Ciolan cu fasole

Ciolan cu fasole

Calorii
698
35%
Proteine
65,9g
88%
Lipide
30,3g
45%
Glucide
38,8g
14%
Fibre
29,1g
-
Gramaj portie
400g
Timp de preparare
10 m
Timp de gatire
01:50 h
Portii
4
Dificultate
4

Etichete retete traditionale romanesti , retete cu carne de porc

Ciolanul cu fasole este reteta traditionala servita de 1 Decembrie, o reteta foarte gustoasa, aromata si hranitoare. Pentru un plus de gust este indicat ca ciolanul cu fasole sa fie gatit incet si in tihna. Reteta de ciolan cu fasole este foarte bogata in proteine dar si in calorii si carbohidrati, ceea ce recomanda ca aceasta reteta sa fie mancata mai rar.

Pentru aceasta reteta am ales sa folosesc fasole boabe la conserva dar se poate folosi fasole uscata - pentru prepararea fasolei uscate este indicat ca aceasta sa fie pusa in apa rece cu o zi inainte pentru a fi mai usor de gatit. Gatirea fasolei uscate implica fierberea fasolei uscate in mai multe ape - odata ce fasolea incepe sa fiarba se scurge de apa in care a fiert si se adauga alta apa fierbinte - acest proces trebuie repetat de doua sau trei ori pentru a face fasolea mai usor de digerat.

Ingrediente

  • ciolan de porc - 1200g
  • conserva de fasole - 2 buc. (800g)
  • boia de ardei dulce - 2 lingurite (10g)
  • pasta de tomate - 4 linguri (60g)
  • faina alba - 20g
  • morcovi - 1 buc. (100g)
  • sare - 2 lingurite (10g)
  • piper negru macinat - 1 lingurite (5g)
  • cimbru uscat - 1 lingurite (2g)
  • ceapa rosie - 2 buc. (80g)
  • ulei floarea soarelui - 1 linguri (8g)

Pasi preparare

1.) Punem ciolanul de porc intr-o oala, adaugam apa rece peste acesta si il punem la fiert la foc mediu.

2.) Cand apa incepe sa fiarba, adaugam o lingura de sare, indepartam spuma, acoperim oala cu un capac si o lasam sa fiarba pentru aproximativ o ora si jumatate sau pana cand ciolanul este fiert.

3.) Verificam ciolanul sa fie fiert, il scoatem din oala, il intindem pe o tava si il adaugam la cuptor la 200 de grade pentru aproximativ 20 de minute.

4.) Pentru fasolea scazuta, punem intr-o oala o lingura de ulei sau de untura si calim ceapa taiata marunt pentru cateva minute, pana cand ceapa este sticloasa.

5.) Adaugam peste ceapa calita boiaua de ardei dulce, amestecam bine si mai adaugam si o lingura de faina pe care o calim impreuna cu ceapa si boia pentru un minut.

6.) Punem peste ceapa calita din apa in care a fiert ciolanul si amestecam incet sa nu se lipeasca de oala.

7.) Adaugam pasta de tomate, morcovul taiat cubulete si amestecam usor pana cand pasta de tomate s-a incorporat.

8.) Nu in ultimul rand, punem si fasolea boabe. Am folosit fasole boabe la conserva, daca se foloseste fasole boabe uscata este indicat ca aceasta sa fie fiarta inainte si trecuta prin doua sau trei ape.

9.) Lasam fasolea la fiert la foc mediu pentru aproximativ 30 de minute dupa care putem sa o servim alaturi de ciolanul de porc.




Mai multe retete din categoria retete cu carne

Piept de pui cu fulgi de porumb

Piept de pui cu fulgi de porumb

Piept de pui cu fulgi de porumb, crispy chicken gatit la cuptor cu foarte putin ulei, o mancare gustoasa si sanatoasa.

Timp de gatire: o ora
Friptura de pui cu rosii

Friptura de pui cu rosii

Friptura de pui cu rosii si busuioc, o friptura la cratita care poate fi servita alaturi de cartofi, orez sau chiar si paste.

Timp de gatire: o ora
Friptura de iepure la tigaie

Friptura de iepure la tigaie

Friptura de iepure la tigaie cu bulion, ceapa, usturoi si morcov, o friptura gustoasa, aromata si sanatoasa.

Timp de gatire: o ora 10 minute
Iepure cu cartofi la cuptor

Iepure cu cartofi la cuptor

Iepure cu cartofi la cuptor, o reteta usor de realizat, gustoasa, sanatoasa si foarte aromata.

Timp de gatire: 2 ore
Ciolan cu fasole

Ciolan cu fasole

Ciolan cu fasole, reteta nationala romaneasca de 1 Decembrie, o reteta foarte gustoasa si hranitoare.

Timp de gatire: 2 ore
Piept de pui indian

Piept de pui indian

Piept de pui cu condimente indiene la grill, o mancare rapida si sanatoasa gata in doar 15 minute.

Timp de gatire: 15 minute
Cotlet de porc la cuptor

Cotlet de porc la cuptor

Cotlet de porc la cuptor cu sos de legume, o friptura de porc foarte gustoasa, ideala pentru mesele in familie.

Timp de gatire: 2 ore 30 minute
Snitel de pui cu mozzarella

Snitel de pui cu mozzarella

Snitel de pui cu sos de rosii, mozzarella si parmezan la cuptor, o mancare rapida gata in doar 30 de minute.

Timp de gatire: 30 minute