Tocanita din pulpe de pui

Tocanita din pulpe de pui

Calorii
219
11%
Proteine
23,7g
32%
Lipide
12,1g
18%
Glucide
3g
1%
Fibre
0,3g
-
Gramaj portie
250g
Timp de preparare
10 m
Timp de gatire
01:30 h
Portii
4
Dificultate
2

Etichete retete cu legume , retete cu carne de pui , retete de toamna

Tocanita din pulpe de pui este o reteta foarte usoara si gustoasa. Se prepara usor, rapid si nu are nevoie de multe ingrediente, aceasta reteta am gatit-o atat vara cat si toamna, desi toamna consider ca iese mult mai gustoasa pentru ca avem ocazia sa folosim legumele de toamna care au un gust mult mai intens decat cele crescute in sera in cursul anului sau de import. Aceasta fel principal poate fi servit alaturi de un Orez italiano-indian.

Ingrediente

  • pulpe de pui fara piele - 2 buc. (800g)
  • smantana pentru gatit 15 - 200g
  • sare de mare - 1 lingurite (5g)
  • lamaie - 1 buc. (90g)
  • apa - 1 litri (1000g)
  • oregano uscat - 0,5 lingurite (2g)
  • rozmarin uscat - 0,5 lingurite (2g)
  • usturoi - 4 catei (20g)

Pasi preparare

1.) Spalam pulpele, le tapetam de apa si apoi le curatam de piele

2.) Adaugam intr-o tigaie o lingura de ulei de masline si o punem la foc mediu

3.) Pulpele de pui dezosate si taiate in bucati mai mici le adaugam in tigaie si le calim pentru 5 minute

4.) Se adauga gogosarul taiat cubulete si se caleste impreuna cu carnea 2-3 minute

5.) Adaugam un litru de apa, usuroiul taiat felii subtiri, sare, piper, rozmarin, un pic de oregano si lasam sa fiarba la foc mic timp de o ora

6.) Dupa o ora de fiert la foc mic adaugam zeama de la o lamaie si lasam la fiert 5 minute

7.) Adaugam smantana pentru gatit si mai lasam sa fiarba la foc mic 5-10 minute

8.) Inainte de a servi adaugam o ploaie de patrunjel




Mai multe retete din categoria retete cu carne

Piept de pui cu fulgi de porumb

Piept de pui cu fulgi de porumb

Piept de pui cu fulgi de porumb, crispy chicken gatit la cuptor cu foarte putin ulei, o mancare gustoasa si sanatoasa.

Timp de gatire: o ora
Friptura de pui cu rosii

Friptura de pui cu rosii

Friptura de pui cu rosii si busuioc, o friptura la cratita care poate fi servita alaturi de cartofi, orez sau chiar si paste.

Timp de gatire: o ora
Friptura de iepure la tigaie

Friptura de iepure la tigaie

Friptura de iepure la tigaie cu bulion, ceapa, usturoi si morcov, o friptura gustoasa, aromata si sanatoasa.

Timp de gatire: o ora 10 minute
Iepure cu cartofi la cuptor

Iepure cu cartofi la cuptor

Iepure cu cartofi la cuptor, o reteta usor de realizat, gustoasa, sanatoasa si foarte aromata.

Timp de gatire: 2 ore
Ciolan cu fasole

Ciolan cu fasole

Ciolan cu fasole, reteta nationala romaneasca de 1 Decembrie, o reteta foarte gustoasa si hranitoare.

Timp de gatire: 2 ore
Piept de pui indian

Piept de pui indian

Piept de pui cu condimente indiene la grill, o mancare rapida si sanatoasa gata in doar 15 minute.

Timp de gatire: 15 minute
Cotlet de porc la cuptor

Cotlet de porc la cuptor

Cotlet de porc la cuptor cu sos de legume, o friptura de porc foarte gustoasa, ideala pentru mesele in familie.

Timp de gatire: 2 ore 30 minute
Snitel de pui cu mozzarella

Snitel de pui cu mozzarella

Snitel de pui cu sos de rosii, mozzarella si parmezan la cuptor, o mancare rapida gata in doar 30 de minute.

Timp de gatire: 30 minute