Am facut o musaca de cartofi un pic diferita de clasica musaca, cartofii am preferat sa ii fac copti la cuptor iar pentru partea de carne tocata am ales sa o fac asemanator cu sosul ragu.
1.) Cartofii curatati i-am taiat felii de aproximativ jumatate de centimetru, i-am uns cu un pic de ulei de masline, i-am condimentat cu sare si piper, i-am asezat pe o tava tapetata cu hartie de copt si i-am adaugat la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru aproximativ 45 de minute.
2.) In timp ce cartofii sunt la cuptor, am tocat carnea de porc iar legumele le-am maruntit cu robotul de bucatarie.
3.) Intr-o tigaie preincalzita am adaugat o lingura de ulei de masline si carnea tocata de porc si am calit-o la foc mediu pana cand a scazut apa lasata de aceasta.
4.) Am adaugat peste carnea tocata un pahar de vin rosu (am folosit un vin rosu de casa, acesta avand o savoare superba) si l-am tinut la foc mediu pentru cateva minute, pana cand acesta s-a evaporat.
5.) Legumele tocate bine le-am adaugat peste carne si le-am mai calit si pe ele pentru doua-trei minute.
6.) Peste carnea tocata cu legume am adaugat o conserva de rosii decojite, am umplut conserva cu apa si am adaugat-o si pe aceasta. Acum am adaugat putina sare, oregano uscat si putin piper.
7.) Am tinut sosul la foc mediu pentru aproximativ o ora. Daca lichidul de pe sos scade prea mult se poate completa cu apa dar atentie ca apa sa fie fierbinte.
8.) Cand sosul si cartofii au fost gata, am inceput sa montez muscaua intr-o tava cu marginile inalte.
9.) Am pus un rand de cartofi apoi am intins peste acestia sosul de carne tocata. Am urmat acesti pasi pana cand am terminat cartofii si sosul. Ultimul rand a fost unul de cartofi iar peste acestia am taiat cateva felii de mozzarella.
10.) Am adaugat muscaua la cuptor la 180 de grade pentru 20 de minute pana cand mozzarella s-a rumenit putin.
Piept de pui cu fulgi de porumb, crispy chicken gatit la cuptor cu foarte putin ulei, o mancare gustoasa si sanatoasa.
Friptura de pui cu rosii si busuioc, o friptura la cratita care poate fi servita alaturi de cartofi, orez sau chiar si paste.
Friptura de iepure la tigaie cu bulion, ceapa, usturoi si morcov, o friptura gustoasa, aromata si sanatoasa.
Iepure cu cartofi la cuptor, o reteta usor de realizat, gustoasa, sanatoasa si foarte aromata.
Ciolan cu fasole, reteta nationala romaneasca de 1 Decembrie, o reteta foarte gustoasa si hranitoare.
Piept de pui cu condimente indiene la grill, o mancare rapida si sanatoasa gata in doar 15 minute.
Cotlet de porc la cuptor cu sos de legume, o friptura de porc foarte gustoasa, ideala pentru mesele in familie.
Snitel de pui cu sos de rosii, mozzarella si parmezan la cuptor, o mancare rapida gata in doar 30 de minute.