Snitel de pui cu mozzarella

Snitel de pui cu mozzarella
  • Calorii
    378
    19%
  • Proteine
    22.2g
    30%
  • Lipide
    22.6g
    34%
  • Glucide
    22.4g
    8%
  • Fibre
    1.7g
    -
  • 200g
  • 0 m
  • 30 m
  • 6
  • Usor


Snitel de pui cu mozzarella, sos de rosii si parmezan la cuptor, o mancare rapida gata in doar 30 de minute. Snitelul de pui este un fast food care poate fi folosit ca semipreparat asa ca de obicei cand fac snitel de pui, fac in cantitate mai mare si mare parte din acesta il pun la congelator pentru a-l folosi mai tarziu. Atunci cand nu am energia de a gati, scot cateva snitele de pui de la congelator, le reincalzesc si le folosesc fie ca atare, fie le completez cu un sos. Asa ca am ales sa completez reteta de snitel de pui si am adaugat sos de rosii, mozzarella si parmezan.

Sosul de rosii preparat pentru aceasta reteta este un sos care se gateste foarte usor si in plus acest sos poate fi folosit la o multitudine de retete printre care se numara paste si pizza.

Ingrediente

  • 400g piept de pui fara piele
  • 2 buc. (110g) ou de gaina
  • 50g faina alba
  • 100g pesmet
  • 2 lingurite (10g) sare
  • 1 lingurite (5g) piper negru macinat
  • 1 lingurite (2g) rozmarin uscat
  • (50g) ulei de masline
  • (50g) ulei floarea soarelui
  • 1 buc. (400g) rosii la conserva
  • 1 lingurite (2g) oregano uscat
  • 4 lingurite (8g) busuioc uscat
  • 50g mozzarella
  • 20g parmezan

Pasi preparare

1.) Taiem pieptul de pui in felii de aproximativ jumatate de centimetru pe care le batem usor cu ajutorul unui batator.

2.) Condimentam pieptul de pui cu sare, piper negru macinat si putin rozmarin uscat macinat.

3.) Batem ouale de gaina si le condimentam cu putina sare si piper.

4.) Trecem pieptul de pui prin faina, apoi prin ou si, pentru a fi crocant la exterior, il trecem ultima data prin pesmet.

5.) Punem intr-o tava hartie de copt pe care o ungem cu putin ulei de floarea soarelui, asezam fiecare snitel pe care il stropim cu putin ulei de masline si adaugam tava la cuptorul preincalzit la 200 de grade.

6.) In timp ce snitelele sunt la cuptor pregatim sosul de rosii. Punem in robotul de bucatarie o conserva de rosii, putina sare, piper negru macinat, oregano, busuioc si le tocam pana cand obtinem un sos omogen.

7.) Cand snitelele de pui sunt rumenite bine le scoatem de la cuptor.

8.) Intindem snitelele gatite pe o tava, adaugam putin sos de rosii pe fiecare snitel, peste acesta adaugam mozzarella si putin parmezan ras.

9.) Punem tava cu snitelele de pui si mozzarella inapoi la cuptorul preincalzit la 200 de grade.

10.) Dupa aproximativ cinci minute snitelele ar trebui sa fie gata, mozzarella topita si parmezanul rumenit.

11.) Servim snitelul de pui cu mozzarela si sos de rosii la cuptor cu o garnitura de piure de cartofi sau orez.



Comentarii

Adauga un comentariu la reteta "Snitel de pui cu mozzarella"