Supa de pui cu galuste

Supa de pui cu galuste
  • Calorii
    287
    14%
  • Proteine
    23.5g
    31%
  • Lipide
    12.4g
    18%
  • Glucide
    19.8g
    7%
  • Fibre
    3.3g
    -
  • 500g
  • 10 m
  • 01:30 h
  • 6
  • Medie


Supa de pui cu galuste de gris, supa de duminica, supa copilariei. Pentru supa de pui cu galuste se poate folosi pui din comert dar eu am avut norocul sa am carne de cocos de casa, aceasta carne face supa de galuste mult mai gustoasa si aromata. Supa de pui cu galuste se pregateste similar cu supa de taietei doar ca in loc sa folosim taietei vom face galuste pufoase de gris.

Carnea de pui este, din punct de vedere nutritional, mult mai sanatoasa decat carnea de porc sau carnea de vita. Carnea de pui este o sursa bogata de proteine cu un continut scazut de grasimi, fapt ce o face ideala la dezvoltarea musculaturii. Un alt beneficiu al carnii de pui este continutul de fosfor si calciu, minerale care ajuta la sanatatea oaselor si a dintilor. Alte beneficii aduse de carnea de pui sunt: reduce riscul de artrita, imbunatateste vederea, stimuleaza metabolismul, ajutand la arderea caloriilor si la o circulatie mai buna a sangelui.

Ingrediente

  • 2 buc. (100g) aripi de pui cu piele
  • 1 buc. (500g) piept de pui
  • 1 buc. (50g) ceapa
  • 3 buc. (300g) morcovi
  • 1 buc. (100g) telina radacina
  • 1 buc. (150g) patrunjel radacina
  • 1 legatura (30g) patrunjel verde
  • 3 buc. (165g) ou de gaina
  • 10 linguri (120g) gris de grau
  • 2 lingurite (10g) sare
  • 1 lingurite (5g) piper negru macinat
  • 1 linguri (8g) ulei floarea soarelui
  • 2 litri (2000g) apa

Pasi preparare

1.) Punem carnea de pui intr-o oala cu apa rece si o punem la fiert.

2.) Cand carnea incepe sa fiarba, adaugam putina sare si indepartam spuma lasata de carne.

3.) Adaugam morcovul, ceapa, telina si patrunjelul radacina, pe care le-am curatat si spalat inainte.

4.) Indepartam din nou spuma care s-a strans dupa adaugarea legumelor.

5.) In timp ce supa este la fiert putem sa pregatim galustele de gris. Separam galbenusul de la trei oua, iar albusul il batem spuma condimentat cu putina sare.

6.) Punem peste galbenusurile de ou o lingura de ulei, presaram putin piper si adaugam spuma de albus.

7.) Amestecam usor si adaugam grisul pe rand cate o lingura. In functie de dimensiunea oualor putem sa adaugam mai mult sau mai putin gris.

8.) Dupa ce am terminat de pregatit galustele, punem aluatul la frigider pana cand supa este gata.

9.) Cand carnea de pui si legumele au fiert, le indepartam din supa si daca este cazul strecuram supa.

10.) Cu zece minute inainte de a adauga galustele in supa, scoatem aluatul de la frigider.

11.) Dam focul pe minim si incepem sa formam galustele cu ajutorul unei linguri pe care o umezim in supa inainte de a face fiecare galusca, astfel aluatul nu se va lipi de lingura.

12.) Dupa ce am facut toate galustele, acoperim oala cu un capac si fierbem supa pentru doua sau trei minute.

13.) Luam capacul de pe oala si intoarcem galustele cu grija sa nu le spargem, punem din nou capacul si mai fierbem galustele pentru aproximativ trei minute.

14.) Oprim focul, condimentam supa cu putin piper negru macinat, adaugam morcovul taiat bucati mai mici si presaram patrunjel verde tocat marunt.

Comentarii

Adauga un comentariu la reteta "Supa de pui cu galuste"