Ghiveci de legume

Ghiveci de legume

Calorii
199
10%
Proteine
4g
5%
Lipide
11,5g
17%
Glucide
24,1g
9%
Fibre
14,3g
-
Gramaj portie
400g
Timp de preparare
5 m
Timp de gatire
40 m
Portii
6
Dificultate
2

Etichete retete vegane , mancare de post , mancare rapida , gata in 45 de minute

Ghiveci de legume cu vinete, dovlecel, ceapa si ardei, o mancare de post, vegana, gata in mai putin de o ora. Aceasta reteta de ghiveci este fara orez dar se poate adauga si orez, tot ce trebuie facut este inainte cu cinci minute de a termina sa adaugam orezul fiert al dente si sa il mai gatim impreuna cu legumele pana cand este fiert. Ghiveciul de legume este din punct de vedere nutritional foarte hranitor si sanatos, aducand un aport mare de vitamine si minerale. Faptul ca este gatit inabusit il face foarte usor de digerat si astfel vitaminele si mineralele din legume sunt pastrate.

Ingrediente

  • vinete - 1 buc. (200g)
  • dovlecei - 1 buc. (200g)
  • ceapa - 4 buc. (200g)
  • ardei capia - 1 buc. (100g)
  • ardei gras galben - 1 buc. (100g)
  • rosii - 4 buc. (360g)
  • ulei floarea soarelui - 4 linguri (32g)
  • sare - 3 lingurite (15g)
  • piper negru macinat - 0,5 lingurite (2g)
  • oregano uscat - 1 lingurite (2g)

Pasi preparare

1.) Punem ceapa taiata felii subtiri la calit intr-o cratita impreuna cu ulei de floarea soarelui.

2.) Dupa ce am calit ceapa la foc mediu pentru doua sau trei minute, adaugam ardeiul capia si ardeiul gras galben si le calim si pe acestea pentru cinci minute.

3.) Adaugam vanata curatata de coaja si dovlecelul pe care le-am taiat in cubulete de aproximativ jumatate de centimetru.

4.) Calim legumele pentru aproximativ zece minute, condimentam cu sare, piper negru macinat si oregano uscat.

5.) Curatam rosiile de coaja, le taiem in cubulete si le adaugam si pe acestea peste legume.

6.) Fierbem ghiveciul de legume la foc mediu pentru aproximativ 30 de minute.

7.) Servim ghiveciul de legume ca atare sau alaturi de un orez sau o friptura.




Mai multe retete din categoria retete cu legume

Ghiveci de legume

Ghiveci de legume

Ghiveci de legume cu vinete, dovlecel, ceapa si ardei, o mancare de post, vegana, gata in mai putin de o ora.

Timp de gatire: 45 minute
Fasole cu legume

Fasole cu legume

Fasole cu legume, o reteta de post sanatoasa si hranitoare foarte usor de gatit.

Timp de gatire: 30 minute
Iahnie de fasole de post

Iahnie de fasole de post

Iahnie de fasole de post, o reteta indragita in zilele de post si nu numai.

Timp de gatire: o ora
Musaca de vinete

Musaca de vinete

Musaca de vinete vegana/de post cu ragu de soia granulata, morcov, ceapa si ardei capia la cuptor

Timp de gatire: o ora