Paste cu ciuperci si lapte de cocos

Paste cu ciuperci si lapte de cocos
  • Calorii
    456
    23%
  • Proteine
    13.2g
    18%
  • Lipide
    22.6g
    34%
  • Glucide
    53.2g
    19%
  • Fibre
    4.9g
    -
  • 300g
  • 0 m
  • 15 m
  • 3
  • Usor


Paste cu ciuperci si lapte de cocos, aceasta reteta de paste este o reteta de post sau vegana dar poate fi imbunatatita cu putin parmezan ras care ar duce gustul retetei intr-o cu totul alta directie. Pentru aceasta reteta puteam sa folosesc smantana lichida dar am ales sa o inlocuiesc pe aceasta cu lapte de cocos care vine la randul sau cu o multitudine de beneficii.

Laptele de cocos contribuie la sanatatea sistemului imunitar, de asemenea acesta este bogat in grasimi sanatoase ca pot ajuta in procesul de slabire pe termen lung. Laptele de cocos este mai bogat in vitamina B3 decat laptele obisnuit care impreuna cu celelalte vitamine din complexul B ajuta la metabolizarea nutrientilor din alimente in asa fel incat acestia sa poata fi utilizati pentru producerea de energie. Un alt avantaj pe care il aduce laptele de cocos este faptul ca este bogat in fier, lucru care il face ideal in prevenirea si combaterea anemiei. Printre beneficiile oferite de laptele de cocos se regaseste si faptul ca ajuta la sanatatea inimii, infrumuseteaza tenul si stralucirea parului si este un subtitut foarte bun pentru laptele de origine animala.

Ingrediente

  • 200g paste penne
  • 0.2 litri (200g) apa
  • 300g ciuperci champignon
  • 20g ciuperci porcini uscate
  • 0.2 litri (200g) lapte de cocos
  • 7 buc. (70g) rosii cherry
  • 3 catel (15g) usturoi
  • 1 buc. (20g) ardei iute rosu
  • 2 linguri (30g) ulei de masline
  • 2 lingurite (10g) sare de mare
  • 1 lingurite (5g) piper negru macinat
  • 0.5 lingurite (1g) oregano uscat
  • 0.5 lingurite (1g) busuioc uscat
  • 1 legatura (30g) patrunjel verde

Pasi preparare

1.) Pentru a termina totul intr-un timp cat mai scurt incepem prin a pune o oala cu apa la incalzit si odata ce apa a inceput sa fiarba adaugam o lingurita de sare, pastele si le amestecam pentru cateva secunde pentru a preveni lipirea acestora.

2.) La aceasta reteta am folosit si cateva ciuperci porcini uscate pentru a amplifica gustul ciupercilor. Pentru rehidratarea ciupercilor porcini am pus ciupercile intr-un bol si le-am acoperit cu apa fierbinte.

3.) Intr-o tigaie preincalzita la foc mediu punem doua linguri de ulei de masline impreuna cu usturoiul taiat marunt si ardeiul iute rosu. Daca ardeiul este prea picant putem sa il curatam de seminte sau putem folosi mai putin.

4.) Dupa ce am calit usturoiul cu ardeiul iute, adaugam ciupercile taiate bucati mai mici cu putina sare si le calim si pe acestea pentru doua sau trei minute.

5.) Cand ciupercile champignon au inceput sa lase apa adaugam ciupercile porcini care au fost la hidratat si marim focul pentru a scadea apa lasata de acestea.

6.) Odata ce apa lasata de ciuperci s-a evaporat adaugam laptele de cocos, potrivim de sare si aromam cu oregano si busuioc uscat.

7.) Punem peste sos pastele care au fost fierte aldente, amestecam bine si le fierbem pentru inca doua minute.

8.) Oprim focul si adaugam peste paste patrunjel verde tocat marunt.

Comentarii

Adauga un comentariu la reteta "Paste cu ciuperci si lapte de cocos"