Supa de pui cu galuste este o comoara a bucatariei traditionale, o reteta care straluceste prin autenticitate si simplitate. Cu un gust plin de amintiri din copilarie si arome bogate, aceasta supa aduce in casele noastre confortul duminicilor de altadata si dulceata zilelor lenese petrecute in sanul familiei. Dincolo de gustul sau divin, supa de pui cu galuste este un adevarat paradis pentru iubitorii de nutritie sanatoasa.
Supa de pui cu galuste a fost mereu o prezenta familiara in casele noastre. Este o mangaiere pentru suflet si pentru papilele gustative, aducand cu ea amintiri si emotii speciale. Cu toate acestea, aceasta supa este mult mai mult decat o simpla reteta – este o calatorie in timp, o reamintire a valorilor familiale si un omagiu adus traditiei. In timp ce aroma sa ne invaluieste, aduce la viata amintiri de bunatati pregatite de mame si bunici, de liniste si bucurie.
Un element crucial in reteta suprei de pui cu galuste este, desigur, carnea de pui. Alegerea unei carne proaspete si de calitate este primul pas spre obtinerea unei supe memorabile. Carnea de pui de casa, crescuta cu dragoste si grija, confera supelor o savoare autentica si un gust profund. Cu toate acestea, in absenta carnii de pui de casa, puteti utiliza cu incredere carne de pui din comert, asigurandu-va ca aceasta este proaspata si de buna calitate.
Carnea de pui aduce numeroase beneficii pentru sanatate, ceea ce o face o optiune preferata pentru cei preocupati de nutritia lor. Ea este o sursa excelenta de proteine cu continut scazut de grasimi, ceea ce o face ideala pentru mentinerea si dezvoltarea masei musculare. De asemenea, puiul furnizeaza minerale esentiale, cum ar fi fosforul si calciul, contribuind la sanatatea oaselor si a dintilor. Beneficiile sale nu se opresc aici. Consumul regulat de carne de pui poate ajuta la reducerea riscului de artrita, la imbunatatirea sanatatii ochilor, la accelerarea metabolismului si la imbunatatirea circulatiei sangelui.
Galustele sunt inima si sufletul acestei supe. Delicate si pufoase, ele confera suprei o textura minunata si un gust unic. Inlocuind taieteii obisnuiti cu aceste mici delicii de grau, obtinem o experienta culinara cu totul speciala. Facute cu migala si dragoste, galustele sunt adevarate bijuterii gastronomice.
Prepararea acestei supe este mult mai mult decat o simpla reteta. Este un act de iubire si o reamintire a valorilor familiale. In timp ce aromele se imbina si gustul se contureaza, suntem martori la un spectacol culinar ce ne aduce aminte de momentele fericite petrecute in familie. Fie ca suntem in bucatarie sau savuram o portie fierbinte la masa, aceasta supa ne incalzeste sufletul si ne readuce la viata amintiri pretioase.
Supa de pui cu galuste este un adevarat deliciu culinar si o comoara de bunatati pentru sanatate. Cu fiecare lingura, te bucuri nu numai de gustul divin al aromei si texturii sale, ci si de beneficiile nutritionale oferite de carnea de pui. Aceasta reteta clasica te invita sa faci o calatorie in timp si sa aduci bucurie in casele tale. Asa ca, nu ezita sa o pregatesti pentru familia ta sau pentru a-ti rasfata papilele gustative. Cu supa de pui cu galuste, vei descoperi o bucurie culinara autentica care continua sa ne incante de generatii intregi.
1.) Punem carnea de pui intr-o oala cu apa rece si o punem la fiert.
2.) Cand carnea incepe sa fiarba, adaugam putina sare si indepartam spuma lasata de carne.
3.) Adaugam morcovul, ceapa, telina si patrunjelul radacina, pe care le-am curatat si spalat inainte.
4.) Indepartam din nou spuma care s-a strans dupa adaugarea legumelor.
5.) In timp ce supa este la fiert putem sa pregatim galustele de gris. Separam galbenusul de la trei oua, iar albusul il batem spuma condimentat cu putina sare.
6.) Punem peste galbenusurile de ou o lingura de ulei, presaram putin piper si adaugam spuma de albus.
7.) Amestecam usor si adaugam grisul pe rand cate o lingura. In functie de dimensiunea oualor putem sa adaugam mai mult sau mai putin gris.
8.) Dupa ce am terminat de pregatit galustele, punem aluatul la frigider pana cand supa este gata.
9.) Cand carnea de pui si legumele au fiert, le indepartam din supa si daca este cazul strecuram supa.
10.) Cu zece minute inainte de a adauga galustele in supa, scoatem aluatul de la frigider.
11.) Dam focul pe minim si incepem sa formam galustele cu ajutorul unei linguri pe care o umezim in supa inainte de a face fiecare galusca, astfel aluatul nu se va lipi de lingura.
12.) Dupa ce am facut toate galustele, acoperim oala cu un capac si fierbem supa pentru doua sau trei minute.
13.) Luam capacul de pe oala si intoarcem galustele cu grija sa nu le spargem, punem din nou capacul si mai fierbem galustele pentru aproximativ trei minute.
14.) Oprim focul, condimentam supa cu putin piper negru macinat, adaugam morcovul taiat bucati mai mici si presaram patrunjel verde tocat marunt.
Ciorba de perisoara a la grec, una dintre preferatele romanilor, ideala pentru masa in familie.
Supa de pui cu legume, o supa gustoasa, sanatoasa si plina de vitamine si minerale.
Supa de iepure cu morcov, patrunjel si telina, o ciorba de iepure usoara, gustoasa si aromata.
Supa crema de conopida, o mancare rapida, gustoasa, sanatoasa si foarte aromata.
Supa crema de hribi, cunoscuti si sub denumirea de porcini, pitoance sau manatarci, gustoasa si aromata, o mancare rapida gata in doar 30 de minute.
Ciorba de fasole verde, o mancare gustoasa, sanatoasa, usor de gatit, ideala in orice anotimp.
Supa de pui cu galuste pufoase de gris, o reteta usor de gatit si ideala pentru masa de duminica in familie.
Ciorba radauteana de curcan, o ciorba foarte gustoasa si hranitoare, ideala pentru masa de duminica.