Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
  • Calorii
    310
    15%
  • Proteine
    9.2g
    12%
  • Lipide
    10.6g
    16%
  • Glucide
    46.6g
    17%
  • Fibre
    4.6g
    -
  • 250g
  • 10 m
  • 30 m
  • 4
  • F usor


Crocanti la exterior si pufosi la interior, cartofii la cuptor facuti dupa aceasta reteta sunt o garnitura ideala si poate fi servita alaturi de aproape orice sau pot fi savurati pur si simplu. Cartofii la cuptor sunt o reteta care se pregateste usor si rapid si faptul ca au parmezan ras peste ei le da o savoare aparte, merita incercati.

Ingrediente

  • 5 buc. (1000g) cartofi
  • 50g parmezan
  • 2 lingurite (4g) tarhon frunze uscate
  • 2 lingurite (10g) sare
  • 2 linguri (30g) ulei de masline

Pasi preparare

1.) Curatam cartofii, ii taiem in patru sau in bucati de dimensiunile dorite si ii spalam bine cu apa rece.

2.) Punem cartofii taiati intr-o oala, ii acoperim cu apa si ii punem la fiert.

3.) Dupa ce au fiert cartofii timp de aproximativ zece minute, ii luam din apa si ii punem intr-o tava de cuptor pe care am intins o lingura de ulei de masline.

4.) Condimentam cartofii cu sare si presaram peste acestia tarhonul uscat.

5.) Punem tava la cuptorul preincalzit la 200 de grade, preferabil pe modul grill, pentru cateva minute, pana cand cartofii prind o culoare aurie.

6.) Scoatem tava de la cuptor, presaram peste acestia parmezan ras si ii adaugam din nou la cuptor pentru doua-trei minute sau pana cand parmezanul s-a rumenit.

Comentarii

Adauga un comentariu la reteta "Cartofi la cuptor"