Paste de post cu legume

Paste de post cu legume

Calorii
222
11%
Proteine
5,4g
7%
Lipide
9,3g
14%
Glucide
31g
11%
Fibre
5,9g
-
Gramaj portie
300g
Timp de preparare
0 m
Timp de gatire
15 m
Portii
3
Dificultate
1

Etichete paste , gata in 15 minute , mancare rapida , retete vegane , mancare de post , retete de post

Paste de post cu legume, o reteta vegana cu un gust foarte bun, ideala in zilele de post si foarte usor de realizat. Imi place sa fac acest gen de retete de paste, mi se par un bun inlocuitor la retetele clasice de post si in plus aceasta reteta este gata in doar 15 minute.

Pentru aceasta reteta am folosit telina care este o planta medicinala si leguminoasa, aceasta actionand in organism ca un bun agent digestiv, diuretic, antiasmatic, carminativ si expectorant. Telina poate fi utilizata ca un mijloc de tratament in litiaza renala, edeme, bronsite cronice, astm, nervozitate, sterilitate, impotenta, hipertensiune arteriala si multe altele. De asemenea telina intra in categoria alimentelor cu un continut caloric negativ, ceea ce inseamna ca atunci cand se consuma telina, organismul are nevoie de mai multe calorii pentru a o digera, cu alte cuvinte telina ajuta sa ardem mai multe calorii decat consumam.

Ingrediente

  • paste spaghetti - 200g
  • rosii la conserva - 1 buc. (400g)
  • ceapa - 1 buc. (50g)
  • usturoi - 3 catei (15g)
  • morcovi - 1 buc. (100g)
  • telina radacina - 0,5 buc. (50g)
  • ulei de masline - 2 linguri (30g)
  • sare de mare - 2 lingurite (10g)
  • piper negru macinat - 1 lingurite (5g)
  • oregano uscat - 1 lingurite (2g)
  • busuioc uscat - 1 lingurite (2g)
  • apa - 0,2 litri (200g)
  • paine alba - 1 felie (25g)

Pasi preparare

1.) Incepem prin a pune pastele la fiert intr-o oala cu apa in care am pus si o lingurita de sare. Punem prima data pastele la fiert, timp in care acestea se fierb pregatim sosul.

2.) Intr-o tigaie preincalzita punem doua linguri de ulei de masline impreuna cu ceapa, usturoiul, morcovul si telina tocate marunt. Am folosit robotul de bucatarie pentru a toca legumele cat mai marunt.

3.) Calim legumele pentru cinci minute si ulterior adaugam conserva de rosii, un pahar de apa si condimentam cu sare, piper, oregano uscat si busuioc.

4.) Fierbem sosul la foc mare pentru cinci minute si apoi adaugam peste acesta pastele. Pastele le scurgem fara a le trece prin apa rece, astfel sosul va fi absorbit mai usor de catre acestea.

5.) Am dorit sa adaug la reteta si ceva crocant asa ca am prajit intr-o tigaie cateva bucati mici de paine pe care le-am presarat deasupra pastelor.




Mai multe retete din categoria paste

Paste cu piept de curcan si brocoli

Paste cu piept de curcan si brocoli

Paste cu piept de curcan si brocoli gratinate la cuptor cu mozzarella si parmezan, o mancare satioasa, gustoasa si sanatoasa

Timp de gatire: o ora 40 minute
Paste cu broccoli si iepure

Paste cu broccoli si iepure

Paste cu broccoli, ciuperci si carne de iepure, o mancare rapida, usor de facut, gustoasa si sanatoasa.

Timp de gatire: 45 minute
Paste cu rosii

Paste cu rosii

Paste de post simple cu sos de rosii gata in doar 15 minute.

Timp de gatire: 15 minute
Spaghete carbonara

Spaghete carbonara

Spaghete carbonara usor de pregatit, o mancare rapida gata in mai putin de 15 minute.

Timp de gatire: 15 minute
Linguini cu ton

Linguini cu ton

Linguini cu ton, paste gustoase si sanatoase cu ton si sos de rosii, o mancare rapida gata in doar 15 minute.

Timp de gatire: 15 minute
Paste cu linte si porcini

Paste cu linte si porcini

Paste cu linte si porcini, o reteta vegana foarte usor de realizat si cu un gust extraordinar.

Timp de gatire: 30 minute
Paste de post cu legume

Paste de post cu legume

Paste de post cu legume, o reteta de paste vegane cu legume gata in doar 15 minute.

Timp de gatire: 15 minute
Paste cu ciuperci si lapte de cocos

Paste cu ciuperci si lapte de cocos

Paste cu ciuperci si lapte de cocos, o reteta vegana de paste gata in doar 15 minute

Timp de gatire: 15 minute