Gulas de curcan cu cartofi

Gulas de curcan cu cartofi
  • Calorii
    319
    16%
  • Proteine
    21.2g
    28%
  • Lipide
    14.9g
    22%
  • Glucide
    26.2g
    10%
  • Fibre
    3.7g
    -
  • 400g
  • 20 m
  • 2 h
  • 8
  • Medie


Gulas de curcan cu cartofi este o reteta usor de realizat, o alternativa mai sanatoasa la gulasul clasic de porc si vita. Am facut gulasul de curcan la oala dar pentru un gust si mai intens poate fi facut la ceaun iar pentru a se apropia si mai mult de gulasul traditional se pot folosi galustele din faina si ou in locul cartofilor. O alta reteta de gulas de porc si vita la ceaun se poate gasi aici

Carnea de curcan folosita in detrimentul carnii de porc si vita aduce o serii de beneficii, printre care: reduce colesterolul rau, stimuleaza sistemul imunitar, are proprietati anti-cancerigene, creste cantitatea de testosteron si creste nivelul de serotonina.

Ingrediente

  • 1000g pulpa de curcan
  • 2 buc. (100g) ceapa
  • 2 buc. (80g) ceapa rosie
  • 100g telina tulpina
  • 1 buc. (100g) morcovi
  • 1 buc. (80g) patrunjel radacina
  • 1 buc. (100g) praz
  • 50g bacon afumat
  • 4 buc. (800g) cartofi
  • 5 lingurite (25g) boia de ardei dulce
  • 1 lingurite (5g) boia de ardei iute
  • 4 lingurite (20g) sare
  • 1 lingurite (5g) piper negru macinat
  • 1 lingurite (2g) oregano uscat
  • 1 lingurite (2g) cimbru uscat
  • 1 litri (1000g) apa
  • 4 linguri (60g) ulei de masline

Pasi preparare

1.) Pulpa de curcan dezosata si taiata cuburi de aproximativ un centimentru o calim intr-o oala cu patru linguri de ulei de masline pana cand apa lasata de aceasta se evapora.

2.) Adaugam ceapa, telina si prazul tocate marunt pe care le calim impreuna cu carnea pentru cinci minute la foc mediu.

3.) Condimentam cu sare, piper, oregano uscat, cimbru, boia de ardei dulce, boia de ardei iute, amestecam si adaugam apa pana cand trece peste carne cu aproximativ doua degete.

4.) Acoperim oala cu un capac si lasam sa fiarba la foc mic pentru aproximativ o ora si jumatate, amestecand gulasul o data la fiecare jumatate de ora.

5.) Dupa o ora si jumatate de fiert la foc mic, adaugam cartofii curatati si taiati in cuburi de aproximativ un centimentru.

6.) Acoperim oala din nou cu un capac si lasam gulasul sa mai fiarba pentru aproximativ 20 de minute.

7.) Verificam cartofii sa fie fierti, gustam gulasul de curcan si adaugam sare si piper negru macinat daca mai este nevoie.

Comentarii

Adauga un comentariu la reteta "Gulas de curcan cu cartofi"