Paste cu linte si porcini

Paste cu linte si porcini
  • Calorii
    393
    20%
  • Proteine
    15.3g
    20%
  • Lipide
    8.3g
    12%
  • Glucide
    62.3g
    23%
  • Fibre
    7g
    -
  • 300g
  • 0 m
  • 30 m
  • 6
  • Usor


Paste cu linte si porcini, o reteta vegana foarte usor de realizat, cu un gust extraordinar, rapida si ideala in zilele de post. Pentru ca am inlocuit carnea de la paste cu lintea am obtinut o reteta cu mai putine calorii si grasimi dar cu un continut ridicat de proteine.

Lintea este considerata una dintre cele mai bogate surse de proteine, alaturi de fasole si mazare iar pentru proprietatile sale nutritive valoroase nu trebuie sa lipseasca din dieta noastra de viata. Lintea este recomandata pentru ca este o sursa buna de minerale precum fosfor, fier, zinc, magneziu si vitamine din complexul B. Faptul ca lintea este bogata in fibre o recomanda celor care doresc sa slabeasca si persoanelor cu diabet, aceasta ajutand la echilibrarea nivelului de zahar din sange.

Ingrediente

  • 50g ciuperci porcini uscate
  • 400g paste
  • 300g linte fiarta
  • 1 buc. (400g) rosii la conserva
  • 2 buc. (100g) ceapa
  • 3 catel (15g) usturoi
  • 1 buc. (100g) morcovi
  • 1 buc. (100g) ardei capia
  • 1 buc. (50g) patrunjel radacina
  • 3 linguri (45g) ulei de masline
  • 2 lingurite (10g) sare de mare
  • 1 lingurite (5g) piper negru macinat
  • 1 lingurite (2g) oregano uscat
  • 0.4 litri (400g) apa

Pasi preparare

1.) Punem la calit ceapa si usturoul tocate marunt intr-o tigaie alaturi de doua linguri de ulei de masline.

2.) Dupa doua sau trei minute adaugam si ardeiul capia tocat marunt impreuna cu ceapa si le calim si pe acesta pentru doua minute.

3.) Punem si ciupercile porcini uscate pe care le-am tinut pentru cinci minute in apa fierbinte la hidratat; adaugam si apa in care au fost ciupercile la hidratat.

4.) Continuam cu morcovul si patrunjelul tocate marunt si apoi cu lintea fiarta.

5.) Adaugam conserva de rosii, umplem conserva cu apa si o adaugam si pe aceasta.

6.) In timp ce sosul este la fiert la foc mediu, punem pastele la fiert intr-o oala cu apa si cu putina sare.

7.) Fierbem pastele cu doua minute mai putin decat timpul de gatire al acestora.

8.) Adaugam pastele peste sos si le tinem la foc mediu, amestecand usor, pentru doua minute, dupa care le putem servi.

Comentarii

Adauga un comentariu la reteta "Paste cu linte si porcini"