Taietei de casa

Taietei de casa

Calorii
286
14%
Proteine
11,1g
15%
Lipide
4g
6%
Glucide
49,5g
18%
Fibre
2,2g
-
Gramaj portie
100g
Timp de preparare
0 m
Timp de gatire
30 m
Portii
4
Dificultate
2

Etichete aluaturi , paste

Daca doresti sa faci o supa de taietei cu siguranta ai nevoie de taietei. Taieteii de casa sunt cu mult mai buni decat cei din comert, pe langa faptul ca au un gust si o consistenta mai bune dar dupa fierbere taieteii de casa isi pastreaza integritatea si nu cresc exagerat de mult ca cei din comert. Pentru a grabi procesul de framantare al aluatului se poate folosi un robot de bucatarie cu care timpul de framantare se poate reduce de la 10-15 minute la doar 1-2 minute. Pentru compozitia taieteilor am folosit doar faina si oua, balanta dintre acestea doua fiind destul de simpla, la o suta de grame de faina se foloseste un ou iar daca aluatul este prea moale se adauga mai multa faina sau putina apa daca este prea tare.

Ingrediente

  • faina alba - 300g
  • ou de gaina - 3 buc. (165g)

Pasi preparare

1.) Cernem 300 de grame de faina pe care le adaugam intr-un bol mare.

2.) Spargem trei oua peste faina si amestecam cu ajutorul unei linguri.

3.) Transferam amestecul de faina si ou pe un blat de lucru si incepem sa framantam aluatul.

4.) Prindem capatul aluatului cu o mana si cu cealalata mana incepem sa impingem in partea opusa mainii cu care tinem aluatul.

5.) Dupa aproximativ 5-10 minute de framantat vom obtine un aluat omogen.

6.) Formam o bila din aluat, o invelim intr-o folie de plastic alimentara si o adaugam la frigider pentru cel putin zece minute.

7.) Aluatul de taietei poate fi intins cu ajutorul unui sucitor sau cu o masina de paste. Eu am folosit masina de paste pentru ca este mult mai usor si mai rapid.

8.) Impartim aluatul in bucati mai mici si trecem fiecare bucata de aluat prin fiecare pas al masinii de facut paste de doua ori.

9.) Dupa ce intindem aluatul la dimensiunea dorita, il presaram cu putina faina si il trecem prin rolele de taiat taieteii.

10.) Pentru uscarea taieteilor am folosit un suport de uscat paste dar taieteii pot fi intinsi pe un ziar sau pe o masa amestecand-ui din cand in cand pentru a nu se lipi.




Mai multe retete din categoria paste

Paste cu piept de curcan si brocoli

Paste cu piept de curcan si brocoli

Paste cu piept de curcan si brocoli gratinate la cuptor cu mozzarella si parmezan, o mancare satioasa, gustoasa si sanatoasa

Timp de gatire: o ora 40 minute
Paste cu broccoli si iepure

Paste cu broccoli si iepure

Paste cu broccoli, ciuperci si carne de iepure, o mancare rapida, usor de facut, gustoasa si sanatoasa.

Timp de gatire: 45 minute
Paste cu rosii

Paste cu rosii

Paste de post simple cu sos de rosii gata in doar 15 minute.

Timp de gatire: 15 minute
Spaghete carbonara

Spaghete carbonara

Spaghete carbonara usor de pregatit, o mancare rapida gata in mai putin de 15 minute.

Timp de gatire: 15 minute
Linguini cu ton

Linguini cu ton

Linguini cu ton, paste gustoase si sanatoase cu ton si sos de rosii, o mancare rapida gata in doar 15 minute.

Timp de gatire: 15 minute
Paste cu linte si porcini

Paste cu linte si porcini

Paste cu linte si porcini, o reteta vegana foarte usor de realizat si cu un gust extraordinar.

Timp de gatire: 30 minute
Paste de post cu legume

Paste de post cu legume

Paste de post cu legume, o reteta de paste vegane cu legume gata in doar 15 minute.

Timp de gatire: 15 minute
Paste cu ciuperci si lapte de cocos

Paste cu ciuperci si lapte de cocos

Paste cu ciuperci si lapte de cocos, o reteta vegana de paste gata in doar 15 minute

Timp de gatire: 15 minute