Spaghete carbonara

Spaghete carbonara

Calorii
566
28%
Proteine
39,4g
53%
Lipide
25g
37%
Glucide
45g
16%
Fibre
1,9g
-
Gramaj portie
400g
Timp de preparare
0 m
Timp de gatire
15 m
Portii
4
Dificultate
2

Etichete mancare rapida , gata in 15 minute , paste

Spaghetele carbonara sunt una dintre cele mai cunoscute retete de paste din lume si una dintre preferatele mele. Aceasta reteta de spaghete carbonara este foarte usor de realizat si este gata in mai putin de 15 minute. Reteta mea de paste carbonara este putin diferita fata de reteta originala, spre deosebire de reteta originala de paste carbonara am adaugat smantana lichida si am inlocuit guanciale cu kaiser. Din punct de vedere nutritional, aceasta reteta este foarte hranitoare, bogata in proteine dar si cu o cantitate mare de grasimi, asa ca eu recomand sa fie consumata in cantitati mai mici.

Ingrediente

  • kaizer - 300g
  • paste spaghetti - 400g
  • ou de gaina - 2 buc. (110g)
  • parmezan - 70g
  • usturoi - 4 catei (20g)
  • smantana lichida - 200g
  • sare de mare - 2 lingurite (10g)
  • piper negru macinat - 1 lingurite (5g)
  • cimbru uscat - 1 lingurite (2g)
  • apa - 0,4 litri (400g)

Pasi preparare

1.) Incepem prin a pune pastele la fiert intr-o oala cu apa fierbinte si umpreuna cu o lingurita de sare.

2.) In timp ce pastele fierb putem sa punem la prajit kaiserul taiat in bucati mai mici intr-o tigaie antiaderenta. Kaiserul fiind destul de gras nu este nevoie sa adaugam ulei in tigaie.

3.) Pana cand kaiserul se prajeste pregatim sosul. Pentru acesta folosim doua oua pe care le batem bine, adaugam peste smantana lichida, parmezanul ras si amestecam pana cand se omogenizeaza.

4.) Cand kaiserul s-a prajit, dam focul pe mic, adaugam usturoiul tocat cat mai marunt si cimbrul uscat. Daca avem prea multa grasime lasata de kaiser putem sa luam din aceasta inainte de adauga usturoiul.

5.) Dupa un minut sau doua indepartam tigaia de pe foc, o lasam cateva secunde si adaugam sosul in tigaie.

6.) Punem tigaia din nou pe foc mic si o lasam la fiert pentru un minut amestecand tot timpul.

7.) Verificam pastele sa fie fierte al dente, le adaugam peste sos, oprim focul si apoi amestecam usor pana cand sosul a invelit bine pastele.

8.) Inainte de a servi pastele carbonara putem sa adaugam peste acestea putin parmezan ras si piper negru proaspat macinat.




Mai multe retete din categoria paste

Paste cu piept de curcan si brocoli

Paste cu piept de curcan si brocoli

Paste cu piept de curcan si brocoli gratinate la cuptor cu mozzarella si parmezan, o mancare satioasa, gustoasa si sanatoasa

Timp de gatire: o ora 40 minute
Paste cu broccoli si iepure

Paste cu broccoli si iepure

Paste cu broccoli, ciuperci si carne de iepure, o mancare rapida, usor de facut, gustoasa si sanatoasa.

Timp de gatire: 45 minute
Paste cu rosii

Paste cu rosii

Paste de post simple cu sos de rosii gata in doar 15 minute.

Timp de gatire: 15 minute
Spaghete carbonara

Spaghete carbonara

Spaghete carbonara usor de pregatit, o mancare rapida gata in mai putin de 15 minute.

Timp de gatire: 15 minute
Linguini cu ton

Linguini cu ton

Linguini cu ton, paste gustoase si sanatoase cu ton si sos de rosii, o mancare rapida gata in doar 15 minute.

Timp de gatire: 15 minute
Paste cu linte si porcini

Paste cu linte si porcini

Paste cu linte si porcini, o reteta vegana foarte usor de realizat si cu un gust extraordinar.

Timp de gatire: 30 minute
Paste de post cu legume

Paste de post cu legume

Paste de post cu legume, o reteta de paste vegane cu legume gata in doar 15 minute.

Timp de gatire: 15 minute
Paste cu ciuperci si lapte de cocos

Paste cu ciuperci si lapte de cocos

Paste cu ciuperci si lapte de cocos, o reteta vegana de paste gata in doar 15 minute

Timp de gatire: 15 minute