Ciorba de iepure cu legume

Ciorba de iepure cu legume
  • Calorii
    228
    11%
  • Proteine
    13.5g
    18%
  • Lipide
    6.9g
    10%
  • Glucide
    28.4g
    10%
  • Fibre
    3.7g
    -
  • 400g
  • 15 m
  • 01:30 h
  • 10
  • Usor


Nu stiu cum este la voi dar la mine in familie nu trec doua zile pana cand avem nevoie de o ciorba, iar aceasta ciorba de iepure cu legume este o ciorba care se gateste destul de usor si pe cat este de gustoasa pe atat este de sanatoasa.

Carnea de iepure este una dintre cele mai sanatoase carnuri, ea necontinand colesterol si beneficiind de proprietati curative pentru bolnavii de cancer. Carnea de iepure are un grad inalt de digestibilitate, organismul omului asimiland 90% proteine din carnea de iepure. Chiar daca aceasta carne este un pic mai scumpa decat carnea de porc sau de pui eu o recomand cu toata placerea pentru ca pe langa faptul ca este mult mai sanatoasa decat celelalt carnuri are un gust extraordinar.

Ingrediente

  • 400g carne de iepure
  • 1 buc. (100g) ardei capia
  • 2 buc. (200g) morcovi
  • 0.3 punga (kg) (300g) mazare congelata
  • 1 ceasca (200g) orez alb
  • 2 buc. (100g) ceapa
  • 1 buc. (100g) telina radacina
  • 1 buc. (150g) patrunjel radacina
  • 2 linguri (30g) ulei de masline
  • 0.3 litri (300g) bulion de rosii
  • 2 lingurite (10g) sare
  • 1 lingurite (5g) piper negru macinat
  • 1 lingurite (2g) oregano uscat
  • 1 lingurite (2g) rozmarin uscat
  • 2 litri (2000g) apa
  • 1 legatura (30g) patrunjel verde

Pasi preparare

1.) Intr-o oala punem carnea de iepure, eu am folosit pulpe de iepure, adaugam apa rece pana cand trece de doua degete peste carne, adaugam putina sare si o punem la fiert pentru aproximativ o ora.

2.) In timp ce carnea este la fiert, intr-o alta oala preincalzita adaugam doua linguri de ulei de masline si calim in aceasta ceapa si ardeiul capia, eu am folosit ardei capia tocat de la borcan.

3.) Adaugam in continuare morcovul, telina si patrunjelul radacina taiate cuburi si le calim si pe acestea pentru inca cinci minute.

4.) Dupa cinci minute minute, adaugam bulionul de rosii, doua pahare de apa, punem capacul pe oala si lasam la fiert la foc mic pentru zece minute.

5.) Cand carnea de iepure a fiert, o dezosam, o taiem bucati mai mici si o adaugam peste legumele preparate mai inainte - impreuna cu carnea adaugam si apa in care a fiert aceasta.

6.) Peste ciorba noastra adaugam orezul spalat inainte, amestecam putin sa nu se lipeasca orezul, adaugam si mazarea congelata, sare dupa gust, piper negru macinat, oregano, rozmarin si lasam la fiert la foc mediu pentru aproximativ zece minute.

7.) Oprim focul si lasam oala acoperita pentru cel putin cinci minute pentru a permite orezului sa mai creasca putin. Inainte de a servi ciorba de iepure cu legume adaugam si patrunjel verde tocat.



Comentarii

Adauga un comentariu la reteta "Ciorba de iepure cu legume"