Cotlet de porc la cuptor

Cotlet de porc la cuptor

Calorii
262
13%
Proteine
23,3g
31%
Lipide
14,9g
22%
Glucide
7,4g
3%
Fibre
0,8g
-
Gramaj portie
150g
Timp de preparare
30 m
Timp de gatire
2 h
Portii
8
Dificultate
3

Etichete retete cu carne de porc , retete la cuptor

Cotletul de porc la cuptor cu legume este o reteta ideala la mesele in familie. Pentru aceasta reteta am ales sa pregatesc si un sos din legumele care au fost la cuptor, un sos usor, rapid si foarte gustos. Friptura de porc la cuptor este o mancare care atrage in jurul ei toata familia, pentru friptura de porc la cuptor am ales sa fac cotlet in detrimentul carnei mai grase.

Cotletul de porc este cea mai slaba portiune de carne de porc, aceasta avand aproximativ 6g de grasime la 100g de cotlet de porc, dar are un continut ridicat de proteine si este bogata in fier, vitamina B6, vitamina B12, zinc si seleniu. Carnea de porc este ideala in tratarea anemiei feriprive (deficienta de fier), este o sursa buna de energie, este benefica asupra pielii, ochilor, sistemului nervos, oaselor, creerului si nu in ultimul rand asigura o buna imunitate a organismului.

Ingrediente

  • cotlet de porc - 800g
  • morcovi - 1 buc. (100g)
  • telina radacina - 1 buc. (100g)
  • ceapa rosie - 1 buc. (40g)
  • usturoi - 4 catei (20g)
  • patrunjel radacina - 1 mediu (80g)
  • ardei capia - 1 buc. (100g)
  • vin rosu sec - 50g
  • unt - 20g
  • faina alba - 20g
  • ulei de masline - 2 linguri (30g)
  • sare - 2 lingurite (10g)
  • piper negru macinat - 1 lingurite (5g)
  • oregano uscat - 1 lingurite (2g)
  • cimbru uscat - 1 lingurite (2g)
  • boia de ardei dulce - 2 lingurite (10g)

Pasi preparare

1.) Daca ne permite timpul, condimentam cotletul de porc cu o zi inainte de a-l gati, daca nu putem sa il condimentam cu doua ore inainte.

2.) Punem intr-un bol o lingurita si jumatate de sare, piper negru macinat, oregano uscat, cimbru, boia de ardei dulce, doi catei de usturoi zdrobiti, doua linguri de ulei de masline si le amestecam bine.

3.) Ungem bine cotletul de porc cu amestecul de condimente, il invelim intr-o folie de aluminiu si intr-o folie de plastic, iar apoi il punem la frigider pentru doua ore sau il lasam peste noapte.

4.) Curatam un morcov, o telina, un patrunjel radacina, un ardei capia, doi catei de usturoi, o ceapa, le taiem in bucati mari si le intindem intr-o tava.

5.) Condimentam legumele cu putina sare, piper negru macinat si adaugam in tava un pahar de vin rosu sec.

6.) Scoatem cotletul de porc din folie, il asezam peste legumele din tava, acoperim tava cu o folie de aluminiu si o adaugam la cuptorul preincalzit la 180 de grade.

7.) Dupa aproximativ o ora si jumatate, scoatem tava de la cuptor, indepartam folia de aluminiu, stropim cotletul cu sosul din tava si il adaugam din nou la cuptor pentru aproximativ 30 de minute.

8.) Odata ce au trecut 30 de minute, scoatem tava de la cuptor si punem cotletul pe o farfurie sa se raceasca.

9.) Zdrobim legumele ramase in tava cu ajutorul unui zdrobitor de cartofi sau cu ajutorul unei furculite.

10.) Legumele zdrobite le vom folosi la gatirea unui sos, asa ca trecem legumele printr-o sita.

11.) Punem sosul intr-o oala, adaugam o lingura de faina si o bucata de unt.

12.) Amestecam bine sosul si il tinem la foc mediu pentru aproximativ 10 minute amestecand din cand in cand.

13.) Odata ce cotletul s-a racit putin, il taiem in felii de aproximativ jumatate de centimetru si il servim alaturi de un piure de cartofi si sosul de legume pregatit mai devreme.




Mai multe retete din categoria retete cu carne

Piept de pui cu fulgi de porumb

Piept de pui cu fulgi de porumb

Piept de pui cu fulgi de porumb, crispy chicken gatit la cuptor cu foarte putin ulei, o mancare gustoasa si sanatoasa.

Timp de gatire: o ora
Friptura de pui cu rosii

Friptura de pui cu rosii

Friptura de pui cu rosii si busuioc, o friptura la cratita care poate fi servita alaturi de cartofi, orez sau chiar si paste.

Timp de gatire: o ora
Friptura de iepure la tigaie

Friptura de iepure la tigaie

Friptura de iepure la tigaie cu bulion, ceapa, usturoi si morcov, o friptura gustoasa, aromata si sanatoasa.

Timp de gatire: o ora 10 minute
Iepure cu cartofi la cuptor

Iepure cu cartofi la cuptor

Iepure cu cartofi la cuptor, o reteta usor de realizat, gustoasa, sanatoasa si foarte aromata.

Timp de gatire: 2 ore
Ciolan cu fasole

Ciolan cu fasole

Ciolan cu fasole, reteta nationala romaneasca de 1 Decembrie, o reteta foarte gustoasa si hranitoare.

Timp de gatire: 2 ore
Piept de pui indian

Piept de pui indian

Piept de pui cu condimente indiene la grill, o mancare rapida si sanatoasa gata in doar 15 minute.

Timp de gatire: 15 minute
Cotlet de porc la cuptor

Cotlet de porc la cuptor

Cotlet de porc la cuptor cu sos de legume, o friptura de porc foarte gustoasa, ideala pentru mesele in familie.

Timp de gatire: 2 ore 30 minute
Snitel de pui cu mozzarella

Snitel de pui cu mozzarella

Snitel de pui cu sos de rosii, mozzarella si parmezan la cuptor, o mancare rapida gata in doar 30 de minute.

Timp de gatire: 30 minute