Supa de taietei

Supa de taietei

Calorii
138
7%
Proteine
11,6g
15%
Lipide
4,4g
6%
Glucide
12,9g
5%
Fibre
1,6g
-
Gramaj portie
400g
Timp de preparare
10 m
Timp de gatire
01:20 h
Portii
6
Dificultate
2

Etichete retete cu legume , retete cu carne de pui , supa

Supa de pui cu taietei este preferata sotiei mele si eu o pregatesc cu mare placere de fiecare data. Acest preparat este ideal pentru masa de duminica, fiind foarte usor de realizat si ofera ocazia de a gati atat supa cat si felul principal din carnea folosita la supa de taietei. Pentru un gust si o consistenta mai buna am ales sa folosesc taietei de casa care sunt foarte usor de realizat, acestia necesita doar faina si ou.

Ingrediente

  • pulpe de pui - 2 buc. (300g)
  • morcovi - 2 buc. (200g)
  • patrunjel radacina - 2 mediu (150g)
  • telina radacina - 1 buc. (100g)
  • ceapa - 1 buc. (50g)
  • apa - 2 litri (2000g)
  • sare - 2 lingurite (10g)
  • piper negru macinat - 0,5 lingurite (2g)
  • patrunjel verde - 1 legatura (30g)
  • taietei cu ou - 200g

Pasi preparare

1.) Intr-o oala adaugam pulpele de pui, le acoperim cu apa si le punem la fiert.

2.) Cand apa a inceput sa fiarba adaugam sarea si luam spuma formata deasupra de cate ori este nevoie.

3.) Adaugam ceapa curatata, morcovul, patrunjelul radacina si telina si spumam daca mai este nevoie.

4.) Lasam carnea si legumele la fiert pentru o ora sau pana cand carnea este fiarta. Daca folositi carne de casa este posibil sa fie nevoie de mai mult timp de fierbere, se poate completa cu apa daca este nevoie dar este foarte important ca apa folosita sa fie fierbinte.

5.) Scoatem carnea si legumele din supa, taiem cubulete cateva bucati de morcov si adaugam taieteii. Taieteii uscati se pot fierbe inainte in apa separata dar eu prefer sa ii fierb in supa pentru ca primesc un gust mult mai bun.

6.) Lasam taieteii la fiert pentru cateva minute, depinde ce taietei flositi, eu am folosit taietei cu ou facuti de casa.

7.) Oprim focul si adaugam piperul macinat si patrunjelul verde taiat marunt.




Mai multe retete din categoria supe si ciorbe

Ciorba de perisoara

Ciorba de perisoara

Ciorba de perisoara a la grec, una dintre preferatele romanilor, ideala pentru masa in familie.

Timp de gatire: o ora 30 minute
Supa de pui cu legume

Supa de pui cu legume

Supa de pui cu legume, o supa gustoasa, sanatoasa si plina de vitamine si minerale.

Timp de gatire: o ora 10 minute
Supa de iepure

Supa de iepure

Supa de iepure cu morcov, patrunjel si telina, o ciorba de iepure usoara, gustoasa si aromata.

Timp de gatire: o ora
Supa crema de conopida

Supa crema de conopida

Supa crema de conopida, o mancare rapida, gustoasa, sanatoasa si foarte aromata.

Timp de gatire: 30 minute
Supa crema de hribi

Supa crema de hribi

Supa crema de hribi, cunoscuti si sub denumirea de porcini, pitoance sau manatarci, gustoasa si aromata, o mancare rapida gata in doar 30 de minute.

Timp de gatire: 30 minute
Ciorba de fasole verde

Ciorba de fasole verde

Ciorba de fasole verde, o mancare gustoasa, sanatoasa, usor de gatit, ideala in orice anotimp.

Timp de gatire: o ora
Supa de pui cu galuste

Supa de pui cu galuste

Supa de pui cu galuste pufoase de gris, o reteta usor de gatit si ideala pentru masa de duminica in familie.

Timp de gatire: o ora 40 minute
Ciorba radauteana de curcan

Ciorba radauteana de curcan

Ciorba radauteana de curcan, o ciorba foarte gustoasa si hranitoare, ideala pentru masa de duminica.

Timp de gatire: 2 ore 30 minute