Iepure cu cartofi la cuptor

Iepure cu cartofi la cuptor

Calorii
637
32%
Proteine
61,2g
82%
Lipide
25,1g
37%
Glucide
36,4g
13%
Fibre
6,1g
-
Gramaj portie
400g
Timp de preparare
30 m
Timp de gatire
01:30 h
Portii
6
Dificultate
2

Etichete retete cu carne de iepure , retete la cuptor

Iepure cu cartofi la cuptor, o reteta usor de realizat, gustoasa, sanatoasa si foarte aromata. Carnea de iepure este o carne culoare alb-rozalie, carnea cu cel mai ridicat nivel de proteine si cu cel mai scazut nivel de colesterol, grasimi, calorii si sodiu. Carnea de iepure este frageda, usor de digerat, recomandata persoanelor cu probleme digestive, celor care doresc sa slabeasca, datorita continutului scazut de colesterol. Beneficii oferite de carnea de iepure: are un continut ridicat de proteine cu un nivel scazut de grasimi si colesterol, contine minerale precum zinc, sodiu, magneziu si fier.

Ingrediente

  • carne de iepure - 1000g
  • cartofi - 4 buc. (800g)
  • vin alb sec - 1 pahare (100g)
  • morcovi - 1 buc. (100g)
  • ceapa - 1 buc. (50g)
  • unt - 40g
  • sare - 4 lingurite (20g)
  • piper negru macinat - 1 lingurite (5g)
  • oregano uscat - 1 lingurite (2g)
  • rozmarin uscat - 1 lingurite (2g)
  • boia de ardei dulce - 1 lingurite (5g)
  • tarhon frunze uscate - 1 lingurite (2g)
  • ulei de masline - 1 linguri (15g)

Pasi preparare

1.) Amestecam untul topit cu doua lingurite de sare, piper negru macinat, oregano uscat si rozmarin macinat.

2.) Ungem iepurele cu untul amestecat cu condimente pe toate partile si pe interior si il umplem cu morcovul si ceapa pe care le-am curatat si le-am spalat.

3.) Curatam cartofii, ii taiem in cuburi de aproximativ doi centimetri, ii spalam, ii ungem cu o lingura de ulei de masline, condimentam cu sare, piper negru macinat, boia de ardei dulce, tarhon uscat si ii adaugam intr-o tava.

4.) Punem iepurele umplut peste cartofii condimentati, adaugam un pahar de vin alb sec si un pahar de apa.

5.) Acoperim tava cu o folie de aluminiu si o adaugam la cuptorul preincalzit la 180 de grade.

6.) Lasam iepurele la cuptor pentru aproximativ o ora dupa care indepartam folia de aluminiu si adaugam din nou iepurele cu cartofi la cuptor.

7.) La fiecare 10 minute stropim iepurele cu sosul din tava.

8.) Dupa aproximativ 30 de minute scoatem iepurele de la cuptor si il servim alaturi de o salata sau de muraturi.




Mai multe retete din categoria retete cu carne

Piept de pui cu fulgi de porumb

Piept de pui cu fulgi de porumb

Piept de pui cu fulgi de porumb, crispy chicken gatit la cuptor cu foarte putin ulei, o mancare gustoasa si sanatoasa.

Timp de gatire: o ora
Friptura de pui cu rosii

Friptura de pui cu rosii

Friptura de pui cu rosii si busuioc, o friptura la cratita care poate fi servita alaturi de cartofi, orez sau chiar si paste.

Timp de gatire: o ora
Friptura de iepure la tigaie

Friptura de iepure la tigaie

Friptura de iepure la tigaie cu bulion, ceapa, usturoi si morcov, o friptura gustoasa, aromata si sanatoasa.

Timp de gatire: o ora 10 minute
Iepure cu cartofi la cuptor

Iepure cu cartofi la cuptor

Iepure cu cartofi la cuptor, o reteta usor de realizat, gustoasa, sanatoasa si foarte aromata.

Timp de gatire: 2 ore
Ciolan cu fasole

Ciolan cu fasole

Ciolan cu fasole, reteta nationala romaneasca de 1 Decembrie, o reteta foarte gustoasa si hranitoare.

Timp de gatire: 2 ore
Piept de pui indian

Piept de pui indian

Piept de pui cu condimente indiene la grill, o mancare rapida si sanatoasa gata in doar 15 minute.

Timp de gatire: 15 minute
Cotlet de porc la cuptor

Cotlet de porc la cuptor

Cotlet de porc la cuptor cu sos de legume, o friptura de porc foarte gustoasa, ideala pentru mesele in familie.

Timp de gatire: 2 ore 30 minute
Snitel de pui cu mozzarella

Snitel de pui cu mozzarella

Snitel de pui cu sos de rosii, mozzarella si parmezan la cuptor, o mancare rapida gata in doar 30 de minute.

Timp de gatire: 30 minute