Paste cu piept de curcan si brocoli

Paste cu piept de curcan si brocoli
  • Calorii
    470
    24%
  • Proteine
    36.5g
    49%
  • Lipide
    19g
    28%
  • Glucide
    39.9g
    15%
  • Fibre
    4g
    -
  • 400g
  • 10 m
  • 01:30 h
  • 8
  • Usor


Paste cu piept de curcan si brocoli gratinate la cuptor cu mozzarella si parmezan, o mancare satioasa, gustoasa si sanatoasa. Aceasta reteta de paste cu piept de curcan la cuptor este o reteta asemanatoare cu pastele penne pasticciate al forno, dar pentru a obtine un gust diferit si o mancare mai sanatoasa am ales sa adaug si broccoli.

Broccoli este un aliment foarte sanatos si este recomandat de toti nutritionistii sa se consume din belsug. Brocoli contine fibre solubile si insolubile in cantitati foarte mari, aduce un aport ridicat de vitamina C, este bogat in vitamina K, o vitamina care se regaseste in foarte putine alimente. Printre beneficiile aduse de consumul de broccoli sunt: previne artrita, asigura buna functionare a sistemului nervos, regleaza tensiunea arteriala, lupta impotriva imbatranirii, mentine sanatatea oaselor, repara leziunile pielii datorate expunerii la soare, previne cancerul, intareste sistemul imunitar, favorizeaza pierderea kilogramelor in plus, mentine sanatata ochilor si nu in ultimul rand asigura sanatatea inimii.

Ingrediente

  • 200g paste
  • 400g piept curcan fara piele
  • 50g bacon afumat
  • 1 buc. (100g) ardei capia
  • 1 buc. (400g) rosii la conserva
  • 4 catel (20g) usturoi
  • 2 linguri (30g) ulei de masline
  • 1 lingurite (2g) oregano uscat
  • 2 lingurite (4g) busuioc uscat
  • 400g broccoli
  • 200g mozzarella
  • 20g parmezan
  • 2 lingurite (10g) sare de mare
  • 1 lingurite (5g) piper negru macinat
  • 1 lingurite (5g) zahar
  • 0.4 litri (400g) apa

Pasi preparare

1.) Incepem prin a praji baconul intr-o cratita cu doua linguri de ulei de masline pentru doua minute.

2.) Adaugam pieptul de curcan pe care l-am spalat inainte si l-am taiat in cuburi de aproximativ un centimetru.

3.) Prajim pieptul de curcan pana cand apa lasata de acesta s-a evaporat si pieptul de curcan a prins o culoare aurie.

4.) Adaugam usturoiul taiat marunt impreuna cu ardeiul capia tocat.

5.) Mai calim carnea pentru doua sau trei minute si pe urma adaugam conserva de rosii.

6.) Umplem conserva de rosii cu apa si o adaugam si pe aceasta peste carnea de curcan.

7.) Condimentam cu sare de mare, piper negru macinat, oregano si busuioc uscat.

8.) Pentru a echilibra aciditatea rosiilor la conserva, adaugam si o lingurita de zahar.

9.) Acoperim cratita cu un capac si lasam carnea de curcan sa fiarba la foc mediu pentru aproximativ 45 de minute.

10.) Daca doriti sa folositi si tulpina de la broccoli se poate adauga taiata cuburi impreuna cu pastele.

11.) In timp ce carnea este la fiert, punem o oala cu apa rece la foc. Cand incepe sa fiarba apa, adaugam o lingura de sare si punem pastele la fiert; amestecam de cateva ori cand adaugam pastele pentru a le impedica sa se lipeasca.

12.) Cu un minut inainte sa luam pastele de pe foc adaugam si broccoli rupt in bucati mai mici.

13.) Cand carnea de curcan a fiert, adaugam smantana lichida peste sos si fierbem sosul pentru un minut.

14.) Adaugam peste sos pastele si brocoli pe care le-am fiert inainte. Este recomandat ca pastele sa fie fierte cu 2 minute mai putin decat este precizat pe pachet.

15.) Punem peste paste mozzarella, parmezanul ras, bagam cratita la cuptorul preincalzit la 200 de grade si coacem pastele la cuptor pentru aproximativ zece minute.

Mai multe retete

Comentarii

Adauga un comentariu la reteta "Paste cu piept de curcan si brocoli"