Supa crema de hribi

Supa crema de hribi
  • Calorii
    217
    11%
  • Proteine
    5.2g
    7%
  • Lipide
    11.6g
    17%
  • Glucide
    22.7g
    8%
  • Fibre
    2.2g
    -
  • 300g
  • 0 m
  • 30 m
  • 8
  • Usor


Supa crema de hribi, cunoscuti si sub denumirea de porcini, pitoance sau manatarci, gustoasa si aromata, o mancare rapida gata in doar 30 de minute. Aceasta supa crema este similara cu supa crema de ciuperci dar pentru aceasta reteta am ales sa inlocuiesc ciupercile champignon cu hribi pentru un plus de savoare. Hribii pot fi combinati cu mai multe tipuri de ciuperci de padure sau pot fi chiar inlocuiti cu alte tipuri de ciuperci. Supa crema de hribi este o mancare rapida, usor de preparat, saraca in carbohidrati, ideala in dietele de slabit. Aceasta reteta poate fi preparata si ca produs vegan, de post, tot ce trebuie sa faceti este sa inlocuiti sau sa renuntati la smantana lichida.

Ciupercile de padure sunt foarte gustoase, hranitoare, nu ingrasa si aduc un aport important de vitamine si minerale. Hribii contin o cantitate mare de vitamina B, fibre si potasiu care ajuta la protejarea inimii. Pe langa acestea, ciupercile de padure au si un continut ridicat de germaniu care are proprietati antivirale si anticanceroase. Alte beneficii oferite de ciupercile de padure sunt: pot inlocui carnea intrucat proteinele acestora sunt comparabile cu cele ale carnii, sunt indicate diabeticilor intrucat nu contin zahar sau lipide, ajuta la diluarea sangelui, ajuta la sanatatea unghiilor, pielii si a parului, stimuleaza centrii nervosi ai sexualitatii, stimuleaza producerea celulelor albe si rosii din maduva osoasa si nu in ultimul rand ajuta la intarirea sistemului imunitar.

Ingrediente

  • 800g hribi
  • 1 buc. (100g) morcovi
  • 1 buc. (100g) telina radacina
  • 1 buc. (100g) patrunjel radacina
  • 2 buc. (100g) ceapa
  • 2 catel (10g) usturoi
  • 1 buc. (100g) cartofi
  • 200g smantana lichida
  • 2 felii (50g) paine alba
  • 50g branza de oaie
  • 2 linguri (30g) ulei de masline
  • 4 lingurite (20g) sare de mare
  • 1 lingurite (5g) piper negru macinat
  • 2 lingurite (4g) busuioc uscat
  • 0.5 litri (500g) apa

Pasi preparare

1.) Curatam hribii, morcovii, patrunjelul radacina, telina, cartoful, ceapa, usturoiul, le taiem in bucati mai mici si le punem intr-o oala.

2.) Pentru a ne asigura ca toate legumele sunt gata in acelasi timp, putem sa taiem morcovul, telina si patrunjelul radacina in bucati mai mici decat celelalte legume, pentru ca acestea vor fierbe un pic mai incet decat celelalte.

3.) Adaugam apa peste legumele din oala pana cand apa ajunge la nivel cu legumele.

4.) Acoperim oala cu un capac si o lasam sa fiarba la foc mediu pentru aproximativ 25 de minute sau pana cand ciupercile sunt fierte.

5.) Dupa ce legumele s-au fiert, adaugam smantana lichida, condimentam cu sare, piper negru macinat, o lingurita de busuioc uscat si mai lasam sa fiarba pentru doua minute.

6.) Oprim focul si pe urma blendam legumele. Daca folositi blender vertical din metal puteti sa blendati legumele calde, daca nu, este recomandat sa lasati legumele sa se raceasca inainte de a le blenda.

7.) Dupa ce am blendat legumele, punem oala din nou la foc mediu pana cand incepe sa fiarba dupa care putem sa oprim focul.

8.) Pentru crutoane, punem o tigaie la incalzit la foc mare.

9.) Punem o lingura de ulei de masline in tigaia preincalzita, putin busuioc uscat si painea taiata in cubulete mici.

10.) Prajim crutoanele pentru un minut-doua sau pana cand capata o culoare aurie.

11.) Servim supa crema de hribi alaturi de crutoane si putina branza de oaie sau de capra.

Comentarii

Adauga un comentariu la reteta "Supa crema de hribi"