Pulpe de pui cu sos

Pulpe de pui cu sos

Calorii
152
8%
Proteine
16,1g
21%
Lipide
5,9g
9%
Glucide
9g
3%
Fibre
1,6g
-
Gramaj portie
200g
Timp de preparare
5 m
Timp de gatire
15 m
Portii
4
Dificultate
1

Etichete retete cu carne de pui

Pentru masa de duminica am decis sa fac o supa de pui cu taietei iar dupa ce am terminat supa am folosit pulpele de pui pentru a face si felul principal. Pulpele de pui cu sos sunt o reteta sanatoasa, usoara si pot fi servite alaturi de un piure de cartofi sau de un orez.

Ingrediente

  • pulpe de pui - 2 buc. (300g)
  • morcovi - 2 buc. (200g)
  • ceapa rosie - 1 buc. (40g)
  • usturoi - 2 catei (10g)
  • ardei capia - 1 buc. (100g)
  • bulion de rosii - 0,3 litri (300g)
  • patrunjel verde - 1 legatura (30g)
  • sare - 0,5 lingurite (2g)
  • piper negru macinat - 0,2 lingurite (1g)
  • oregano uscat - 0,5 lingurite (1g)

Pasi preparare

1.) Intr-o oala adaugam pulpele de pui, le acoperim cu apa si le punem la fiert.

2.) Cand apa a inceput sa fiarba adaugam sarea si luam spuma formata deasupra de cate ori este nevoie.

3.) Adaugam ceapa curatata, morcovul, patrunjelul radacina si telina si spumam daca mai este nevoie.

4.) Atunci cand legumele si carnea sunt aproape fierte, punem intr-o tigaie preincalzita doua linguri de ulei de masline si ceapa tocata marunt.

5.) Dupa doua sau trei minute adaugam ustoroiul tocat marunt, ardeiul capia tocat si lasam la foc mediu pentru doua minute.

6.) Punem bulionul peste legumele din tigaie si cand acesta a inceput sa fiarba adaugam pulpele de pui si morcovul fierte la supa de pui cu taietei.

7.) Condimentam cu sare, piper, oregano uscat, acoperim tigaia cu un capac si lasam la fiert la foc mediu pentru zece minute.

8.) Dupa zece minute oprim focul si adaugam patrunjelul tocat marunt peste pulpele de pui.




Mai multe retete din categoria retete cu carne

Piept de pui cu fulgi de porumb

Piept de pui cu fulgi de porumb

Piept de pui cu fulgi de porumb, crispy chicken gatit la cuptor cu foarte putin ulei, o mancare gustoasa si sanatoasa.

Timp de gatire: o ora
Friptura de pui cu rosii

Friptura de pui cu rosii

Friptura de pui cu rosii si busuioc, o friptura la cratita care poate fi servita alaturi de cartofi, orez sau chiar si paste.

Timp de gatire: o ora
Friptura de iepure la tigaie

Friptura de iepure la tigaie

Friptura de iepure la tigaie cu bulion, ceapa, usturoi si morcov, o friptura gustoasa, aromata si sanatoasa.

Timp de gatire: o ora 10 minute
Iepure cu cartofi la cuptor

Iepure cu cartofi la cuptor

Iepure cu cartofi la cuptor, o reteta usor de realizat, gustoasa, sanatoasa si foarte aromata.

Timp de gatire: 2 ore
Ciolan cu fasole

Ciolan cu fasole

Ciolan cu fasole, reteta nationala romaneasca de 1 Decembrie, o reteta foarte gustoasa si hranitoare.

Timp de gatire: 2 ore
Piept de pui indian

Piept de pui indian

Piept de pui cu condimente indiene la grill, o mancare rapida si sanatoasa gata in doar 15 minute.

Timp de gatire: 15 minute
Cotlet de porc la cuptor

Cotlet de porc la cuptor

Cotlet de porc la cuptor cu sos de legume, o friptura de porc foarte gustoasa, ideala pentru mesele in familie.

Timp de gatire: 2 ore 30 minute
Snitel de pui cu mozzarella

Snitel de pui cu mozzarella

Snitel de pui cu sos de rosii, mozzarella si parmezan la cuptor, o mancare rapida gata in doar 30 de minute.

Timp de gatire: 30 minute