Linguini cu ton

Linguini cu ton
  • Calorii
    530
    27%
  • Proteine
    36.9g
    49%
  • Lipide
    9.1g
    14%
  • Glucide
    78.9g
    29%
  • Fibre
    4.2g
    -
  • 400g
  • 0 m
  • 15 m
  • 4
  • F usor


Dupa ce am facut pastele cu ton de cateva ori am reusit sa perfectionez reteta si astfel am venit cu o noua reteta de paste cu ton. La aceasta reteta am ales sa exclud caperele si ansoa si sa inlocuiesc rosiile cherry cu conserva de rosii, astfel reteta este un pic mai accesibila si cu un cost de preparare mai mic. Aceasta reteta este ideala atunci cand nu dispunem de prea mult timp, pastele cu ton fiind gata in doar 15 minute.

Carnea de ton este foarte sanatoasa dar se recomanda sa nu fie consumata prea des pentru ca aceasta are un continut ridicat de mercur. In ciuda acestul fapt, carnea de ton aduce o serie de beneficii: favorizeaza metabolismul si imbunatateste circulatia sanguina, este recomandata persoanelor care sufera de afectiuni inflamatorii, substantele si vitaminele continute de carnea de ton intaresc membrana celulelor din organismul uman, ajuta celulele pielii si rinichii sa lupte impotriva infectiilor, ajuta in prevenirea cancerului de colon, san sau rinichi, contribuie la o buna dezvoltare a oaselor si a musculaturii si nu in ultimul rand este unul dintre cele mai recomandate alimente in curele de slabire.

Ingrediente

  • 2 buc. (400g) conserva de ton
  • 400g paste linguini
  • 1 buc. (400g) rosii la conserva
  • 1 buc. (50g) ardei capia
  • 4 catel (20g) usturoi
  • 2 linguri (30g) ulei de masline
  • 2 lingurite (10g) sare de mare
  • 1 lingurite (5g) piper negru macinat
  • 0.5 lingurite (1g) oregano uscat
  • 1 lingurite (2g) busuioc uscat
  • 0.5 lingurite (2g) zahar
  • 0.4 litri (400g) apa

Pasi preparare

1.) Pentru a termina cat mai repede preparatul incepem prin a pune o oala cu apa la fiert iar cand aceasta incepe sa fiarba punem putina sare in apa, adaugam pastele si odata ce incep sa fiarba amestecam usor pentru a impiedica pastele sa se lipeasca.

2.) Adaugam intr-o tigaie doua linguri de ulei de masline sau putem folosi uleiul de pe tonul din conserva si cand uleiul este fierbinte adaugam usturiul taiat marunt.

3.) Dupa ce am calit usturoiul pentru cateva secunde adaugam ardeiul capia tocat marunt si il calim impreuna cu usturiul pentru un minut.

4.) Golim conserva de rosii peste usturoi si ardei, umplem de jumatate conserva golita si adaugam si aceasta apa peste sos.

5.) Condimentam cu sare, piper negru macinat, oregano uscat, busuioc uscat, echilibram rosiile de la conserva cu o jumatate de lingurita de zahar si lasam sa fiarba la foc mediu pentru 5-10 minute sau pana cand pastele sunt fierte.

6.) Fierbem pastele cu doua minute mai putin decat este trecut pe ambalaj pentru ca ultimele doua minute le vom gati impreuna cu sosul, astfel pastele vor absorbi din sos si vor deveni mai gustoase.

7.) Adaugam pastele peste sos, fara a le trece prin apa rece, iar daca sosul a scazut prea mult si este prea putin putem sa mai adaugam putin din apa in care au fiert pastele.

8.) Amestecam pastele cu sosul de rosii si dupa doua minute oprim focul, adaugam tonul de la conserva si il amestecam usor cu pastele.

9.) Peste pastele cu ton se poate adauga, dupa preferinte si zeama de la o jumatate de lamaie.

Comentarii

Adauga un comentariu la reteta "Linguini cu ton"