Paste cu ciuperci si lapte de cocos, aceasta reteta de paste este o reteta de post sau vegana dar poate fi imbunatatita cu putin parmezan ras care ar duce gustul retetei intr-o cu totul alta directie. Pentru aceasta reteta puteam sa folosesc smantana lichida dar am ales sa o inlocuiesc pe aceasta cu lapte de cocos care vine la randul sau cu o multitudine de beneficii.
Laptele de cocos contribuie la sanatatea sistemului imunitar, de asemenea acesta este bogat in grasimi sanatoase ca pot ajuta in procesul de slabire pe termen lung. Laptele de cocos este mai bogat in vitamina B3 decat laptele obisnuit care impreuna cu celelalte vitamine din complexul B ajuta la metabolizarea nutrientilor din alimente in asa fel incat acestia sa poata fi utilizati pentru producerea de energie. Un alt avantaj pe care il aduce laptele de cocos este faptul ca este bogat in fier, lucru care il face ideal in prevenirea si combaterea anemiei. Printre beneficiile oferite de laptele de cocos se regaseste si faptul ca ajuta la sanatatea inimii, infrumuseteaza tenul si stralucirea parului si este un subtitut foarte bun pentru laptele de origine animala.
1.) Pentru a termina totul intr-un timp cat mai scurt incepem prin a pune o oala cu apa la incalzit si odata ce apa a inceput sa fiarba adaugam o lingurita de sare, pastele si le amestecam pentru cateva secunde pentru a preveni lipirea acestora.
2.) La aceasta reteta am folosit si cateva ciuperci porcini uscate pentru a amplifica gustul ciupercilor. Pentru rehidratarea ciupercilor porcini am pus ciupercile intr-un bol si le-am acoperit cu apa fierbinte.
3.) Intr-o tigaie preincalzita la foc mediu punem doua linguri de ulei de masline impreuna cu usturoiul taiat marunt si ardeiul iute rosu. Daca ardeiul este prea picant putem sa il curatam de seminte sau putem folosi mai putin.
4.) Dupa ce am calit usturoiul cu ardeiul iute, adaugam ciupercile taiate bucati mai mici cu putina sare si le calim si pe acestea pentru doua sau trei minute.
5.) Cand ciupercile champignon au inceput sa lase apa adaugam ciupercile porcini care au fost la hidratat si marim focul pentru a scadea apa lasata de acestea.
6.) Odata ce apa lasata de ciuperci s-a evaporat adaugam laptele de cocos, potrivim de sare si aromam cu oregano si busuioc uscat.
7.) Punem peste sos pastele care au fost fierte aldente, amestecam bine si le fierbem pentru inca doua minute.
8.) Oprim focul si adaugam peste paste patrunjel verde tocat marunt.
Paste cu piept de curcan si brocoli gratinate la cuptor cu mozzarella si parmezan, o mancare satioasa, gustoasa si sanatoasa
Paste cu broccoli, ciuperci si carne de iepure, o mancare rapida, usor de facut, gustoasa si sanatoasa.
Paste de post simple cu sos de rosii gata in doar 15 minute.
Spaghete carbonara usor de pregatit, o mancare rapida gata in mai putin de 15 minute.
Linguini cu ton, paste gustoase si sanatoase cu ton si sos de rosii, o mancare rapida gata in doar 15 minute.
Paste cu linte si porcini, o reteta vegana foarte usor de realizat si cu un gust extraordinar.
Paste de post cu legume, o reteta de paste vegane cu legume gata in doar 15 minute.
Paste cu ciuperci si lapte de cocos, o reteta vegana de paste gata in doar 15 minute