Ciulama de curcan cu ciuperci

Ciulama de curcan cu ciuperci
  • Calorii
    230
    12%
  • Proteine
    15.8g
    21%
  • Lipide
    16.2g
    24%
  • Glucide
    7g
    3%
  • Fibre
    1.4g
    -
  • 200g
  • 10 m
  • 50 m
  • 4
  • Usor


Ciulamaua de pui este o reteta foarte frecventa in bucataria romaneasca si este o reteta usor si rapid de realizat. Am ales sa fac ciulamaua clasica de pui folosind pieptul de curcan deoarece acesta este mult mai sanatos si aduce o aroma aparte ciulamalei. Ciulamaua de curcan poate fi servita alaturi de o mamaliguta sau de un orez.

Ingrediente

  • 200g piept curcan fara piele
  • 400g ciuperci champignon
  • 1 buc. (50g) ceapa
  • 2 catel (10g) usturoi
  • 200g smantana lichida
  • 2 linguri (30g) ulei de masline
  • 1 lingurite (2g) rozmarin uscat
  • 1 lingurite (2g) oregano uscat

Pasi preparare

1.) In tigaia incalzita bine adaugam doua linguri de ulei de masline si pieptul de curcan spalat si uscat bine.

2.) Cand pieptul de curcan prinde o culoare aurie il scoatem din tigaie si adaugam ciupercile. Am ales pentru aceasta reteta ciuperci champignon dar acestea pot fi inlocuite cu ciuperci pleurotus sau chiar cu ciperci de padure care aduc o savoare si mai intensa retetei.

3.) Odata ce ciupercile au scazut in dimensiune si apa lasata de acestea s-a evaporat, le scoatem din tigaie si adaugam ceapa impreuna cu usturoiul tocate marunt.

4.) Calim ceapa si usturoiul cateva minute iar ulterior adaugam pieptul de curcan si ciupercile gatite mai inainte.

5.) Condimentam cu sare, piper, rozmarin, oregano, adaugam o cana de apa si acoperim cu un capac.

6.) Lasam la fiert la foc mediu timp de 20-30 de minute, iar cand apa adaugata a scazut de jumatate adaugam smantana.

7.) Dupa ce ciulamaua a fiert pret de cateva minute adaugam patrunjel tocat si oprim focul.



Comentarii

Adauga un comentariu la reteta "Ciulama de curcan cu ciuperci"