Pulpe de pui in vin alb

Pulpe de pui in vin alb

Calorii
345
17%
Proteine
35,5g
47%
Lipide
17,6g
26%
Glucide
4,7g
2%
Fibre
0,3g
-
Gramaj portie
200g
Timp de preparare
10 m
Timp de gatire
01:50 h
Portii
4
Dificultate
2

Etichete retete cu carne de pui , retete la cuptor

Pulpe de pui in vin alb, o reteta usor de realizat unde am imbinat gatitul la tigaie cu gatitul la cuptor. Pentru a avea o crusta mai crocanta si mai gustoasa la pulpele de pui, inainte de a le baga la cuptor le-am prajit un pic in tigaie si le-am stins cu un pahar de vin alb. Pulpele de pui in sos alb pot fi servite alaturi de cartofi la cuptor sau orez.

Ingrediente

  • pulpe de pui - 2 buc. (500g)
  • vin alb sec - 1 pahare (100g)
  • usturoi - 4 catei (20g)
  • lamaie - 0,5 buc. (45g)
  • sare de mare - 1 lingurite (5g)
  • piper negru macinat - 0,5 lingurite (2g)
  • oregano uscat - 0,5 lingurite (1g)
  • rozmarin uscat - 0,5 lingurite (1g)
  • ulei de masline - 1 linguri (15g)

Pasi preparare

1.) Am increstat pulpele de pui si le-am condimentat cu sare, piper, oregano si rozmarin uscat macinat.

2.) Pentru aceasta reteta am folosit o tigaie care poate fi folosita la cuptor. In tigaia preincalzita am adaugat doua linguri de ulei de masline si pulpele de pui pe care le-am increstat inainte pentru a se gati mai repede si pentru a putea fi patrunse de arome mai bine.

3.) Dupa ce pulpele de pui s-au rumenit bine am adaugat cateii de ustoroi taiati felii subtiri si un pahar de vin alb.

4.) In cuptorul preincalzit la 180 de grade am adaugat pulpele de pui.

5.) Am tinut pulpele de pui la cuptor pentru apoximativ o ora jumate dar daca sunt mai mari poti fi tinute mai mult pana cand acestea sunt rumenite bine.

6.) Pulpele de pui in vin alb le-am servit alaturi de cartofi la cuptor dar pot fi servite si alaturi de piure de cartofi sau orez.




Mai multe retete din categoria retete cu carne

Piept de pui cu fulgi de porumb

Piept de pui cu fulgi de porumb

Piept de pui cu fulgi de porumb, crispy chicken gatit la cuptor cu foarte putin ulei, o mancare gustoasa si sanatoasa.

Timp de gatire: o ora
Friptura de pui cu rosii

Friptura de pui cu rosii

Friptura de pui cu rosii si busuioc, o friptura la cratita care poate fi servita alaturi de cartofi, orez sau chiar si paste.

Timp de gatire: o ora
Friptura de iepure la tigaie

Friptura de iepure la tigaie

Friptura de iepure la tigaie cu bulion, ceapa, usturoi si morcov, o friptura gustoasa, aromata si sanatoasa.

Timp de gatire: o ora 10 minute
Iepure cu cartofi la cuptor

Iepure cu cartofi la cuptor

Iepure cu cartofi la cuptor, o reteta usor de realizat, gustoasa, sanatoasa si foarte aromata.

Timp de gatire: 2 ore
Ciolan cu fasole

Ciolan cu fasole

Ciolan cu fasole, reteta nationala romaneasca de 1 Decembrie, o reteta foarte gustoasa si hranitoare.

Timp de gatire: 2 ore
Piept de pui indian

Piept de pui indian

Piept de pui cu condimente indiene la grill, o mancare rapida si sanatoasa gata in doar 15 minute.

Timp de gatire: 15 minute
Cotlet de porc la cuptor

Cotlet de porc la cuptor

Cotlet de porc la cuptor cu sos de legume, o friptura de porc foarte gustoasa, ideala pentru mesele in familie.

Timp de gatire: 2 ore 30 minute
Snitel de pui cu mozzarella

Snitel de pui cu mozzarella

Snitel de pui cu sos de rosii, mozzarella si parmezan la cuptor, o mancare rapida gata in doar 30 de minute.

Timp de gatire: 30 minute