Piept de pui cu fulgi de porumb

Piept de pui cu fulgi de porumb
  • Calorii
    406
    20%
  • Proteine
    31.4g
    42%
  • Lipide
    12.9g
    19%
  • Glucide
    43.3g
    16%
  • Fibre
    1.9g
    -
  • 200g
  • 30 m
  • 30 m
  • 8
  • Usor


Piept de pui cu fulgi de porumb, crispy chicken gatit la cuptor cu foarte putin ulei, o mancare gustoasa si sanatoasa. Aceasta reteta de piept de pui crocant, denumita si crispy chicken, este o reteta care este foarte gustoasa si in acelasi timp si foarte sanatoasa pentru ca la gatirea puiului am ales sa il gatim la cuptor, astfel folosind mult mai putin ulei. Pieptul de pui crispy poate fi servit ca atare, alaturi de un sos de usturoi si/sau cartofi prajiti - pentru cartofii prajiti v-as recomanda sa incercati cartofi prajiti la cuptor in detrimentul celor gatiti in baie de ulei pentru ca sunt mai sanatosi si chiar mai gustosi. Pieptul de pui crispy poate fi facut atat dulce cat si picant, eu am ales sa folosesc boia de ardei dulce dar pentru doritorii de ceva picant, aceasta se poate inlocui cu boia de ardei iute.

Ingrediente

  • 1000g piept de pui fara piele
  • 400g fulgi de porumb
  • 50g faina alba
  • 5 buc. (275g) ou de gaina
  • 4 linguri (60g) ulei de masline
  • 2 lingurite (10g) sare
  • 1 lingurite (5g) piper negru macinat
  • 2 lingurite (10g) boia de ardei dulce

Pasi preparare

1.) Taiem pieptul de pui in fasii lungi si groase de aproximativ un centimetru si le condimentam cu sare si piper negru macinat.

2.) Maruntim fulgii de porumb cu ajutorul unui robot de bucatarie sau ii punem intr-o punga si ii zdrobim cu ajutorul unui facalet.

3.) Amestecam fulgii de porumb zdrobiti cu putina sare, putin piper negru macinat si impreuna cu boiaua de ardei dulce; daca doriti pieptul de pui sa fie picant se poate folosi boia de ardei iute.

4.) Trecem pieptul de pui condimentat prin faina, apoi prin ou si pe urma prin fulgii de porumb. Repetam acelasi proces pana cand am invelit tot pieptul de pui in fulgi de porumb.

5.) Intindem o foaie de copt pe o tava, punem pieptul de pui pe hartia de copt si intindem ulei de masline peste fiecare bucata de piept de pui cu ajutorul unei pensule.

6.) Punem pieptul de pui la cuptorul preincalzit la 200 de grade si il gatim pentru aproximativ 20 de minute. Daca doriti, dupa 10 minute, puteti sa intoarceti bucatile de piept de pui pe cealalta parte si sa le lasati restul de 10 minute sa se gateasca si pe cealalalta parte.

7.) Dupa ce s-au scurs 20 de minute, scoatem pieptul de pui crispy de la cuptor si il servim alaturi de cartofi prajiti la cuptor si sos de usturoi.

Comentarii

Adauga un comentariu la reteta "Piept de pui cu fulgi de porumb"