Piept de pui indian

Piept de pui indian

Calorii
373
19%
Proteine
55,7g
74%
Lipide
13,7g
20%
Glucide
4,8g
2%
Fibre
0,3g
-
Gramaj portie
200g
Timp de preparare
0 m
Timp de gatire
15 m
Portii
4
Dificultate
1

Etichete gata in 15 minute , retete cu carne de pui , mancare rapida

Piept de pui cu condimente indiene la grill, o mancare rapida si sanatoasa gata in doar 15 minute. Pieptul de pui este una dintre cele mai sanatoase carnuri, cu un continut bogat de proteine si unul foarte scazut de grasimi, ideala in dietele de slabire si nu numai. Aceasta reteta de piept de pui la grill este o reteta foarte usor de realizat si gata in doar 15 minute, cu un gust foarte aromat datorita condimentelor indiene. Pieptul de pui indian poate fi servit ca atare sau alaturi de un piure de cartofi sau alaturi de un orez cu curry.

Mai multe retete sanatoase cu piept de pui pot fi gasite aici.

Ingrediente

  • piept de pui fara piele - 800g
  • garam masala - 4 lingurite (20g)
  • boia de ardei iute - 1 lingurite (5g)
  • piper negru macinat - 1 lingurite (5g)
  • lamaie - 0,5 buc. (45g)
  • ulei de masline - 2 linguri (30g)

Pasi preparare

1.) Taiem pieptul de pui in felii de aproximativ jumatate de centimentru si le batem usor cu ajutorul unui batator sau cu un facalet.

2.) Intr-un bol pregatim condimentele, patru lingurite de garam masala, o lingurita de boia de ardei iute sau dulce, sare, piper negru macinat si doua linguri de ulei de masline.

3.) Amestecam bine condimentele cu uleiul de masline si completam cu zeama de la o jumatate de lamaie.

4.) Intindem condimentele pe ambele parti ale pieptului de pui. Daca timpul ne permite putem sa lasam pieptul de pui condimentat pentru o ora sau doua la frigider, daca nu putem sa il gatim imediat.

5.) Punem pieptul de pui la gatit intr-o tigaie grill antiaderenta preincalzita la foc mediu.

6.) Prajim pieptul de pui cinci minute pe fiecare parte dupa care putem sa il servim ca atare sau alaturi de un orez sau un piure de cartofi.




Mai multe retete din categoria retete cu carne

Piept de pui cu fulgi de porumb

Piept de pui cu fulgi de porumb

Piept de pui cu fulgi de porumb, crispy chicken gatit la cuptor cu foarte putin ulei, o mancare gustoasa si sanatoasa.

Timp de gatire: o ora
Friptura de pui cu rosii

Friptura de pui cu rosii

Friptura de pui cu rosii si busuioc, o friptura la cratita care poate fi servita alaturi de cartofi, orez sau chiar si paste.

Timp de gatire: o ora
Friptura de iepure la tigaie

Friptura de iepure la tigaie

Friptura de iepure la tigaie cu bulion, ceapa, usturoi si morcov, o friptura gustoasa, aromata si sanatoasa.

Timp de gatire: o ora 10 minute
Iepure cu cartofi la cuptor

Iepure cu cartofi la cuptor

Iepure cu cartofi la cuptor, o reteta usor de realizat, gustoasa, sanatoasa si foarte aromata.

Timp de gatire: 2 ore
Ciolan cu fasole

Ciolan cu fasole

Ciolan cu fasole, reteta nationala romaneasca de 1 Decembrie, o reteta foarte gustoasa si hranitoare.

Timp de gatire: 2 ore
Piept de pui indian

Piept de pui indian

Piept de pui cu condimente indiene la grill, o mancare rapida si sanatoasa gata in doar 15 minute.

Timp de gatire: 15 minute
Cotlet de porc la cuptor

Cotlet de porc la cuptor

Cotlet de porc la cuptor cu sos de legume, o friptura de porc foarte gustoasa, ideala pentru mesele in familie.

Timp de gatire: 2 ore 30 minute
Snitel de pui cu mozzarella

Snitel de pui cu mozzarella

Snitel de pui cu sos de rosii, mozzarella si parmezan la cuptor, o mancare rapida gata in doar 30 de minute.

Timp de gatire: 30 minute