Carnea de curcan este o carne care ofera o cantitate foarte de mare de proteine, ea fiind preferata de persoanele care vor sa slabeasca, sa isi mentina un nivel al colesterolului scazut sau care vor sa depuna masa musculara. De aceea am ales sa fac o ciorba asemanatoare cu gulasul dar folosind o carnea de curcan. Aceasta ciorba este ideala pentru o masa de duminica in familie.
1.) Intr-o oala incalzita in prealabil adaugam doua linguri de ulei de masline si pulpa de curcan taiata cuburi pe care o calim la foc mediu pana cand apa lasata de carne se evapora.
2.) Adaugam ceapa, ardeiul capia si gogosarul taiate cuburi mici si calim impreuna cu carnea timp de cateva minute.
3.) Potrivim de sare si adaugam boiaua de ardei dulce, oregano, cimbrul si completam cu apa. Acoperim oala cu un capac si lasam la fiert la foc mediu timp de 30-40 de minute sau pana cand pulpa de curcan este aproape fiarta.
4.) In timp ce ciorba noastra este la fiert pregatim galustele. Pentru acestea, amestecam bine 200 de grame de faina cu doua oua si doua linguri de ulei de masline. Daca observam ca aluatul de galuste este prea moale mai adaugam faina pana cand are consistenta dorita.
5.) Potrivim aluatul de galuste cu sare si piper si adaugam la frigider pana cand ciorba de curcan este gata.
6.) Odata ce pulpa de curcan din ciorba noastra este aproape fiarta adaugam la ciorba morcovul, pastarnacul radacina si patrunjelul radacina taiate cuburi.
7.) Acoperim oala si lasam iar la fiert pentru 20-30 de minute sau pana cand radacinoasele sunt fierte.
8.) Inainte cu zece minute de a folosi aluatul de galuste il scoatem din frigider.
9.) Pentru a forma galustele folosim o lingura pe care o pastram pe cat posibil curata si umezita in apa pe toata durata formarii galustelor.
10.) Dam focul mai incet si adaugam galustele una cate una cu grija sa nu le spargem.
11.) Dupa ce am terminat de format galustele punem capacul si lasam la fiert la foc mic timp de cateva minute, pana cand galustele sunt gatite.
12.) Inainte de a servi ciorba cu pulpa de curcan si galuste adaugam o ploaie de patrunjel verde tocat.
Ciorba de perisoara a la grec, una dintre preferatele romanilor, ideala pentru masa in familie.
Supa de pui cu legume, o supa gustoasa, sanatoasa si plina de vitamine si minerale.
Supa de iepure cu morcov, patrunjel si telina, o ciorba de iepure usoara, gustoasa si aromata.
Supa crema de conopida, o mancare rapida, gustoasa, sanatoasa si foarte aromata.
Supa crema de hribi, cunoscuti si sub denumirea de porcini, pitoance sau manatarci, gustoasa si aromata, o mancare rapida gata in doar 30 de minute.
Ciorba de fasole verde, o mancare gustoasa, sanatoasa, usor de gatit, ideala in orice anotimp.
Supa de pui cu galuste pufoase de gris, o reteta usor de gatit si ideala pentru masa de duminica in familie.
Ciorba radauteana de curcan, o ciorba foarte gustoasa si hranitoare, ideala pentru masa de duminica.