Supa de iepure

Supa de iepure

Calorii
162
8%
Proteine
20g
27%
Lipide
5,5g
8%
Glucide
7,6g
3%
Fibre
1,4g
-
Gramaj portie
400g
Timp de preparare
15 m
Timp de gatire
45 m
Portii
8
Dificultate
3

Etichete ciorbe , supe , retete cu carne de iepure

Supa de iepure cu legume este o supa usoara care poate fi servita atat calda cat si rece in zilele toride de vara. Aceasta supa este o mancare cu un continut redus de grasimi si carbohidrati, fapt ce o face ideala persoanelor care vor sa slabeasca sau celor care au probleme cu sistemul circulator.

Carnea de iepure este carnea cu cel mai ridicat nivel de proteine, o carne care se digera foarte usor, are un nivel scazut de colesterol, mai mic ca cel al carnii de curcan si nu in ultimul rand are cel mai mare continut de calciu si fosfor.

Ingrediente

  • carne de iepure - 400g
  • morcovi - 1 buc. (100g)
  • patrunjel radacina - 1 mediu (100g)
  • telina radacina - 1 buc. (100g)
  • ceapa - 1 buc. (50g)
  • usturoi - 2 catei (10g)
  • bulion de rosii - 0,3 litri (300g)
  • patrunjel verde - 1 legatura (30g)
  • sare - 2 lingurite (10g)
  • piper negru macinat - 1 lingurite (5g)
  • apa - 1,5 litri (1500g)

Pasi preparare

1.) Punem carnea de iepure spalata intr-o oala cu apa rece si o punem la fiert la foc mediu.

2.) Cand apa incepe sa fiarba adaugam sarea si indepartam spuma lasata de carne.

3.) Acoperim oala cu un capac si o lasam sa fiarba la foc mediu pentru aproximativ 30 de minute sau pana cand carnea de iepure este fiarta.

4.) Scoatem carnea de iepure din oala si adaugam morcovul, ceapa, patrunjelul radacina si telina taiate in bucati mai mici.

5.) Adaugam bulionul de rosii, piper negru macinat, acoperim oala din nou cu un capac si lasam legumele sa fiarba la foc mediu pentru zece minute sau pana cand sunt fierte.

6.) Dezosam carnea de iepure care a fiert inainte si o adaugam si pe aceasta in oala.

7.) Mai fierbem ciorba impreuna cu carnea de iepure pentru inca cinci minute dupa care putem opri focul.

8.) Adaugam patrunjelul verde tocat marunt si servim supa de iepure.




Mai multe retete din categoria supe si ciorbe

Ciorba de perisoara

Ciorba de perisoara

Ciorba de perisoara a la grec, una dintre preferatele romanilor, ideala pentru masa in familie.

Timp de gatire: o ora 30 minute
Supa de pui cu legume

Supa de pui cu legume

Supa de pui cu legume, o supa gustoasa, sanatoasa si plina de vitamine si minerale.

Timp de gatire: o ora 10 minute
Supa de iepure

Supa de iepure

Supa de iepure cu morcov, patrunjel si telina, o ciorba de iepure usoara, gustoasa si aromata.

Timp de gatire: o ora
Supa crema de conopida

Supa crema de conopida

Supa crema de conopida, o mancare rapida, gustoasa, sanatoasa si foarte aromata.

Timp de gatire: 30 minute
Supa crema de hribi

Supa crema de hribi

Supa crema de hribi, cunoscuti si sub denumirea de porcini, pitoance sau manatarci, gustoasa si aromata, o mancare rapida gata in doar 30 de minute.

Timp de gatire: 30 minute
Ciorba de fasole verde

Ciorba de fasole verde

Ciorba de fasole verde, o mancare gustoasa, sanatoasa, usor de gatit, ideala in orice anotimp.

Timp de gatire: o ora
Supa de pui cu galuste

Supa de pui cu galuste

Supa de pui cu galuste pufoase de gris, o reteta usor de gatit si ideala pentru masa de duminica in familie.

Timp de gatire: o ora 40 minute
Ciorba radauteana de curcan

Ciorba radauteana de curcan

Ciorba radauteana de curcan, o ciorba foarte gustoasa si hranitoare, ideala pentru masa de duminica.

Timp de gatire: 2 ore 30 minute