Supa crema de conopida

Supa crema de conopida
  • Calorii
    258
    13%
  • Proteine
    9g
    12%
  • Lipide
    15.8g
    24%
  • Glucide
    24.1g
    9%
  • Fibre
    6.8g
    -
  • 400g
  • 0 m
  • 30 m
  • 6
  • F usor


Supa crema de conopida este o supa care se gateste foarte usor, are o aroma foarte placuta si este gata in doar 30 de minute. Pentru un plus de gust si de proteine am ales sa servesc aceasta supa crema de conopida alaturi de bacon afumat.

Conopida este o leguma foarte gustoasa si versatila, bogata in nutrienti, vitamine si minerale. Aceasta contine calciu, fosfor, vitamina K, acid folic, vitamina B6, antioxidanti, vitamina C si fitonutrienti. Conopida poate trata afectiunile prostatei, scade frecventa bolilor de inima si a vaselor vasculare, ajuta la inhibarea dezvoltarii tumorilor canceroase, protejeaza sistemul digestiv, ajuta la eliminarea toxinelor si nu in ultimul rand protejeaza impotriva poliartritei.

Ingrediente

  • 1000g conopida
  • 1 buc. (100g) telina radacina
  • 1 buc. (100g) morcovi
  • 1 buc. (100g) patrunjel radacina
  • 1 buc. (50g) ceapa
  • 2 catel (10g) usturoi
  • 1 buc. (50g) cartofi
  • 2 linguri (30g) ulei de masline
  • 2 lingurite (10g) sare de mare
  • 1 lingurite (5g) piper negru macinat
  • 1 lingurite (2g) oregano uscat
  • 0.5 litri (500g) apa
  • 200g smantana lichida
  • 50g bacon afumat
  • 2 felii (50g) paine alba

Pasi preparare

1.) Punem intr-o oala preincalzita la foc mediu doua linguri de ulei de masline si ceapa taiata marunt.

2.) Calim ceapa pentru doua sau trei minute si pe urma adaugam morcovul, telina, patrunjelul si usturoiul tocate marunt.

3.) Tinem legumele la calit la foc mediu pentru aproximativ cinci minute.

4.) Adaugam cartoful taiat in bucati mari, apa si condimentam cu sare, piper negru macinat si oregano uscat.

5.) Acoperim oala cu un capac si lasam supa sa fiarba la foc mediu pentru 10-15 minute.

6.) Desfacem conopida si o rupem in bucati mai mici, o adaugam si pe aceasta in oala, acoperim oala din nou cu un capac si o lasam la fiert pentru inca 5-10 minute.

7.) Dupa ce conopida s-a fiert, adaugam smantana lichida si incepem sa blendam supa. Pentru blendare am folosit un blender vertical de metal, daca folositi blender de plastic este indicat sa lasati supa sa se raceasca un pic inainte.

8.) Punem supa din nou la fiert pentru un minut sau doua, dupa care oprim focul si ne putem ocupa de crutoane.

9.) Intr-o tigaie antiaderenta, preincalzita la foc mare, adaugam cateva felii de bacon afumat si le prajim pe ambele parti pana cand sunt crocante.

10.) Adaugam paine taiata in cubulete de aproximativ jumatate de centimetru in tigaia in care am prajit bacon-ul.

11.) Servim supa crema de conopida alaturi de bacon prajit si de crutoanele de paine.



Comentarii

Adauga un comentariu la reteta "Supa crema de conopida"