Paste de post cu legume

-
Calorii35118%
-
Proteine10.1g13%
-
Lipide10g15%
-
Glucide58.6g21%
-
Fibre4.2g-
-
300g
-
0 m
-
15 m
-
3
-
F usor
Paste de post cu legume, o reteta vegana cu un gust foarte bun, ideala in zilele de post si foarte usor de realizat. Imi place sa fac acest gen de retete de paste, mi se par un bun inlocuitor la retetele clasice de post si in plus aceasta reteta este gata in doar 15 minute.
Pentru aceasta reteta am folosit telina care este o planta medicinala si leguminoasa, aceasta actionand in organism ca un bun agent digestiv, diuretic, antiasmatic, carminativ si expectorant. Telina poate fi utilizata ca un mijloc de tratament in litiaza renala, edeme, bronsite cronice, astm, nervozitate, sterilitate, impotenta, hipertensiune arteriala si multe altele. De asemenea telina intra in categoria alimentelor cu un continut caloric negativ, ceea ce inseamna ca atunci cand se consuma telina, organismul are nevoie de mai multe calorii pentru a o digera, cu alte cuvinte telina ajuta sa ardem mai multe calorii decat consumam.
Ingrediente
- 200g paste spaghetti
- 1 buc. (400g) rosii la conserva
- 1 buc. (50g) ceapa
- 3 catel (15g) usturoi
- 1 buc. (100g) morcovi
- 0.5 buc. (50g) telina radacina
- 2 linguri (30g) ulei de masline
- 2 lingurite (10g) sare de mare
- 1 lingurite (5g) piper negru macinat
- 1 lingurite (2g) oregano uscat
- 1 lingurite (2g) busuioc uscat
- 0.2 litri (200g) apa
- 1 felii (25g) paine alba
Pasi preparare
1.) Incepem prin a pune pastele la fiert intr-o oala cu apa in care am pus si o lingurita de sare. Punem prima data pastele la fiert, timp in care acestea se fierb pregatim sosul.
2.) Intr-o tigaie preincalzita punem doua linguri de ulei de masline impreuna cu ceapa, usturoiul, morcovul si telina tocate marunt. Am folosit robotul de bucatarie pentru a toca legumele cat mai marunt.
3.) Calim legumele pentru cinci minute si ulterior adaugam conserva de rosii, un pahar de apa si condimentam cu sare, piper, oregano uscat si busuioc.
4.) Fierbem sosul la foc mare pentru cinci minute si apoi adaugam peste acesta pastele. Pastele le scurgem fara a le trece prin apa rece, astfel sosul va fi absorbit mai usor de catre acestea.
5.) Am dorit sa adaug la reteta si ceva crocant asa ca am prajit intr-o tigaie cateva bucati mici de paine pe care le-am presarat deasupra pastelor.
Comentarii
Adauga un comentariu la reteta "Paste de post cu legume"