Piept de pui cu fulgi de porumb

Piept de pui cu fulgi de porumb

Calorii
467
23%
Proteine
42,2g
56%
Lipide
13,9g
21%
Glucide
42,6g
15%
Fibre
0,6g
-
Gramaj portie
200g
Timp de preparare
30 m
Timp de gatire
30 m
Portii
8
Dificultate
2

Etichete retete usoare , retete cu carne de pui

Piept de pui cu fulgi de porumb, crispy chicken gatit la cuptor cu foarte putin ulei, o mancare gustoasa si sanatoasa. Aceasta reteta de piept de pui crocant, denumita si crispy chicken, este o reteta care este foarte gustoasa si in acelasi timp si foarte sanatoasa pentru ca la gatirea puiului am ales sa il gatim la cuptor, astfel folosind mult mai putin ulei. Pieptul de pui crispy poate fi servit ca atare, alaturi de un sos de usturoi si/sau cartofi prajiti - pentru cartofii prajiti v-as recomanda sa incercati cartofi prajiti la cuptor in detrimentul celor gatiti in baie de ulei pentru ca sunt mai sanatosi si chiar mai gustosi. Pieptul de pui crispy poate fi facut atat dulce cat si picant, eu am ales sa folosesc boia de ardei dulce dar pentru doritorii de ceva picant, aceasta se poate inlocui cu boia de ardei iute.

Ingrediente

  • piept de pui fara piele - 1000g
  • fulgi de porumb - 400g
  • faina alba - 50g
  • ou de gaina - 5 buc. (275g)
  • ulei de masline - 4 linguri (60g)
  • sare - 2 lingurite (10g)
  • piper negru macinat - 1 lingurite (5g)
  • boia de ardei dulce - 2 lingurite (10g)

Pasi preparare

1.) Taiem pieptul de pui in fasii lungi si groase de aproximativ un centimetru si le condimentam cu sare si piper negru macinat.

2.) Maruntim fulgii de porumb cu ajutorul unui robot de bucatarie sau ii punem intr-o punga si ii zdrobim cu ajutorul unui facalet.

3.) Amestecam fulgii de porumb zdrobiti cu putina sare, putin piper negru macinat si impreuna cu boiaua de ardei dulce; daca doriti pieptul de pui sa fie picant se poate folosi boia de ardei iute.

4.) Trecem pieptul de pui condimentat prin faina, apoi prin ou si pe urma prin fulgii de porumb. Repetam acelasi proces pana cand am invelit tot pieptul de pui in fulgi de porumb.

5.) Intindem o foaie de copt pe o tava, punem pieptul de pui pe hartia de copt si intindem ulei de masline peste fiecare bucata de piept de pui cu ajutorul unei pensule.

6.) Punem pieptul de pui la cuptorul preincalzit la 200 de grade si il gatim pentru aproximativ 20 de minute. Daca doriti, dupa 10 minute, puteti sa intoarceti bucatile de piept de pui pe cealalta parte si sa le lasati restul de 10 minute sa se gateasca si pe cealalalta parte.

7.) Dupa ce s-au scurs 20 de minute, scoatem pieptul de pui crispy de la cuptor si il servim alaturi de cartofi prajiti la cuptor si sos de usturoi.




Mai multe retete din categoria retete cu carne

Piept de pui cu fulgi de porumb

Piept de pui cu fulgi de porumb

Piept de pui cu fulgi de porumb, crispy chicken gatit la cuptor cu foarte putin ulei, o mancare gustoasa si sanatoasa.

Timp de gatire: o ora
Friptura de pui cu rosii

Friptura de pui cu rosii

Friptura de pui cu rosii si busuioc, o friptura la cratita care poate fi servita alaturi de cartofi, orez sau chiar si paste.

Timp de gatire: o ora
Friptura de iepure la tigaie

Friptura de iepure la tigaie

Friptura de iepure la tigaie cu bulion, ceapa, usturoi si morcov, o friptura gustoasa, aromata si sanatoasa.

Timp de gatire: o ora 10 minute
Iepure cu cartofi la cuptor

Iepure cu cartofi la cuptor

Iepure cu cartofi la cuptor, o reteta usor de realizat, gustoasa, sanatoasa si foarte aromata.

Timp de gatire: 2 ore
Ciolan cu fasole

Ciolan cu fasole

Ciolan cu fasole, reteta nationala romaneasca de 1 Decembrie, o reteta foarte gustoasa si hranitoare.

Timp de gatire: 2 ore
Piept de pui indian

Piept de pui indian

Piept de pui cu condimente indiene la grill, o mancare rapida si sanatoasa gata in doar 15 minute.

Timp de gatire: 15 minute
Cotlet de porc la cuptor

Cotlet de porc la cuptor

Cotlet de porc la cuptor cu sos de legume, o friptura de porc foarte gustoasa, ideala pentru mesele in familie.

Timp de gatire: 2 ore 30 minute
Snitel de pui cu mozzarella

Snitel de pui cu mozzarella

Snitel de pui cu sos de rosii, mozzarella si parmezan la cuptor, o mancare rapida gata in doar 30 de minute.

Timp de gatire: 30 minute