Gulas de curcan cu cartofi

Gulas de curcan cu cartofi

Calorii
418
21%
Proteine
37,3g
50%
Lipide
19g
28%
Glucide
27g
10%
Fibre
4,3g
-
Gramaj portie
400g
Timp de preparare
20 m
Timp de gatire
2 h
Portii
8
Dificultate
3

Etichete retete cu carne de curcan , ciorbe

Gulas de curcan cu cartofi este o reteta usor de realizat, o alternativa mai sanatoasa la gulasul clasic de porc si vita. Am facut gulasul de curcan la oala dar pentru un gust si mai intens poate fi facut la ceaun iar pentru a se apropia si mai mult de gulasul traditional se pot folosi galustele din faina si ou in locul cartofilor. O alta reteta de gulas de porc si vita la ceaun se poate gasi aici

Carnea de curcan folosita in detrimentul carnii de porc si vita aduce o serii de beneficii, printre care: reduce colesterolul rau, stimuleaza sistemul imunitar, are proprietati anti-cancerigene, creste cantitatea de testosteron si creste nivelul de serotonina.

Ingrediente

  • pulpa de curcan - 1000g
  • ceapa - 2 buc. (100g)
  • ceapa rosie - 2 buc. (80g)
  • telina tulpina - 100g
  • morcovi - 1 buc. (100g)
  • patrunjel radacina - 1 mediu (80g)
  • praz - 1 buc. (100g)
  • bacon afumat - 50g
  • cartofi - 4 buc. (800g)
  • boia de ardei dulce - 5 lingurite (25g)
  • boia de ardei iute - 1 lingurite (5g)
  • sare - 4 lingurite (20g)
  • piper negru macinat - 1 lingurite (5g)
  • oregano uscat - 1 lingurite (2g)
  • cimbru uscat - 1 lingurite (2g)
  • apa - 1 litri (1000g)
  • ulei de masline - 4 linguri (60g)

Pasi preparare

1.) Pulpa de curcan dezosata si taiata cuburi de aproximativ un centimentru o calim intr-o oala cu patru linguri de ulei de masline pana cand apa lasata de aceasta se evapora.

2.) Adaugam ceapa, telina si prazul tocate marunt pe care le calim impreuna cu carnea pentru cinci minute la foc mediu.

3.) Condimentam cu sare, piper, oregano uscat, cimbru, boia de ardei dulce, boia de ardei iute, amestecam si adaugam apa pana cand trece peste carne cu aproximativ doua degete.

4.) Acoperim oala cu un capac si lasam sa fiarba la foc mic pentru aproximativ o ora si jumatate, amestecand gulasul o data la fiecare jumatate de ora.

5.) Dupa o ora si jumatate de fiert la foc mic, adaugam cartofii curatati si taiati in cuburi de aproximativ un centimentru.

6.) Acoperim oala din nou cu un capac si lasam gulasul sa mai fiarba pentru aproximativ 20 de minute.

7.) Verificam cartofii sa fie fierti, gustam gulasul de curcan si adaugam sare si piper negru macinat daca mai este nevoie.




Mai multe retete din categoria supe si ciorbe

Ciorba de perisoara

Ciorba de perisoara

Ciorba de perisoara a la grec, una dintre preferatele romanilor, ideala pentru masa in familie.

Timp de gatire: o ora 30 minute
Supa de pui cu legume

Supa de pui cu legume

Supa de pui cu legume, o supa gustoasa, sanatoasa si plina de vitamine si minerale.

Timp de gatire: o ora 10 minute
Supa de iepure

Supa de iepure

Supa de iepure cu morcov, patrunjel si telina, o ciorba de iepure usoara, gustoasa si aromata.

Timp de gatire: o ora
Supa crema de conopida

Supa crema de conopida

Supa crema de conopida, o mancare rapida, gustoasa, sanatoasa si foarte aromata.

Timp de gatire: 30 minute
Supa crema de hribi

Supa crema de hribi

Supa crema de hribi, cunoscuti si sub denumirea de porcini, pitoance sau manatarci, gustoasa si aromata, o mancare rapida gata in doar 30 de minute.

Timp de gatire: 30 minute
Ciorba de fasole verde

Ciorba de fasole verde

Ciorba de fasole verde, o mancare gustoasa, sanatoasa, usor de gatit, ideala in orice anotimp.

Timp de gatire: o ora
Supa de pui cu galuste

Supa de pui cu galuste

Supa de pui cu galuste pufoase de gris, o reteta usor de gatit si ideala pentru masa de duminica in familie.

Timp de gatire: o ora 40 minute
Ciorba radauteana de curcan

Ciorba radauteana de curcan

Ciorba radauteana de curcan, o ciorba foarte gustoasa si hranitoare, ideala pentru masa de duminica.

Timp de gatire: 2 ore 30 minute