Pulpe de pui in vin alb

Pulpe de pui in vin alb
  • Calorii
    397
    20%
  • Proteine
    35.9g
    48%
  • Lipide
    23.3g
    35%
  • Glucide
    5.4g
    2%
  • Fibre
    0.8g
    -
  • 200g
  • 10 m
  • 01:50 h
  • 4
  • Usor


Pulpe de pui in vin alb, o reteta usor de realizat unde am imbinat gatitul la tigaie cu gatitul la cuptor. Pentru a avea o crusta mai crocanta si mai gustoasa la pulpele de pui, inainte de a le baga la cuptor le-am prajit un pic in tigaie si le-am stins cu un pahar de vin alb. Pulpele de pui in sos alb pot fi servite alaturi de cartofi la cuptor sau orez.

Ingrediente

  • 2 buc. (500g) pulpe de pui
  • 1 pahare (100g) vin alb sec
  • 4 catel (20g) usturoi
  • 0.5 buc. (45g) lamaie
  • 1 lingurite (5g) sare de mare
  • 0.5 lingurite (2g) piper negru macinat
  • 0.5 lingurite (1g) oregano uscat
  • 0.5 lingurite (1g) rozmarin uscat
  • 1 linguri (15g) ulei de masline

Pasi preparare

1.) Am increstat pulpele de pui si le-am condimentat cu sare, piper, oregano si rozmarin uscat macinat.

2.) Pentru aceasta reteta am folosit o tigaie care poate fi folosita la cuptor. In tigaia preincalzita am adaugat doua linguri de ulei de masline si pulpele de pui pe care le-am increstat inainte pentru a se gati mai repede si pentru a putea fi patrunse de arome mai bine.

3.) Dupa ce pulpele de pui s-au rumenit bine am adaugat cateii de ustoroi taiati felii subtiri si un pahar de vin alb.

4.) In cuptorul preincalzit la 180 de grade am adaugat pulpele de pui.

5.) Am tinut pulpele de pui la cuptor pentru apoximativ o ora jumate dar daca sunt mai mari poti fi tinute mai mult pana cand acestea sunt rumenite bine.

6.) Pulpele de pui in vin alb le-am servit alaturi de cartofi la cuptor dar pot fi servite si alaturi de piure de cartofi sau orez.

Mai multe retete

Comentarii

Adauga un comentariu la reteta "Pulpe de pui in vin alb"