Gulas de porc si vita la ceaun

Gulas de porc si vita la ceaun

Calorii
567
28%
Proteine
45,7g
61%
Lipide
25,7g
38%
Glucide
37,3g
14%
Fibre
3g
-
Gramaj portie
500g
Timp de preparare
30 m
Timp de gatire
3 h
Portii
8
Dificultate
4

Etichete retete la ceaun , retete cu carne de porc , retete cu carne de vita

Am fost in weekend la tara la bunici si pe seara ne-am gandit ca nu ne-ar strica o mica relaxare la un ceaun. Ce altceva mai gustos puteam sa gatim daca nu un gulas unguresc. Gulasul unguresc de porc si vita este o reteta foarte gustoasa si satioasa si se face extraordinar la ceaun. Pentru prepararea acestei retete am ales sa folosesc pulpa de porc si pulpa de vita pentru ca aceasta carne fierbe un pic mai greu si nu este foarte grasa.

Ingrediente

  • pulpa de porc - 500g
  • pulpa de vita - 500g
  • ceapa - 10 buc. (500g)
  • gogosari - 1 buc. (100g)
  • ardei capia - 2 buc. (200g)
  • morcovi - 2 buc. (200g)
  • untura de porc - 2 linguri (50g)
  • boia de ardei iute - 2 lingurite (10g)
  • oregano uscat - 1 lingurite (2g)
  • ou de gaina - 2 buc. (110g)
  • faina alba - 200g
  • sare - 4 lingurite (20g)
  • piper negru macinat - 2 lingurite (10g)
  • apa - 1 litri (1000g)

Pasi preparare

1.) Adaugam ceaunul la foc mediu si punem untura la topit

2.) Cand untura s-a topit adaugam carnea de porc si carnea de vita la calit si o lasam la foc mediu pana cand capata o culoare aurie

3.) Adaugam ceapa, ardeiul capia si gogosarul taiate cubulete mici si le calim pentru cateva minute

4.) Asezonam carnea si legumele cu boia de ardei iute, sare, piper, oregano; adaugam apa si lasam la fiert la foc mic pana cand scade cel putin un sfert din apa adaugata

5.) Verificam carnea de vita si cea de porc si cand este aproape gata adaugam morcovii taiati cuburi si lasam la fiert pana cand apa adaugata initial a scazut de jumatate

6.) In timp de gulasul este la fiert putem sa pregatim galustele: Se bat ouale usor cu furculita sau cu mixerul, se adauga treptat faina si sarea pana cand se obtine un aluat mai moale. Data observam ca aluatul devine prea tare putem sa mai adaugam un pic de apa.

7.) Acum cand carnea de porc, carnea de vita si legumele sunt fierte bine, domolim focul si adaugam galustele. Odata ce am adaugat galustele incercam sa nu mai amestecam in ceaun pana cand acestea sunt fierte - este nevoie de 5-10 minute pana cand acestea sunt gata.

8.) Dupa ce am luat ceaunul de pe foc putem sa adaugam o legatura de patrunjel verde taiat marunt pentru a da mai multa culoare si aroma gulasului nostru de porc si vita. Pofta buna!




Mai multe retete din categoria retete cu carne

Piept de pui cu fulgi de porumb

Piept de pui cu fulgi de porumb

Piept de pui cu fulgi de porumb, crispy chicken gatit la cuptor cu foarte putin ulei, o mancare gustoasa si sanatoasa.

Timp de gatire: o ora
Friptura de pui cu rosii

Friptura de pui cu rosii

Friptura de pui cu rosii si busuioc, o friptura la cratita care poate fi servita alaturi de cartofi, orez sau chiar si paste.

Timp de gatire: o ora
Friptura de iepure la tigaie

Friptura de iepure la tigaie

Friptura de iepure la tigaie cu bulion, ceapa, usturoi si morcov, o friptura gustoasa, aromata si sanatoasa.

Timp de gatire: o ora 10 minute
Iepure cu cartofi la cuptor

Iepure cu cartofi la cuptor

Iepure cu cartofi la cuptor, o reteta usor de realizat, gustoasa, sanatoasa si foarte aromata.

Timp de gatire: 2 ore
Ciolan cu fasole

Ciolan cu fasole

Ciolan cu fasole, reteta nationala romaneasca de 1 Decembrie, o reteta foarte gustoasa si hranitoare.

Timp de gatire: 2 ore
Piept de pui indian

Piept de pui indian

Piept de pui cu condimente indiene la grill, o mancare rapida si sanatoasa gata in doar 15 minute.

Timp de gatire: 15 minute
Cotlet de porc la cuptor

Cotlet de porc la cuptor

Cotlet de porc la cuptor cu sos de legume, o friptura de porc foarte gustoasa, ideala pentru mesele in familie.

Timp de gatire: 2 ore 30 minute
Snitel de pui cu mozzarella

Snitel de pui cu mozzarella

Snitel de pui cu sos de rosii, mozzarella si parmezan la cuptor, o mancare rapida gata in doar 30 de minute.

Timp de gatire: 30 minute