Pulpe de pui cu cartofi la cuptor este una dintre acele retete foarte usor de realizat si care nu necesita foarte mult efort - cuptorul se ocupa de toata munca grea. Aceasta reteta este ideala pentru masa de duminica in familie si, fiind o masa consistenta, este indicat sa se consume alaturi de o salata de legume se sezon sau de muraturi. Pentru un gust si mai bun al cartofilor la cuptor se poate folosi si aceasta reteta de cartofi la cuptor.
1.) Am ales sa condimentez pulpele de pui cu cateva ore inainte de a le adauga la cuptor. Pentru aromarea pulpelor am adaugat intr-un bol sare, piper negru macinat, boia de ardei iute, rozmarin uscat macinat marunt, turmeric si o lingura de ulei de masline pe care le-am amestecat pana cand am obtinut o pasta omogena.
2.) Pulpele spalate si uscate le-am uns bine cu pasta de condimente facuta mai inainte, le-am invelit intr-o folie alimentara si le-am lasat pentru aproximativ doua ore la frigider.
3.) Cartofii curatati, spalati si taiati in patru i-am adaugat intr-o tava si i-am condimentat cu putina sare, piper si tarhon uscat.
4.) Cu jumatate de ora inainte de a pune carnea la cuptor am scos-o din frigider pentru a reveni la temperatura camerei.
5.) Peste cartofii condimentati din tava am adaugat pulpele de pui condimentate bine inainte, un pahar mic de apa, am acoperit tava cu o folie de aluminiu si am bagat-o la cuptorul preincalzit la 180 de grade.
6.) Dupa aproximativ o ora am scos tava de la cuptor si am indepartat folia de aluminiu.
7.) Am adaugat din nou tava fara folia de aluminiu la cuptor pentru aproximativ 30 de minute.
8.) Pentru a avea cartofii un pic mai crispy, am luat pulpele de pui de pe acestia si am adaugat din nou tava la cuptor pe modul grill pentru inca aproximativ 10 minute. La acest pas se poate adauga si putin parmezan ras pentru o aroma si mai placuta a cartofilor la cuptor.
Piept de pui cu fulgi de porumb, crispy chicken gatit la cuptor cu foarte putin ulei, o mancare gustoasa si sanatoasa.
Friptura de pui cu rosii si busuioc, o friptura la cratita care poate fi servita alaturi de cartofi, orez sau chiar si paste.
Friptura de iepure la tigaie cu bulion, ceapa, usturoi si morcov, o friptura gustoasa, aromata si sanatoasa.
Iepure cu cartofi la cuptor, o reteta usor de realizat, gustoasa, sanatoasa si foarte aromata.
Ciolan cu fasole, reteta nationala romaneasca de 1 Decembrie, o reteta foarte gustoasa si hranitoare.
Piept de pui cu condimente indiene la grill, o mancare rapida si sanatoasa gata in doar 15 minute.
Cotlet de porc la cuptor cu sos de legume, o friptura de porc foarte gustoasa, ideala pentru mesele in familie.
Snitel de pui cu sos de rosii, mozzarella si parmezan la cuptor, o mancare rapida gata in doar 30 de minute.