Ciulama de curcan cu ciuperci

Ciulama de curcan cu ciuperci

Calorii
222
11%
Proteine
16,2g
22%
Lipide
12,7g
19%
Glucide
12,3g
4%
Fibre
2,1g
-
Gramaj portie
200g
Timp de preparare
10 m
Timp de gatire
50 m
Portii
4
Dificultate
2

Etichete retete cu carne de curcan , retete cu carne de pui

Ciulamaua de pui este o reteta foarte frecventa in bucataria romaneasca si este o reteta usor si rapid de realizat. Am ales sa fac ciulamaua clasica de pui folosind pieptul de curcan deoarece acesta este mult mai sanatos si aduce o aroma aparte ciulamalei. Ciulamaua de curcan poate fi servita alaturi de o mamaliguta sau de un orez.

Ingrediente

  • piept curcan fara piele - 200g
  • ciuperci champignon - 400g
  • ceapa - 1 buc. (50g)
  • usturoi - 2 catei (10g)
  • smantana lichida - 200g
  • ulei de masline - 2 linguri (30g)
  • rozmarin uscat - 1 lingurite (2g)
  • oregano uscat - 1 lingurite (2g)

Pasi preparare

1.) In tigaia incalzita bine adaugam doua linguri de ulei de masline si pieptul de curcan spalat si uscat bine.

2.) Cand pieptul de curcan prinde o culoare aurie il scoatem din tigaie si adaugam ciupercile. Am ales pentru aceasta reteta ciuperci champignon dar acestea pot fi inlocuite cu ciuperci pleurotus sau chiar cu ciperci de padure care aduc o savoare si mai intensa retetei.

3.) Odata ce ciupercile au scazut in dimensiune si apa lasata de acestea s-a evaporat, le scoatem din tigaie si adaugam ceapa impreuna cu usturoiul tocate marunt.

4.) Calim ceapa si usturoiul cateva minute iar ulterior adaugam pieptul de curcan si ciupercile gatite mai inainte.

5.) Condimentam cu sare, piper, rozmarin, oregano, adaugam o cana de apa si acoperim cu un capac.

6.) Lasam la fiert la foc mediu timp de 20-30 de minute, iar cand apa adaugata a scazut de jumatate adaugam smantana.

7.) Dupa ce ciulamaua a fiert pret de cateva minute adaugam patrunjel tocat si oprim focul.




Mai multe retete din categoria retete cu carne

Piept de pui cu fulgi de porumb

Piept de pui cu fulgi de porumb

Piept de pui cu fulgi de porumb, crispy chicken gatit la cuptor cu foarte putin ulei, o mancare gustoasa si sanatoasa.

Timp de gatire: o ora
Friptura de pui cu rosii

Friptura de pui cu rosii

Friptura de pui cu rosii si busuioc, o friptura la cratita care poate fi servita alaturi de cartofi, orez sau chiar si paste.

Timp de gatire: o ora
Friptura de iepure la tigaie

Friptura de iepure la tigaie

Friptura de iepure la tigaie cu bulion, ceapa, usturoi si morcov, o friptura gustoasa, aromata si sanatoasa.

Timp de gatire: o ora 10 minute
Iepure cu cartofi la cuptor

Iepure cu cartofi la cuptor

Iepure cu cartofi la cuptor, o reteta usor de realizat, gustoasa, sanatoasa si foarte aromata.

Timp de gatire: 2 ore
Ciolan cu fasole

Ciolan cu fasole

Ciolan cu fasole, reteta nationala romaneasca de 1 Decembrie, o reteta foarte gustoasa si hranitoare.

Timp de gatire: 2 ore
Piept de pui indian

Piept de pui indian

Piept de pui cu condimente indiene la grill, o mancare rapida si sanatoasa gata in doar 15 minute.

Timp de gatire: 15 minute
Cotlet de porc la cuptor

Cotlet de porc la cuptor

Cotlet de porc la cuptor cu sos de legume, o friptura de porc foarte gustoasa, ideala pentru mesele in familie.

Timp de gatire: 2 ore 30 minute
Snitel de pui cu mozzarella

Snitel de pui cu mozzarella

Snitel de pui cu sos de rosii, mozzarella si parmezan la cuptor, o mancare rapida gata in doar 30 de minute.

Timp de gatire: 30 minute