Gulas de porc si vita la ceaun

Gulas de porc si vita la ceaun
  • Calorii
    549
    27%
  • Proteine
    38.4g
    51%
  • Lipide
    26.5g
    40%
  • Glucide
    37.4g
    14%
  • Fibre
    4.4g
    -
  • 500g
  • 30 m
  • 3 h
  • 8
  • Greu


Am fost in weekend la tara la bunici si pe seara ne-am gandit ca nu ne-ar strica o mica relaxare la un ceaun. Ce altceva mai gustos puteam sa gatim daca nu un gulas unguresc. Gulasul unguresc de porc si vita este o reteta foarte gustoasa si satioasa si se face extraordinar la ceaun. Pentru prepararea acestei retete am ales sa folosesc pulpa de porc si pulpa de vita pentru ca aceasta carne fierbe un pic mai greu si nu este foarte grasa.

Ingrediente

  • 500g pulpa de porc
  • 500g pulpa de vita
  • 10 buc. (500g) ceapa
  • 1 buc. (100g) gogosari
  • 2 buc. (200g) ardei capia
  • 2 buc. (200g) morcovi
  • 2 linguri (50g) untura de porc
  • 2 lingurite (10g) boia de ardei iute
  • 1 lingurite (2g) oregano uscat
  • 2 buc. (110g) ou de gaina
  • 200g faina alba
  • 4 lingurite (20g) sare
  • 2 lingurite (10g) piper negru macinat
  • 1 litri (1000g) apa

Pasi preparare

1.) Adaugam ceaunul la foc mediu si punem untura la topit

2.) Cand untura s-a topit adaugam carnea de porc si carnea de vita la calit si o lasam la foc mediu pana cand capata o culoare aurie

3.) Adaugam ceapa, ardeiul capia si gogosarul taiate cubulete mici si le calim pentru cateva minute

4.) Asezonam carnea si legumele cu boia de ardei iute, sare, piper, oregano; adaugam apa si lasam la fiert la foc mic pana cand scade cel putin un sfert din apa adaugata

5.) Verificam carnea de vita si cea de porc si cand este aproape gata adaugam morcovii taiati cuburi si lasam la fiert pana cand apa adaugata initial a scazut de jumatate

6.) In timp de gulasul este la fiert putem sa pregatim galustele: Se bat ouale usor cu furculita sau cu mixerul, se adauga treptat faina si sarea pana cand se obtine un aluat mai moale. Data observam ca aluatul devine prea tare putem sa mai adaugam un pic de apa.

7.) Acum cand carnea de porc, carnea de vita si legumele sunt fierte bine, domolim focul si adaugam galustele. Odata ce am adaugat galustele incercam sa nu mai amestecam in ceaun pana cand acestea sunt fierte - este nevoie de 5-10 minute pana cand acestea sunt gata.

8.) Dupa ce am luat ceaunul de pe foc putem sa adaugam o legatura de patrunjel verde taiat marunt pentru a da mai multa culoare si aroma gulasului nostru de porc si vita. Pofta buna!



Comentarii

Adauga un comentariu la reteta "Gulas de porc si vita la ceaun"