Spaghete carbonara

Spaghete carbonara
  • Calorii
    873
    44%
  • Proteine
    47g
    63%
  • Lipide
    37.3g
    56%
  • Glucide
    86.9g
    32%
  • Fibre
    4.4g
    -
  • 400g
  • 0 m
  • 15 m
  • 4
  • Usor


Spaghetele carbonara sunt una dintre cele mai cunoscute retete de paste din lume si una dintre preferatele mele. Aceasta reteta de spaghete carbonara este foarte usor de realizat si este gata in mai putin de 15 minute. Reteta mea de paste carbonara este putin diferita fata de reteta originala, spre deosebire de reteta originala de paste carbonara am adaugat smantana lichida si am inlocuit guanciale cu kaiser. Din punct de vedere nutritional, aceasta reteta este foarte hranitoare, bogata in proteine dar si cu o cantitate mare de grasimi, asa ca eu recomand sa fie consumata in cantitati mai mici.

Ingrediente

  • 300g kaizer
  • 400g paste spaghetti
  • 2 buc. (110g) ou de gaina
  • 70g parmezan
  • 4 catel (20g) usturoi
  • 200g smantana lichida
  • 2 lingurite (10g) sare de mare
  • 1 lingurite (5g) piper negru macinat
  • 1 lingurite (2g) cimbru uscat
  • 0.4 litri (400g) apa

Pasi preparare

1.) Incepem prin a pune pastele la fiert intr-o oala cu apa fierbinte si umpreuna cu o lingurita de sare.

2.) In timp ce pastele fierb putem sa punem la prajit kaiserul taiat in bucati mai mici intr-o tigaie antiaderenta. Kaiserul fiind destul de gras nu este nevoie sa adaugam ulei in tigaie.

3.) Pana cand kaiserul se prajeste pregatim sosul. Pentru acesta folosim doua oua pe care le batem bine, adaugam peste smantana lichida, parmezanul ras si amestecam pana cand se omogenizeaza.

4.) Cand kaiserul s-a prajit, dam focul pe mic, adaugam usturoiul tocat cat mai marunt si cimbrul uscat. Daca avem prea multa grasime lasata de kaiser putem sa luam din aceasta inainte de adauga usturoiul.

5.) Dupa un minut sau doua indepartam tigaia de pe foc, o lasam cateva secunde si adaugam sosul in tigaie.

6.) Punem tigaia din nou pe foc mic si o lasam la fiert pentru un minut amestecand tot timpul.

7.) Verificam pastele sa fie fierte al dente, le adaugam peste sos, oprim focul si apoi amestecam usor pana cand sosul a invelit bine pastele.

8.) Inainte de a servi pastele carbonara putem sa adaugam peste acestea putin parmezan ras si piper negru proaspat macinat.

Comentarii

Adauga un comentariu la reteta "Spaghete carbonara"