Ciorba de perisoara

Ciorba de perisoara

Calorii
277
14%
Proteine
16,6g
22%
Lipide
18,4g
27%
Glucide
11,4g
4%
Fibre
1,2g
-
Gramaj portie
400g
Timp de preparare
30 m
Timp de gatire
o ora
Portii
8
Dificultate
3

Etichete ciorbe , retete cu carne de vita , retete cu carne de porc

Ciorba de perisoara a la grec, una dintre preferatele romanilor, ideala pentru masa in familie. Ciorba de perisoare a fost intotdeauna printre preferatele romanilor, fie ca este servita ca masa in familie, fie ca este servita in restaurant sau de sarbatori. Aroma inconfundabila a ciorbei de perisoare ne duce cu gandul la mancarea facuta de mama sau bunica in copilarie.

Ciorba este o mancare populara si traditionala, aceasta ar trebui sa faca parte din alimentatia zilnica a fiecaruia dintre noi intrucat este bogata in vitamine, minerale si este un preparat util in functionarea optima a digestiei si hidratare corpului. Este indicat atunci cand se pregateste o ciorba sa se includa cat mai multe legume deoarece acestea aduc o aroma placuta ciorbei si in plus sunt foarte bogate in vitmine si minerale esentiale sanatatii organismului.

Ingrediente

  • carne tocata de vita si porc - 500g
  • orez alb - 1 cana (100g)
  • patrunjel radacina - 2 mediu (150g)
  • morcovi - 1 buc. (100g)
  • telina radacina - 1 buc. (100g)
  • ardei capia - 1 buc. (100g)
  • rosii - 1 buc. (90g)
  • ceapa - 2 buc. (100g)
  • smantana - 200g
  • patrunjel verde - 1 legatura (30g)
  • foi de dafin - 2 frunze (1g)
  • sare - 4 lingurite (20g)
  • piper negru macinat - 1 lingurite (5g)
  • cimbru uscat - 1 lingurite (2g)
  • oregano uscat - 1 lingurite (2g)
  • boia de ardei dulce - 1 lingurite (5g)
  • ulei floarea soarelui - 2 linguri (16g)
  • apa - 2 litri (2000g)

Pasi preparare

1.) Pregatim carnea tocata intr-un bol unde amestecam carnea tocata de porc si vita cu orezul pe care l-am spalat inainte.

2.) Condimentam carnea pentru perisoare cu sare, piper negru macinat, cimbru, oregano, boia de ardei dulce si o amestecam bine pana cand obtinem un amestec omogen.

3.) Punem uleiul intr-o oala si cand acesta este incalzit adaugam ceapa tocata marunt.

4.) Calim ceapa pentru cateva minute la foc mediu si apoi adaugam morcovul, patrunjelul radacina si telina pe care le-am taiat in cubulete mici iniainte.

5.) Dupa ce am calit si legumele pentru cateva minute, adaugam apa si lasam sa fiarba la foc mediu pentru aproximativ 15 de minute sau pana cand legumele sunt fierte de jumatate.

6.) Condimentam ciorba cu sare, piper negru macinat, oregano si foi de dafin.

7.) Adaugam rosia decojita si taiata in cubulete in ciorba noastra.

8.) Formam carnea tocata de porc si vita in perisoare de dimensiunea dorita si le intindem pe o farfurie sau un tocator.

9.) Reducem focul pana la minim si incepem sa adaugam usor perisoarele in ciorba.

10.) Dupa ce am terminat de adaugat perisoarele, lasam sa fiarba la foc mic pentru aproximativ 15 minute sau pana cand perisoarele sunt gatite.

11.) Dregem ciorba de perisoare cu smantana si adaugam patrunjelul verde tocat marunt.

12.) Servim ciorba de perisoare alaturi de o paine de casa, un ardei iute si pentru doritori se poate adauga si putin otet.




Mai multe retete din categoria supe si ciorbe

Ciorba de perisoara

Ciorba de perisoara

Ciorba de perisoara a la grec, una dintre preferatele romanilor, ideala pentru masa in familie.

Timp de gatire: o ora 30 minute
Supa de pui cu legume

Supa de pui cu legume

Supa de pui cu legume, o supa gustoasa, sanatoasa si plina de vitamine si minerale.

Timp de gatire: o ora 10 minute
Supa de iepure

Supa de iepure

Supa de iepure cu morcov, patrunjel si telina, o ciorba de iepure usoara, gustoasa si aromata.

Timp de gatire: o ora
Supa crema de conopida

Supa crema de conopida

Supa crema de conopida, o mancare rapida, gustoasa, sanatoasa si foarte aromata.

Timp de gatire: 30 minute
Supa crema de hribi

Supa crema de hribi

Supa crema de hribi, cunoscuti si sub denumirea de porcini, pitoance sau manatarci, gustoasa si aromata, o mancare rapida gata in doar 30 de minute.

Timp de gatire: 30 minute
Ciorba de fasole verde

Ciorba de fasole verde

Ciorba de fasole verde, o mancare gustoasa, sanatoasa, usor de gatit, ideala in orice anotimp.

Timp de gatire: o ora
Supa de pui cu galuste

Supa de pui cu galuste

Supa de pui cu galuste pufoase de gris, o reteta usor de gatit si ideala pentru masa de duminica in familie.

Timp de gatire: o ora 40 minute
Ciorba radauteana de curcan

Ciorba radauteana de curcan

Ciorba radauteana de curcan, o ciorba foarte gustoasa si hranitoare, ideala pentru masa de duminica.

Timp de gatire: 2 ore 30 minute