Ciorba de fasole cu aripioare de pui

Ciorba de fasole cu aripioare de pui

Calorii
242
12%
Proteine
12,1g
16%
Lipide
14,6g
22%
Glucide
17,4g
6%
Fibre
4g
-
Gramaj portie
500g
Timp de preparare
30 m
Timp de gatire
01:30 h
Portii
8
Dificultate
3

Etichete ciorbe , retete cu carne de pui

Reteta mea de ciorba de fasole cu aripioare de pui are la baza reteta traditionala de ciorba ardeleneasca de fasole verde dar pentru a fi un pic mai sanatoasa am renuntat la faina si la ulei. Astfel am obtinut o ciorba usoara, hranitoare si racoritoare. Reteta este destul de usor de facut chiar daca necesita un pic de timp pentru realizare. Partea buna este ca pentru a face aceasta reteta este de ajuns sa punem tot la fiert fara a necesita cunostinte vaste de bucatarie.

Ingrediente

  • aripi de pui cu piele - 8 bucati (400g)
  • fasole verde - 500g
  • gogosari - 1 buc. (100g)
  • morcovi - 2 buc. (200g)
  • rosii - 1 buc. (90g)
  • ceapa - 2 buc. (100g)
  • patrunjel verde - 1 legatura (30g)
  • oregano uscat - 0,5 lingurite (1g)
  • tarhon frunze uscate - 0,5 lingurite (1g)
  • sare - 2 lingurite (10g)
  • piper negru macinat - 0,5 lingurite (1g)
  • apa - 2 litri (2000g)

Pasi preparare

1.) Spalam bine aripioarele de pui, morcovii, rosia, ceapa si fasolea verde

2.) Intr-o oala adaugam apa si aripioarele de pui taiate in doua si dam la foc mediu impreuna cu 2 lingurite de sare

3.) Dupa ce a inceput sa fiarba carnea, folosim o spumiera si luam spuma formata deasupra.

4.) Adaugam ceapa, morcovul si gogosarul curatate si taiate cuburi si lasam la fiert 30 de minute sau pana cand aripioarele de pui sunt aproape fierte. Impreuna cu legumele adaugam si oregano si tarhon pentru a aroma toate ingredientele.

5.) Dupa ce am rupt capetele de la fasolea verde si am rupt fasolea in bucati mai mici, o adaugam in oala si lasam la fiert impreuna cu celelalte ingrediente

6.) Dupa ce fasolea verde este fiarta, adaugam rosia decojita si taiata cuburi si lasam la fiert aproximativ 10 minute

7.) Pentru a aduce mai multa culoare si un aport de vitamina C, putem adauga si o legatura de patrunjel tocat marunt.




Mai multe retete din categoria supe si ciorbe

Ciorba de perisoara

Ciorba de perisoara

Ciorba de perisoara a la grec, una dintre preferatele romanilor, ideala pentru masa in familie.

Timp de gatire: o ora 30 minute
Supa de pui cu legume

Supa de pui cu legume

Supa de pui cu legume, o supa gustoasa, sanatoasa si plina de vitamine si minerale.

Timp de gatire: o ora 10 minute
Supa de iepure

Supa de iepure

Supa de iepure cu morcov, patrunjel si telina, o ciorba de iepure usoara, gustoasa si aromata.

Timp de gatire: o ora
Supa crema de conopida

Supa crema de conopida

Supa crema de conopida, o mancare rapida, gustoasa, sanatoasa si foarte aromata.

Timp de gatire: 30 minute
Supa crema de hribi

Supa crema de hribi

Supa crema de hribi, cunoscuti si sub denumirea de porcini, pitoance sau manatarci, gustoasa si aromata, o mancare rapida gata in doar 30 de minute.

Timp de gatire: 30 minute
Ciorba de fasole verde

Ciorba de fasole verde

Ciorba de fasole verde, o mancare gustoasa, sanatoasa, usor de gatit, ideala in orice anotimp.

Timp de gatire: o ora
Supa de pui cu galuste

Supa de pui cu galuste

Supa de pui cu galuste pufoase de gris, o reteta usor de gatit si ideala pentru masa de duminica in familie.

Timp de gatire: o ora 40 minute
Ciorba radauteana de curcan

Ciorba radauteana de curcan

Ciorba radauteana de curcan, o ciorba foarte gustoasa si hranitoare, ideala pentru masa de duminica.

Timp de gatire: 2 ore 30 minute