Piept de curcan cu lamaie

Piept de curcan cu lamaie

Calorii
323
16%
Proteine
36g
48%
Lipide
14,1g
21%
Glucide
12,5g
5%
Fibre
0,7g
-
Gramaj portie
200g
Timp de preparare
10 m
Timp de gatire
45 m
Portii
4
Dificultate
1

Etichete retete foarte usoare , retete cu carne de curcan

O reteta foarte gustoasa de piept de curcan cu sos de lamaie, smantana si mustar. Pentru aceasta prefer sa folosesc mustar de Dijon deoarece are o aroma mai intensa dar acesta poate fi inlocuit cu mustar normal (dulce sau picant).
Pieptul de curcan poate fi servit alaturi de o mamaliguta sau un Orez italiano-indian

Ingrediente

  • piept curcan fara piele - 500g
  • smantana lichida - 200g
  • faina alba - 20g
  • mustar dijon - 0,5 linguri (10g)
  • lamaie - 1 buc. (90g)
  • ulei de masline - 2 linguri (30g)
  • usturoi - 3 catei (15g)
  • sare - 1 lingurite (5g)
  • piper negru macinat - 0,5 lingurite (2g)
  • rozmarin uscat - 1 lingurite (2g)

Pasi preparare

1.) Intr-o tigaie incalzita adaugam o lingura de ulei de masline si pieptul de pui si il calim pana cand capata o culoare aurie.

2.) Cand pieptul de curcan este aproape calit adaugam sare, piper, rozmarin si il mai calim pentru 2 minute.

3.) Scoatem pieptul de curcan, adaugam in tigaie o lingura de ulei de masline si usturoiul taiat marunt.

4.) Dupa ce am tinut la foc mic usturoiul pentru un minut adaugam faina la calit pentru inca un minut.

5.) Adaugam smantana, mustarul si pieptul de pui in tigaie si fierbem la foc mic pentru 5 minute.

6.) Stoarcem o lamaie peste compozitie si amestecam bine.




Mai multe retete din categoria retete cu carne

Piept de pui cu fulgi de porumb

Piept de pui cu fulgi de porumb

Piept de pui cu fulgi de porumb, crispy chicken gatit la cuptor cu foarte putin ulei, o mancare gustoasa si sanatoasa.

Timp de gatire: o ora
Friptura de pui cu rosii

Friptura de pui cu rosii

Friptura de pui cu rosii si busuioc, o friptura la cratita care poate fi servita alaturi de cartofi, orez sau chiar si paste.

Timp de gatire: o ora
Friptura de iepure la tigaie

Friptura de iepure la tigaie

Friptura de iepure la tigaie cu bulion, ceapa, usturoi si morcov, o friptura gustoasa, aromata si sanatoasa.

Timp de gatire: o ora 10 minute
Iepure cu cartofi la cuptor

Iepure cu cartofi la cuptor

Iepure cu cartofi la cuptor, o reteta usor de realizat, gustoasa, sanatoasa si foarte aromata.

Timp de gatire: 2 ore
Ciolan cu fasole

Ciolan cu fasole

Ciolan cu fasole, reteta nationala romaneasca de 1 Decembrie, o reteta foarte gustoasa si hranitoare.

Timp de gatire: 2 ore
Piept de pui indian

Piept de pui indian

Piept de pui cu condimente indiene la grill, o mancare rapida si sanatoasa gata in doar 15 minute.

Timp de gatire: 15 minute
Cotlet de porc la cuptor

Cotlet de porc la cuptor

Cotlet de porc la cuptor cu sos de legume, o friptura de porc foarte gustoasa, ideala pentru mesele in familie.

Timp de gatire: 2 ore 30 minute
Snitel de pui cu mozzarella

Snitel de pui cu mozzarella

Snitel de pui cu sos de rosii, mozzarella si parmezan la cuptor, o mancare rapida gata in doar 30 de minute.

Timp de gatire: 30 minute