Ciorba de iepure cu cartofi

Ciorba de iepure cu cartofi

Calorii
344
17%
Proteine
32,9g
44%
Lipide
12,4g
19%
Glucide
24,9g
9%
Fibre
4,4g
-
Gramaj portie
400g
Timp de preparare
10 m
Timp de gatire
01:20 h
Portii
8
Dificultate
2

Etichete retete cu carne de curcan , ciorbe

Supele si ciorbele fac parte de multi ani din meniul traditional al romanilor si au beneficii dovedide asupra sanatatii organismului, cu toate acestea trebuie precizat ca ciorbele foarte grase pot sa dauneze pe termen lung. Am ales sa fac o ciorba de iepure cu cartofi, o ciorba bogata in proteine dar saraca in grasimi si carbohidrati. De ce am ales sa folosesc carnea de iepure in pofida carnii de porc, pentru ca este mult mai sanatoasa si in opinia mea este mai gustoasa.

Daca nu ati incercat pana acum carnea de iepure va prezint cateva motive pentru a consuma carnea de iepure mai des: este una dintre cele mai bune tipuri de carne alba, are un procent ridicat de proteine usor de digerat, este tipul de carne comestibila cu cel mai redus procent de grasimi, contine foarte putine calorii, este recomandata pacientilor cardiaci pentru ca nu ridica nivelul de colesterol rau, contine o cantitate mica de sodiu si un continut ridicat de calciu si fosfor, carnea este frageda, usor de digerat si nu in ultimul rand nu are un gust puternic, asemanator cu cel al puiului.

Ingrediente

  • carne de iepure - 800g
  • cartofi - 4 buc. (500g)
  • morcovi - 2 buc. (200g)
  • patrunjel radacina - 2 mediu (150g)
  • telina radacina - 1 buc. (100g)
  • pastarnac radacina - 1 buc. (150g)
  • ceapa - 3 buc. (150g)
  • ardei capia - 2 buc. (150g)
  • ulei de masline - 2 linguri (30g)
  • sare - 2 lingurite (10g)
  • piper negru macinat - 1 lingurite (5g)
  • oregano uscat - 1 lingurite (2g)
  • rozmarin uscat - 1 lingurite (2g)
  • apa - 1 litri (1000g)

Pasi preparare

1.) Punem intr-o oala doua linguri de ulei de masline si calim carnea de iepure dezosata si taiata bucati de aproximativ un centimetru, pana cand apa lasata de aceasta este evaporata.

2.) Adaugam ceapa si ardeiul capia pe care le-am taiat cubulete mici si le calim si pe acestea impreuna cu carnea pentru cinci minute.

3.) Dupa ce am calit ceapa si ardeiul capia adaugam radacinoasele (morcov, patrunjel, telina, pastarnac), condimentam cu sare, piper negru macinat, oregano, rozmarin, amestecam si le tinem la foc mediu pentru doua sau trei minute.

4.) Adaugam apa peste carne si legume pana cand trece cu doua degete peste acestea, acoperim cu un capac si lasam sa fiarba la foc mic-mediu pentru aproximativ 45 de minute.

5.) S-au scurs 45 de minute, verificam carnea de iepure iar daca este fiarta adaugam cartofii albi curatati si taiati in cuburi de aceeasi dimensiune cu carnea.

6.) Acoperim oala cu un capac si fierbem cartofii pentru aproximativ 15 minute dupa care putem sa oprim focul si sa servim ciorba de iepure cu cartofi.




Mai multe retete din categoria supe si ciorbe

Ciorba de perisoara

Ciorba de perisoara

Ciorba de perisoara a la grec, una dintre preferatele romanilor, ideala pentru masa in familie.

Timp de gatire: o ora 30 minute
Supa de pui cu legume

Supa de pui cu legume

Supa de pui cu legume, o supa gustoasa, sanatoasa si plina de vitamine si minerale.

Timp de gatire: o ora 10 minute
Supa de iepure

Supa de iepure

Supa de iepure cu morcov, patrunjel si telina, o ciorba de iepure usoara, gustoasa si aromata.

Timp de gatire: o ora
Supa crema de conopida

Supa crema de conopida

Supa crema de conopida, o mancare rapida, gustoasa, sanatoasa si foarte aromata.

Timp de gatire: 30 minute
Supa crema de hribi

Supa crema de hribi

Supa crema de hribi, cunoscuti si sub denumirea de porcini, pitoance sau manatarci, gustoasa si aromata, o mancare rapida gata in doar 30 de minute.

Timp de gatire: 30 minute
Ciorba de fasole verde

Ciorba de fasole verde

Ciorba de fasole verde, o mancare gustoasa, sanatoasa, usor de gatit, ideala in orice anotimp.

Timp de gatire: o ora
Supa de pui cu galuste

Supa de pui cu galuste

Supa de pui cu galuste pufoase de gris, o reteta usor de gatit si ideala pentru masa de duminica in familie.

Timp de gatire: o ora 40 minute
Ciorba radauteana de curcan

Ciorba radauteana de curcan

Ciorba radauteana de curcan, o ciorba foarte gustoasa si hranitoare, ideala pentru masa de duminica.

Timp de gatire: 2 ore 30 minute