Paste cu linte si porcini

Paste cu linte si porcini

Calorii
247
12%
Proteine
9,1g
12%
Lipide
7,9g
12%
Glucide
36,5g
13%
Fibre
11,5g
-
Gramaj portie
300g
Timp de preparare
0 m
Timp de gatire
30 m
Portii
6
Dificultate
2

Etichete retete vegane , paste , gata in 30 de minute , retete de post , mancare rapida , mancare de post

Paste cu linte si porcini, o reteta vegana foarte usor de realizat, cu un gust extraordinar, rapida si ideala in zilele de post. Pentru ca am inlocuit carnea de la paste cu lintea am obtinut o reteta cu mai putine calorii si grasimi dar cu un continut ridicat de proteine.

Lintea este considerata una dintre cele mai bogate surse de proteine, alaturi de fasole si mazare iar pentru proprietatile sale nutritive valoroase nu trebuie sa lipseasca din dieta noastra de viata. Lintea este recomandata pentru ca este o sursa buna de minerale precum fosfor, fier, zinc, magneziu si vitamine din complexul B. Faptul ca lintea este bogata in fibre o recomanda celor care doresc sa slabeasca si persoanelor cu diabet, aceasta ajutand la echilibrarea nivelului de zahar din sange.

Ingrediente

  • ciuperci porcini uscate - 50g
  • paste - 400g
  • linte fiarta - 300g
  • rosii la conserva - 1 buc. (400g)
  • ceapa - 2 buc. (100g)
  • usturoi - 3 catei (15g)
  • morcovi - 1 buc. (100g)
  • ardei capia - 1 buc. (100g)
  • patrunjel radacina - 1 mediu (50g)
  • ulei de masline - 3 linguri (45g)
  • sare de mare - 2 lingurite (10g)
  • piper negru macinat - 1 lingurite (5g)
  • oregano uscat - 1 lingurite (2g)
  • apa - 0,4 litri (400g)

Pasi preparare

1.) Punem la calit ceapa si usturoul tocate marunt intr-o tigaie alaturi de doua linguri de ulei de masline.

2.) Dupa doua sau trei minute adaugam si ardeiul capia tocat marunt impreuna cu ceapa si le calim si pe acesta pentru doua minute.

3.) Punem si ciupercile porcini uscate pe care le-am tinut pentru cinci minute in apa fierbinte la hidratat; adaugam si apa in care au fost ciupercile la hidratat.

4.) Continuam cu morcovul si patrunjelul tocate marunt si apoi cu lintea fiarta.

5.) Adaugam conserva de rosii, umplem conserva cu apa si o adaugam si pe aceasta.

6.) In timp ce sosul este la fiert la foc mediu, punem pastele la fiert intr-o oala cu apa si cu putina sare.

7.) Fierbem pastele cu doua minute mai putin decat timpul de gatire al acestora.

8.) Adaugam pastele peste sos si le tinem la foc mediu, amestecand usor, pentru doua minute, dupa care le putem servi.




Mai multe retete din categoria paste

Paste cu piept de curcan si brocoli

Paste cu piept de curcan si brocoli

Paste cu piept de curcan si brocoli gratinate la cuptor cu mozzarella si parmezan, o mancare satioasa, gustoasa si sanatoasa

Timp de gatire: o ora 40 minute
Paste cu broccoli si iepure

Paste cu broccoli si iepure

Paste cu broccoli, ciuperci si carne de iepure, o mancare rapida, usor de facut, gustoasa si sanatoasa.

Timp de gatire: 45 minute
Paste cu rosii

Paste cu rosii

Paste de post simple cu sos de rosii gata in doar 15 minute.

Timp de gatire: 15 minute
Spaghete carbonara

Spaghete carbonara

Spaghete carbonara usor de pregatit, o mancare rapida gata in mai putin de 15 minute.

Timp de gatire: 15 minute
Linguini cu ton

Linguini cu ton

Linguini cu ton, paste gustoase si sanatoase cu ton si sos de rosii, o mancare rapida gata in doar 15 minute.

Timp de gatire: 15 minute
Paste cu linte si porcini

Paste cu linte si porcini

Paste cu linte si porcini, o reteta vegana foarte usor de realizat si cu un gust extraordinar.

Timp de gatire: 30 minute
Paste de post cu legume

Paste de post cu legume

Paste de post cu legume, o reteta de paste vegane cu legume gata in doar 15 minute.

Timp de gatire: 15 minute
Paste cu ciuperci si lapte de cocos

Paste cu ciuperci si lapte de cocos

Paste cu ciuperci si lapte de cocos, o reteta vegana de paste gata in doar 15 minute

Timp de gatire: 15 minute