Orez cu legume

Orez cu legume

Calorii
206
10%
Proteine
5,7g
8%
Lipide
7,6g
11%
Glucide
29,3g
11%
Fibre
7,3g
-
Gramaj portie
300g
Timp de preparare
5 m
Timp de gatire
25 m
Portii
4
Dificultate
1

Etichete retete cu orez , mancare rapida , retete vegane , gata in 30 de minute , mancare de post , retete de post

Orez cu mazare, morcov si ardei, o mancare rapida de post, vegana, foarte usoara, gata in mai putin de 30 de minute. Aceasta reteta se gateste foarte usor, nu necesita mult timp si este ideala in zilele de post sau poate fi servita alaturi de orice friptura sau mancare cu carne. Am ales sa pun alaturi de orez mazare boabe, aceasta din urma fiind foarte benefica pentru organism.

Mazarea aduce o serie de beneficii: ajuta la mentinerea greutatii normale, ajuta la prevenirea cancerului la stomac, este bogata in fier si astfel este recomandata femeilor insarcinate, ajuta la prevenirea ridurilor si sa ai o piele sanatoasa, previne bolile cardiovasculare si nu in ultimul rand, continutul ridicat de fibre ajuta la imbunatatirea tranzitului intestinal si la prevenirea constipatiei.

Ingrediente

  • orez alb - 1 cana (200g)
  • mazare fiarta - 300g
  • ceapa - 1 buc. (50g)
  • ardei capia - 0,5 buc. (50g)
  • morcovi - 1 buc. (100g)
  • sare - 2 lingurite (10g)
  • piper negru macinat - 0,5 lingurite (2g)
  • apa - 0,5 litri (500g)
  • ulei de masline - 2 linguri (30g)

Pasi preparare

1.) Curatam ceapa, o taiem in fasii subtiri si o calim impreuna cu uleiul de masline intr-o tigaie la foc mediu pentru doua-trei minute.

2.) Adaugam ardeiul capia taiat fasii subtiri si il calim si pe acesta impreuna cu ceapa pentru inca doua sau trei minute.

3.) Morcovul curatat si spalat il trecem printr-o razatoare mica si il adaugam si pe acesta in tigaie impreuna cu ceapa si cu ardeiul capia.

4.) Dupa ce am calit si morcovul pentru doua minute, adaugam orezul spalat si completam cu apa.

5.) Fierbem orezul la foc mediu pentru aproximativ 15 minute amestecand din cand in cand pentru a impiedica lipirea orezului.

6.) Adaugam mazarea prefiarta, condimentam cu sare si piper negru macinat si fierbem inca cinci minute orezul cu mazarea.

7.) Oprim focul, acoperim tigaia cu un capac si lasam orezul acoperit pentru aproximativ cinci minute dupa care putem sa il servim.




Mai multe retete din categoria garnituri

Orez cu legume

Orez cu legume

Orez cu mazare, morcov si ardei, o mancare rapida de post, vegana, foarte usoara gata in mai putin de 30 de minute.

Timp de gatire: 30 minute
Cartofi prajiti la cuptor

Cartofi prajiti la cuptor

Cartofi prajiti la cuptor, reteta clasica de cartofi prajiti in varianta la cuptor, o mancare rapida cu mai putin ulei, deci mai sanatoasa.

Timp de gatire: 25 minute
Salata de cartofi

Salata de cartofi

Salata de cartofi cu bacon si dressing de iaurt si lamaie gata in doar 30 de minute

Timp de gatire: 30 minute
Orez cu ciuperci

Orez cu ciuperci

Orez cu ciuperci champinon, morcov si mazare

Timp de gatire: 30 minute
Mancare de mazare

Mancare de mazare

Mancare de mazare

Timp de gatire: 30 minute
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor cu tarhon si parmezan

Timp de gatire: 40 minute
Paine de secara

Paine de secara

Vrei sa mananci si sa oferi familiei tale ceva sanatos, paine de casa frageda, fara aditivi, cu ingrediente naturale, painea de secara este ideala.

Timp de gatire: 3 ore
Orez italiano-indian

Orez italiano-indian

Orez in stil italiano-indian

Timp de gatire: 35 minute