Ciorba de fasole verde

Ciorba de fasole verde
  • Calorii
    128
    6%
  • Proteine
    5.3g
    7%
  • Lipide
    4.1g
    6%
  • Glucide
    19.1g
    7%
  • Fibre
    4.2g
    -
  • 400g
  • 0 m
  • o ora
  • 8
  • Usor


Ciorba de fasole verde este o mancare de fasole foarte gustoasa, diuretica, usor de gatit. Pentru realizarea ciorbei de fasole verde se poate folosi atat fasole verde proaspata cat si fasole verde la conserva - eu am folosit pentru ciorba de fasole verde fasole la borcan. Am mai adaugat la aceasta reteta si putina slanina afumata, aceasta aducand o aroma si un gust de afumatura foarte placut. Daca doriti sa faceti aceasta reteta de post, tot ce trebuie sa faceti este sa inlocuiti slanina afumata cu ulei de masline sau ulei de floarea soarelui, astfel veti obtine o mancare de post foarte gustoasa.

Ciorba de fasole verde aduce o serie de beneficii, acestea continand foarte putine calorii, putini carbohidrati, putine proteine dar foarte bogata in fibre, acestea din urma ajutand foarte mult la regularitatea intestinala, purificarea organismului si la protectia mucoasei colonului. Ciorba de fasole verde este bogata in vitamina C, fier, magneziu, calciu, potasiu, substante esentiale pentru metabolismul organismului. Ciorba in general si ciorba de fasole verde in particular este aliatul dietei si siletei, aceata fiind diuretica, previne retentia de apa, ajuta la eliminarea toxinelor, este mult mai digerabila si in comparatie cu fasolea uscata, cauzeaza mai putina flatulenta.

Ciorba de fasole verde este recomandata persoanelor care doresc sa slabeasca, celor care sufera de anemie, pentru diabetici si persoanelor care sufera de constipatie. Pe langa ciorba de fasole verde, aceasta poate fi folosita in multe alte retete, este foarte versatila, poate fi combinata cu alte legume ca garnitura, folosita ca si ingredient alaturi de paste sau poate fi folosita chiar si in omlete.

Ingrediente

  • 2 buc. (800g) fasole verde la conserva
  • 4 felii (40g) slanina de porc
  • 2 buc. (100g) ceapa
  • 1 buc. (100g) ardei capia
  • 1 buc. (100g) morcovi
  • 1 buc. (150g) patrunjel radacina
  • 0.5 litri (500g) bulion de rosii
  • 1 lingurite (5g) sare
  • 1 lingurite (5g) piper negru macinat
  • 1 lingurite (2g) oregano uscat
  • 1 litri (1000g) apa

Pasi preparare

1.) Punem intr-o oala preincalzita la foc mediu patru felii de slanina pe care le prajim pe fiecare parte timp de aproximativ doua minute.

2.) Adaugam ceapa taiata in solzisori mici si o calim si pe aceasta impreuna cu slanina pret de doua minute.

3.) Continuam cu ardeiul capia pe care il taiem cubulete mici si il adaugam impreuna cu slanina si cu ceapa. Am avut la dispozitie ardei capia tocat pus la borcan, asa ca am folosit ardeiul conservat.

4.) Dupa ce am calit ardeiul impreuna cu ceapa si slanina, adaugam morcovul si patrunjelul radaina pe care le-am dat prin razatoarea mare.

5.) La aceasta reteta se poate folosi si fasole verde proaspata, dar neavand la dispozitie am folosit fasole verde la borcan.

6.) Odata ce am adaugat fasolea verde putem sa adaugam bulionul si sa condimentam cu putina sare, piper negru macinat si oregano uscat.

7.) Completam cu apa si lasam la fiert pentru aproximativ o ora la foc mediu. Daca am folosit fasole verde proaspata lasam sa fiarba mai mult, pana cand fasolea verde este fiarta.

8.) Dupa ce ciorba de fasole verde a fiert pentru aproximativ o ora, oprim focul si servim ciorba de fasole verde ca atare sau putem sa o dregem si cu putina smantana.

Comentarii

Adauga un comentariu la reteta "Ciorba de fasole verde"