Friptura de pui cu rosii

Friptura de pui cu rosii

Calorii
268
13%
Proteine
27,8g
37%
Lipide
13,9g
21%
Glucide
7,3g
3%
Fibre
2,6g
-
Gramaj portie
200g
Timp de preparare
0 m
Timp de gatire
o ora
Portii
6
Dificultate
3

Etichete retete cu carne de pui , retete usoare

Friptura de pui cu rosii si busuioc, o friptura la cratita care poate fi servita alaturi de cartofi, orez sau chiar si paste. Pentru realizarea acestei retete am folosit pulpe, aripioare si piept de pui iar pentru sos am folosit rosii la conserva dar se pot folosi si rosii proaspete. Friptura de pui cu rosii poate fi servita alaturi de paste iar pentru acestea tot ce trebuie sa faceti este sa adaugati pastele peste sosul de la aceasta reteta, putin parmezan ras si pastele cu pui sunt gata.

Ingrediente

  • pulpe de pui - 2 buc. (300g)
  • piept de pui - 1 buc. (250g)
  • aripi de pui cu piele - 2 bucati (70g)
  • ulei de masline - 2 linguri (30g)
  • usturoi - 4 catei (20g)
  • ardei capia - 1 buc. (100g)
  • rosii la conserva - 1 buc. (400g)
  • sare de mare - 2 lingurite (10g)
  • piper negru macinat - 1 lingurite (5g)
  • oregano uscat - 1 lingurite (2g)
  • busuioc verde - 20g
  • zahar - 1 lingurite (5g)

Pasi preparare

1.) Preincalzim o cratita la foc mediu si adaugam doua linguri de ulei de masline.

2.) Adaugam carnea de pui cu pielita in jos in tigaia preincalzita si o prajim pe fiecare parte timp de aproximativ cinci minute sau pana cand carnea are o culoare aurie.

3.) Dupa ce carnea de pui a fost prajita usor o indepartam din cratita, adaugam usturoiul tocat marunt si il calim timp de cateva secunde cu grija sa nu il ardem.

4.) Continuam cu ardeiul capia tocat marunt pe care il calim impreuna cu usturoiul pentru un minut sau doua. Ardeiul capia proaspat poate fi inlocuit cu ardei capia tocat la borcan, cu boia de ardei dulce sau iute.

5.) Punem conserva de rosii in cratita, adaugam sarea, piperul negru macinat si zaharul pentru a echilibra aciditatea rosiilor.

6.) Umplem conserva de rosii folosita cu apa si o adaugam si pe aceasta.

7.) Aromam sosul cu oregano uscat si busuioc verde. Daca nu dispunem de busuioc verde putem sa folosim si busuioc uscat.

8.) Cand sosul incepe sa fiarba adaugam carnea de pui in sos, acoperim cratita cu un capac si o lasam sa fiarba la foc mediu pentru 30 de minute.

9.) Dupa ce s-au scurs 30 de minute, indepartam capacul de pe cratita si mai lasam sa fiarba la foc mediu pana cand sosul capata consistenta dorita.

10.) Servim friptura de pui alaturi de piure de cartofi sau alaturi de paste.




Mai multe retete din categoria retete cu carne

Piept de pui cu fulgi de porumb

Piept de pui cu fulgi de porumb

Piept de pui cu fulgi de porumb, crispy chicken gatit la cuptor cu foarte putin ulei, o mancare gustoasa si sanatoasa.

Timp de gatire: o ora
Friptura de pui cu rosii

Friptura de pui cu rosii

Friptura de pui cu rosii si busuioc, o friptura la cratita care poate fi servita alaturi de cartofi, orez sau chiar si paste.

Timp de gatire: o ora
Friptura de iepure la tigaie

Friptura de iepure la tigaie

Friptura de iepure la tigaie cu bulion, ceapa, usturoi si morcov, o friptura gustoasa, aromata si sanatoasa.

Timp de gatire: o ora 10 minute
Iepure cu cartofi la cuptor

Iepure cu cartofi la cuptor

Iepure cu cartofi la cuptor, o reteta usor de realizat, gustoasa, sanatoasa si foarte aromata.

Timp de gatire: 2 ore
Ciolan cu fasole

Ciolan cu fasole

Ciolan cu fasole, reteta nationala romaneasca de 1 Decembrie, o reteta foarte gustoasa si hranitoare.

Timp de gatire: 2 ore
Piept de pui indian

Piept de pui indian

Piept de pui cu condimente indiene la grill, o mancare rapida si sanatoasa gata in doar 15 minute.

Timp de gatire: 15 minute
Cotlet de porc la cuptor

Cotlet de porc la cuptor

Cotlet de porc la cuptor cu sos de legume, o friptura de porc foarte gustoasa, ideala pentru mesele in familie.

Timp de gatire: 2 ore 30 minute
Snitel de pui cu mozzarella

Snitel de pui cu mozzarella

Snitel de pui cu sos de rosii, mozzarella si parmezan la cuptor, o mancare rapida gata in doar 30 de minute.

Timp de gatire: 30 minute