Ciorba de fasole verde cu afumatura

Ciorba de fasole verde cu afumatura
  • Calorii
    155
    8%
  • Proteine
    7.3g
    10%
  • Lipide
    6.7g
    10%
  • Glucide
    18.5g
    7%
  • Fibre
    4.7g
    -
  • 500g
  • 10 m
  • 01:30 h
  • 8
  • Usor


Aceasta reteta de ciorba este o reteta care se poate realiza oricand pe parcursul anului, se poate folosi fasole verde proaspata sau se poate folosi fasole verde conservata, fie in conserva, fie la borcan. Am ales sa fac ciorba de fasole verde folosind fasole pusa la borcan si pentru a aduce un plus la ciorba de fasole verde am adaugat si putina sunca de porc afumata.

De ce am ales sa fac ciorba de fasole verde, foarte simplu, fasolea verde este un aliment cu proprietati benefice pentru organismul nostru. Dintre beneficiile oferite de fasolea verde poate fi amintit ca este una din cele mai bune surse vegetale de fier organic, regleaza nivelul de zahar din sange, contribuie la efectul antiaterosclerotic (fasolea continand vitamina A, C, magneziu, potasiu si acizi grasi Omega 3), previne constipatia, contine substante cu efecte antiinflamatoare si antioxidante, are o actiune depurativa si antitoxica, regleaza nivelul colesterolului si reduce aparitia anumitor tipuri de cancer, regleaza productia de hormoni din corp si de asemenea fasolea verde este o sursa buna de seleniu, substanta care este importanta in fertilitatea barbatilor si in reducerea riscului de pierderi de sarcina la femei.

Ingrediente

  • 400g fasole verde
  • 100g bacon afumat
  • 1 buc. (50g) ceapa
  • 1 buc. (100g) morcovi
  • 1 buc. (150g) patrunjel radacina
  • 1 buc. (100g) gulie
  • 50g telina tulpina
  • 1 buc. (100g) ardei capia
  • 0.5 litri (500g) bulion de rosii
  • 2 linguri (16g) ulei floarea soarelui
  • 1 lingurite (5g) sare
  • 1 lingurite (5g) piper negru macinat
  • 1 lingurite (2g) oregano uscat
  • 1 lingurite (2g) cimbru uscat
  • 2 litri (2000g) apa
  • 1 legatura (30g) patrunjel verde

Pasi preparare

1.) Incepem prin a cali pentru cinci minute ceapa si baconul intr-o oala la foc mediu in care am adaugat si doua linguri de ulei.

2.) In continuare adaugam telina, morcovul, patrunjelul radacina, gulia si ardeiul capia curatate si taiate cuburi si le calim si pe acestea impreuna cu ceapa si baconul pentru inca doua sau trei minute.

3.) Dupa cele doua minute adaugam bulionul si completam cu apa, punem capacul pe oala si lasam la fiert pentru aproximativ o ora. Daca folositi fasole verde proaspata, recomand sa se adauge si fasolea verde acum, eu am folosit fasole verde la borcan care este deja fiarta.

4.) Luam capacul de pe oala, condimentam cu sare, piper, oregano, cimbru uscat si adaugam si fasolea verde in oala.

5.) Fierbem fasolea pentru aproximativ zece minute dupa care putem sa oprim focul si sa servim masa.

Comentarii

Adauga un comentariu la reteta "Ciorba de fasole verde cu afumatura"