Ciorba radauteana de curcan

Ciorba radauteana de curcan
  • Calorii
    175
    9%
  • Proteine
    19.3g
    26%
  • Lipide
    6g
    9%
  • Glucide
    11g
    4%
  • Fibre
    3.3g
    -
  • 400g
  • 30 m
  • 2 h
  • 8
  • Usor


Imi place foarte mult sa gatesc cu carne de curcan, spre norocul meu, parintii mei cresc prin jurul casei pasari de curte iar curcanul este una dintre ele. Ciorbele sunt un fel nelipsit de pe masa noastra iar preferatele fiicei mele sunt ciorbele cu smantana, asa ca am ales sa fac ciorba radauteana traditionala dar am folosit in loc de pui piept de curcan. Ciorba radauteana de curcan este o ciorba cu un continut redus de calorii, grasimi si carbohidrati dar cu un continut ridicat de proteine datorita pieptului de curcan, fapt ce o face ideala in dietele de slabit.

Ingrediente

  • 500g piept curcan fara piele
  • 1 buc. (100g) morcovi
  • 1 buc. (150g) pastarnac radacina
  • 1 buc. (150g) patrunjel radacina
  • 100g telina tulpina
  • 2 buc. (100g) ceapa
  • 1 buc. (100g) ardei capia
  • 5 catel (25g) usturoi
  • 1 legatura (30g) patrunjel verde
  • 200g smantana lichida
  • 3 lingurite (15g) sare
  • 1 lingurite (5g) piper negru macinat
  • 1 lingurite (2g) oregano uscat
  • 1.5 litri (1500g) apa

Pasi preparare

1.) Daca pieptul de curcan este mai mare il putem taia in bucati mai mici si pe urma il punem intr-o oala cu apa rece.

2.) Punem oala cu piept de curcan si apa la fiert iar atunci cand incepe sa fiarba adaugam sarea si indepartam spuma ridicata deasupra cu ajutorul unei palete sau cu o sita.

3.) In timp ce pieptul de curcan este la fiert curatam legumele si le taiem in cubulete mici. Legumele pot fi puse la fiert intregi si taiate ulterior dar astfel am observat ca este mult mai usor si se gatesc mult mai repede fara a risca sa fie fierte prea mult.

4.) Odata ce carnea de curcan este fiarta o scoatem din oala si adaugam legumele taiate cubulete.

5.) Aromam ciorba cu oregano uscat si cu piper negru macinat, acoperim cu un capac si lasam sa fiarba la foc mediu pentru aproximativ zece minute.

6.) In timp ce legumele fierb taiem pieptul de curcan in cuburi de jumatate de centimetru sau un centimetru, dupa preferinte si il adaugam in oala impreuna cu legumele.

7.) Verificam morcovul iar cand acesta este fiert dam focul pe minim si adaugam smantana lichida. Smantana lichida poate fi amestecata inainte cu doua sau trei galbenusuri de ou; eu prefer sa folosesc doar smantana lichida pentru ca astfel ciorba este un pic mai usoara si pentru a sta mai mult la frigider, fierb smantana in ciorba pentru aproximativ cinci minute.

8.) Oprim focul si adaugam patrunjelul verde tocat marunt. Pofta buna!

Mai multe retete

Comentarii

Adauga un comentariu la reteta "Ciorba radauteana de curcan"