Supa de iepure

Supa de iepure
  • Calorii
    150
    8%
  • Proteine
    15.5g
    21%
  • Lipide
    5.1g
    8%
  • Glucide
    10.5g
    4%
  • Fibre
    1.8g
    -
  • 400g
  • 15 m
  • 45 m
  • 8
  • Medie


Supa de iepure cu legume este o supa usoara care poate fi servita atat calda cat si rece in zilele toride de vara. Aceasta supa este o mancare cu un continut redus de grasimi si carbohidrati, fapt ce o face ideala persoanelor care vor sa slabeasca sau celor care au probleme cu sistemul circulator.

Carnea de iepure este carnea cu cel mai ridicat nivel de proteine, o carne care se digera foarte usor, are un nivel scazut de colesterol, mai mic ca cel al carnii de curcan si nu in ultimul rand are cel mai mare continut de calciu si fosfor.

Ingrediente

  • 400g carne de iepure
  • 1 buc. (100g) morcovi
  • 1 buc. (100g) patrunjel radacina
  • 1 buc. (100g) telina radacina
  • 1 buc. (50g) ceapa
  • 2 catel (10g) usturoi
  • 0.3 litri (300g) bulion de rosii
  • 1 legatura (30g) patrunjel verde
  • 2 lingurite (10g) sare
  • 1 lingurite (5g) piper negru macinat
  • 1.5 litri (1500g) apa

Pasi preparare

1.) Punem carnea de iepure spalata intr-o oala cu apa rece si o punem la fiert la foc mediu.

2.) Cand apa incepe sa fiarba adaugam sarea si indepartam spuma lasata de carne.

3.) Acoperim oala cu un capac si o lasam sa fiarba la foc mediu pentru aproximativ 30 de minute sau pana cand carnea de iepure este fiarta.

4.) Scoatem carnea de iepure din oala si adaugam morcovul, ceapa, patrunjelul radacina si telina taiate in bucati mai mici.

5.) Adaugam bulionul de rosii, piper negru macinat, acoperim oala din nou cu un capac si lasam legumele sa fiarba la foc mediu pentru zece minute sau pana cand sunt fierte.

6.) Dezosam carnea de iepure care a fiert inainte si o adaugam si pe aceasta in oala.

7.) Mai fierbem ciorba impreuna cu carnea de iepure pentru inca cinci minute dupa care putem opri focul.

8.) Adaugam patrunjelul verde tocat marunt si servim supa de iepure.

Comentarii

Adauga un comentariu la reteta "Supa de iepure"