Salata de vinete

Salata de vinete
  • Calorii
    169
    8%
  • Proteine
    2.1g
    3%
  • Lipide
    14.2g
    21%
  • Glucide
    10.7g
    4%
  • Fibre
    6.2g
    -
  • 200g
  • 10 m
  • o ora
  • 8
  • Medie


Salata de vinete, una dintre mancarurile cele mai indragite de romani, o reteta de vinete foarte gustoasa si aromata. In cursul verii cand vinetele sunt cele mai gustoase ne pregatim de iarna si coacem de cu zor vinete si pentru a putea sa le folosim si peste iarna le punem la congelator. Pentru prepararea salatei de vinete se pot folosi atat vinete proaspete cat si vinete coapte de la congelator. Aceasta reteta este destul de usor de realizat si pentru prepararea acesteia nu este nevoie de prea multe cunostinte in bucatarie, singurul element mai dificil este realizarea maionezei.

Vinetele sunt unele dintre cele mai sanatoase legume, acestea fiind bogate in fier si alte minerale, toate fiind esentiale pentru sanatatea corpului. Vinetele sunt foarte indicate pentru imbunatatirea circulatiei sangelui, datorita nivelului ridicat de fibre ajuta la protejarea tractului digestiv, sunt recomandate in diete deoarece sunt sarace in calorii, ajuta la controlarea diabetului, reduc nivelul colesterolului rau si nu in ultimul rand reduc riscul de infarct miocardic.

Ingrediente

  • 10 buc. (2000g) vinete
  • (150g) ulei floarea soarelui
  • 1 buc. (20g) galbenus de ou
  • 1 buc. (50g) ceapa
  • 2 lingurite (10g) sare
  • 0.5 linguri (10g) mustar

Pasi preparare

1.) Coacem vinetele in cuptor sau pe o plita. Daca alegeti sa le coaceti in cuptor este recomandat sa intepati vinetele cu ajutorul unei furculite si sa le adaugati la cuptor la 200 de grade pentru aproximativ 45 de minute; intoarceti vinetele pe toate partile din 15 in 15 minute.

2.) Dupa ce s-au copt vintele, le adaugam in apa rece si indepartam coaja vinetelor si cotorul.

3.) Punem vinetele curatate intr-un strecurator si le lasam sa se scurga de excesul de apa si sa se raceasca.

4.) In timp ce vinetele se racesc pregatim maioneza, pentru aceasta folosim un galbenus de ou crud pe care il punem intr-un bol rotund, amestecam intr-o singura directie cu o lingura de lemn adaugand ulei de floarea soarelui putin cate putin.

5.) Daca maioneza are tendinta sa se taie adaugam o lingurita de mustar si amestecam usor.

6.) Tocam vinetele coapte marunt cu ajutorul unui cutit sau cu un robot de bucatarie, amestecam vinetele cu ceapa tocata marunt si cu maioneza.

7.) Amestecam salata de vinete bine si o asezonam cu putina sare. Servim salata de vinete ca aperitiv alaturi de o felie de paine, rosii si branza.



Comentarii

Adauga un comentariu la reteta "Salata de vinete"