Orez italiano-indian

Orez italiano-indian
  • Calorii
    336
    17%
  • Proteine
    8.5g
    11%
  • Lipide
    15.1g
    23%
  • Glucide
    41.9g
    15%
  • Fibre
    0.6g
    -
  • 200g
  • 5 m
  • 30 m
  • 4
  • F usor


Am decis sa combin bucataria indiana cu cea italiana pentru a crea o reteta de orez foarte gustos si aromat. Aceasta reteta de pilaf de orez este extrem de usor de realizat si nu necesita mult timp de preparare. Pentru orezul in stil indiano-italian este nevoie de doar de orez, curri, unt si parmezan.

Ingrediente

  • 1 ceasca (200g) orez alb
  • 20g unt
  • 50g parmezan
  • 1 lingurite (5g) curry pudra
  • 2 linguri (30g) ulei de masline
  • 1 lingurite (5g) sare de mare
  • 0.5 lingurite (2g) piper negru macinat
  • 0.5 litri (500g) apa

Pasi preparare

1.) Spalam orezul pentru a indeparta impuritatile si pentru a indeparta amidonul in exces, astfel orezul nu va iesi lipicios

2.) Dupa ce preincalzim o oala cu doua linguri de ulei de masline adaugam orezul stors bine si il calim pentru 2-3 minute la foc mediu

3.) Adaugam o lingurita de curry, sare, piper, apa si amestecam

4.) Dupa ce lasam la fiert 20-30 de minute, cu capacul pus pe oala, oprim focul si lasam orezul cu capacul pus timp de 2-3 minute

5.) Adaugam 20 de grame si de unt si 20-30 de grame de parmezan si amestecam usor

6.) Cand servim orezul putem sa adaugam si o ploaie de parmezan ras deasupra orezului

Mai multe retete

Comentarii

Adauga un comentariu la reteta "Orez italiano-indian"