Ciorba radauteana de curcan

Ciorba radauteana de curcan

Calorii
186
9%
Proteine
22,1g
29%
Lipide
4,5g
7%
Glucide
14,5g
5%
Fibre
1,7g
-
Gramaj portie
400g
Timp de preparare
30 m
Timp de gatire
2 h
Portii
8
Dificultate
2

Etichete ciorbe , retete cu carne de curcan

Imi place foarte mult sa gatesc cu carne de curcan, spre norocul meu, parintii mei cresc prin jurul casei pasari de curte iar curcanul este una dintre ele. Ciorbele sunt un fel nelipsit de pe masa noastra iar preferatele fiicei mele sunt ciorbele cu smantana, asa ca am ales sa fac ciorba radauteana traditionala dar am folosit in loc de pui piept de curcan. Ciorba radauteana de curcan este o ciorba cu un continut redus de calorii, grasimi si carbohidrati dar cu un continut ridicat de proteine datorita pieptului de curcan, fapt ce o face ideala in dietele de slabit.

Ingrediente

  • piept curcan fara piele - 500g
  • morcovi - 1 buc. (100g)
  • pastarnac radacina - 1 buc. (150g)
  • patrunjel radacina - 2 mediu (150g)
  • telina tulpina - 100g
  • ceapa - 2 buc. (100g)
  • ardei capia - 1 buc. (100g)
  • usturoi - 5 catei (25g)
  • patrunjel verde - 1 legatura (30g)
  • smantana lichida - 200g
  • sare - 3 lingurite (15g)
  • piper negru macinat - 1 lingurite (5g)
  • oregano uscat - 1 lingurite (2g)
  • apa - 1,5 litri (1500g)

Pasi preparare

1.) Daca pieptul de curcan este mai mare il putem taia in bucati mai mici si pe urma il punem intr-o oala cu apa rece.

2.) Punem oala cu piept de curcan si apa la fiert iar atunci cand incepe sa fiarba adaugam sarea si indepartam spuma ridicata deasupra cu ajutorul unei palete sau cu o sita.

3.) In timp ce pieptul de curcan este la fiert curatam legumele si le taiem in cubulete mici. Legumele pot fi puse la fiert intregi si taiate ulterior dar astfel am observat ca este mult mai usor si se gatesc mult mai repede fara a risca sa fie fierte prea mult.

4.) Odata ce carnea de curcan este fiarta o scoatem din oala si adaugam legumele taiate cubulete.

5.) Aromam ciorba cu oregano uscat si cu piper negru macinat, acoperim cu un capac si lasam sa fiarba la foc mediu pentru aproximativ zece minute.

6.) In timp ce legumele fierb taiem pieptul de curcan in cuburi de jumatate de centimetru sau un centimetru, dupa preferinte si il adaugam in oala impreuna cu legumele.

7.) Verificam morcovul iar cand acesta este fiert dam focul pe minim si adaugam smantana lichida. Smantana lichida poate fi amestecata inainte cu doua sau trei galbenusuri de ou; eu prefer sa folosesc doar smantana lichida pentru ca astfel ciorba este un pic mai usoara si pentru a sta mai mult la frigider, fierb smantana in ciorba pentru aproximativ cinci minute.

8.) Oprim focul si adaugam patrunjelul verde tocat marunt. Pofta buna!




Mai multe retete din categoria supe si ciorbe

Ciorba de perisoara

Ciorba de perisoara

Ciorba de perisoara a la grec, una dintre preferatele romanilor, ideala pentru masa in familie.

Timp de gatire: o ora 30 minute
Supa de pui cu legume

Supa de pui cu legume

Supa de pui cu legume, o supa gustoasa, sanatoasa si plina de vitamine si minerale.

Timp de gatire: o ora 10 minute
Supa de iepure

Supa de iepure

Supa de iepure cu morcov, patrunjel si telina, o ciorba de iepure usoara, gustoasa si aromata.

Timp de gatire: o ora
Supa crema de conopida

Supa crema de conopida

Supa crema de conopida, o mancare rapida, gustoasa, sanatoasa si foarte aromata.

Timp de gatire: 30 minute
Supa crema de hribi

Supa crema de hribi

Supa crema de hribi, cunoscuti si sub denumirea de porcini, pitoance sau manatarci, gustoasa si aromata, o mancare rapida gata in doar 30 de minute.

Timp de gatire: 30 minute
Ciorba de fasole verde

Ciorba de fasole verde

Ciorba de fasole verde, o mancare gustoasa, sanatoasa, usor de gatit, ideala in orice anotimp.

Timp de gatire: o ora
Supa de pui cu galuste

Supa de pui cu galuste

Supa de pui cu galuste pufoase de gris, o reteta usor de gatit si ideala pentru masa de duminica in familie.

Timp de gatire: o ora 40 minute
Ciorba radauteana de curcan

Ciorba radauteana de curcan

Ciorba radauteana de curcan, o ciorba foarte gustoasa si hranitoare, ideala pentru masa de duminica.

Timp de gatire: 2 ore 30 minute