, adaugam ardeiul capia si ardeiul gras galben si le calim si pe acestea pentru cinci minute.

3.) Adaugam vanata curatata de coaja si dovlecelul pe care le-am taiat in cubulete de aproximativ jumatate de centimetru.

4.) Calim legumele pentru aproximativ zece minute, condimentam cu sare, piper negru macinat si oregano uscat.

5.) Curatam rosiile de coaja, le taiem in cubulete si le adaugam si pe acestea peste legume.

6.) Fierbem ghiveciul de legume la foc mediu pentru aproximativ 30 de minute.

7.) Servim ghiveciul de legume ca atare sau alaturi de un orez sau o friptura.



Comentarii

Adauga un comentariu la reteta "Ghiveci de legume"