Friptura de iepure la tigaie

Friptura de iepure la tigaie

Calorii
307
15%
Proteine
38,2g
51%
Lipide
14,2g
21%
Glucide
4,9g
2%
Fibre
0,8g
-
Gramaj portie
200g
Timp de preparare
10 m
Timp de gatire
o ora
Portii
6
Dificultate
2

Etichete retete cu carne de iepure

Friptura de iepure la tigaie cu bulion, ceapa, usturoi si morcov, o friptura gustoasa si aromata. Aceasta reteta este foarte sanatoasa fiind saraca in calorii si bogata in proteine datorita carnii de iepure care este o carne usor de digerat, foarte bogata in proteine, saraca in grasimi si colesterol. Este o reteta care se gateste foarte simplu, pentru pregatirea acestei mancaruri fiind nevoie de o singura tigaie si un numar redus de ingrediente. Friptura de iepure poate fi servita alaturi de o garnitura de cartofi sau de orez.

Ingrediente

  • carne de iepure - 1000g
  • ceapa - 1 buc. (50g)
  • ceapa verde - 1 buc. (20g)
  • usturoi - 2 catei (10g)
  • morcovi - 1 buc. (100g)
  • ardei capia - 1 buc. (100g)
  • ulei de masline - 2 linguri (30g)
  • sare de mare - 2 lingurite (10g)
  • piper negru macinat - 1 lingurite (5g)
  • oregano uscat - 1 lingurite (2g)
  • bulion de rosii - 0,3 litri (300g)

Pasi preparare

1.) Punem pulpele de iepure intr-o tigaie preincalzita la foc mediu in care am pus uleiul de masline.

2.) Calim carnea de iepure pe ambele parti pana cand capata o culoare aurie.

3.) Adaugam ceapa si usturoiul tocate marunt si le calim si pe acestea pentru cinci minute, asigurandu-ne ca nu se ard.

4.) Punem in tigaie ardeiul capia si morcovul taiate cubulete.

5.) Stingem friptura de pui cu un pahar de bulion si cu un pahar de apa.

6.) Condimentam cu sare, piper negru macinat, oregano uscat, acoperim tigaia cu un capac si lasam sa fiarba la foc mediu pentru aproximativ 45 de minute.

7.) Dupa ce friptura de iepure a fiert pentru 45 de minute, indepartam capacul si o mai lasam sa fiarba la foc mediu sau mare pana cand sosul capata consistenta dorita.

8.) Servim friptura de iepure ca atare sau alaturi de o garnitura de cartofi sau orez.




Mai multe retete din categoria retete cu carne

Piept de pui cu fulgi de porumb

Piept de pui cu fulgi de porumb

Piept de pui cu fulgi de porumb, crispy chicken gatit la cuptor cu foarte putin ulei, o mancare gustoasa si sanatoasa.

Timp de gatire: o ora
Friptura de pui cu rosii

Friptura de pui cu rosii

Friptura de pui cu rosii si busuioc, o friptura la cratita care poate fi servita alaturi de cartofi, orez sau chiar si paste.

Timp de gatire: o ora
Friptura de iepure la tigaie

Friptura de iepure la tigaie

Friptura de iepure la tigaie cu bulion, ceapa, usturoi si morcov, o friptura gustoasa, aromata si sanatoasa.

Timp de gatire: o ora 10 minute
Iepure cu cartofi la cuptor

Iepure cu cartofi la cuptor

Iepure cu cartofi la cuptor, o reteta usor de realizat, gustoasa, sanatoasa si foarte aromata.

Timp de gatire: 2 ore
Ciolan cu fasole

Ciolan cu fasole

Ciolan cu fasole, reteta nationala romaneasca de 1 Decembrie, o reteta foarte gustoasa si hranitoare.

Timp de gatire: 2 ore
Piept de pui indian

Piept de pui indian

Piept de pui cu condimente indiene la grill, o mancare rapida si sanatoasa gata in doar 15 minute.

Timp de gatire: 15 minute
Cotlet de porc la cuptor

Cotlet de porc la cuptor

Cotlet de porc la cuptor cu sos de legume, o friptura de porc foarte gustoasa, ideala pentru mesele in familie.

Timp de gatire: 2 ore 30 minute
Snitel de pui cu mozzarella

Snitel de pui cu mozzarella

Snitel de pui cu sos de rosii, mozzarella si parmezan la cuptor, o mancare rapida gata in doar 30 de minute.

Timp de gatire: 30 minute