Ciorba de perisoara

Ciorba de perisoara
  • Calorii
    310
    16%
  • Proteine
    12.4g
    16%
  • Lipide
    21.8g
    32%
  • Glucide
    15.8g
    6%
  • Fibre
    2.3g
    -
  • 400g
  • 30 m
  • o ora
  • 8
  • Medie


Ciorba de perisoara a la grec, una dintre preferatele romanilor, ideala pentru masa in familie. Ciorba de perisoare a fost intotdeauna printre preferatele romanilor, fie ca este servita ca masa in familie, fie ca este servita in restaurant sau de sarbatori. Aroma inconfundabila a ciorbei de perisoare ne duce cu gandul la mancarea facuta de mama sau bunica in copilarie.

Ciorba este o mancare populara si traditionala, aceasta ar trebui sa faca parte din alimentatia zilnica a fiecaruia dintre noi intrucat este bogata in vitamine, minerale si este un preparat util in functionarea optima a digestiei si hidratare corpului. Este indicat atunci cand se pregateste o ciorba sa se includa cat mai multe legume deoarece acestea aduc o aroma placuta ciorbei si in plus sunt foarte bogate in vitmine si minerale esentiale sanatatii organismului.

Ingrediente

  • 500g carne tocata de vita si porc
  • 1 ceasca (100g) orez alb
  • 1 buc. (150g) patrunjel radacina
  • 1 buc. (100g) morcovi
  • 1 buc. (100g) telina radacina
  • 1 buc. (100g) ardei capia
  • 1 buc. (90g) rosii
  • 2 buc. (100g) ceapa
  • 200g smantana
  • 1 legatura (30g) patrunjel verde
  • 2 buc. (1g) foi de dafin
  • 4 lingurite (20g) sare
  • 1 lingurite (5g) piper negru macinat
  • 1 lingurite (2g) cimbru uscat
  • 1 lingurite (2g) oregano uscat
  • 1 lingurite (5g) boia de ardei dulce
  • 2 linguri (16g) ulei floarea soarelui
  • 2 litri (2000g) apa

Pasi preparare

1.) Pregatim carnea tocata intr-un bol unde amestecam carnea tocata de porc si vita cu orezul pe care l-am spalat inainte.

2.) Condimentam carnea pentru perisoare cu sare, piper negru macinat, cimbru, oregano, boia de ardei dulce si o amestecam bine pana cand obtinem un amestec omogen.

3.) Punem uleiul intr-o oala si cand acesta este incalzit adaugam ceapa tocata marunt.

4.) Calim ceapa pentru cateva minute la foc mediu si apoi adaugam morcovul, patrunjelul radacina si telina pe care le-am taiat in cubulete mici iniainte.

5.) Dupa ce am calit si legumele pentru cateva minute, adaugam apa si lasam sa fiarba la foc mediu pentru aproximativ 15 de minute sau pana cand legumele sunt fierte de jumatate.

6.) Condimentam ciorba cu sare, piper negru macinat, oregano si foi de dafin.

7.) Adaugam rosia decojita si taiata in cubulete in ciorba noastra.

8.) Formam carnea tocata de porc si vita in perisoare de dimensiunea dorita si le intindem pe o farfurie sau un tocator.

9.) Reducem focul pana la minim si incepem sa adaugam usor perisoarele in ciorba.

10.) Dupa ce am terminat de adaugat perisoarele, lasam sa fiarba la foc mic pentru aproximativ 15 minute sau pana cand perisoarele sunt gatite.

11.) Dregem ciorba de perisoare cu smantana si adaugam patrunjelul verde tocat marunt.

12.) Servim ciorba de perisoare alaturi de o paine de casa, un ardei iute si pentru doritori se poate adauga si putin otet.



Comentarii

Adauga un comentariu la reteta "Ciorba de perisoara"