Ciorba de fasole cu aripioare de pui

-
Calorii1688%
-
Proteine12.1g16%
-
Lipide9.1g14%
-
Glucide11.2g4%
-
Fibre4.2g-
-
500g
-
30 m
-
01:30 h
-
8
-
Medie
Reteta mea de ciorba de fasole cu aripioare de pui are la baza reteta traditionala de ciorba ardeleneasca de fasole verde dar pentru a fi un pic mai sanatoasa am renuntat la faina si la ulei. Astfel am obtinut o ciorba usoara, hranitoare si racoritoare. Reteta este destul de usor de facut chiar daca necesita un pic de timp pentru realizare. Partea buna este ca pentru a face aceasta reteta este de ajuns sa punem tot la fiert fara a necesita cunostinte vaste de bucatarie.
Ingrediente
- 8 buc. (400g) aripi de pui cu piele
- 500g fasole verde
- 1 buc. (100g) gogosari
- 2 buc. (200g) morcovi
- 1 buc. (90g) rosii
- 2 buc. (100g) ceapa
- 1 legatura (30g) patrunjel verde
- 0.5 lingurite (1g) oregano uscat
- 0.5 lingurite (1g) tarhon frunze uscate
- 2 lingurite (10g) sare
- 0.5 lingurite (1g) piper negru macinat
- 2 litri (2000g) apa
Pasi preparare
1.) Spalam bine aripioarele de pui, morcovii, rosia, ceapa si fasolea verde
2.) Intr-o oala adaugam apa si aripioarele de pui taiate in doua si dam la foc mediu impreuna cu 2 lingurite de sare
3.) Dupa ce a inceput sa fiarba carnea, folosim o spumiera si luam spuma formata deasupra.
4.) Adaugam ceapa, morcovul si gogosarul curatate si taiate cuburi si lasam la fiert 30 de minute sau pana cand aripioarele de pui sunt aproape fierte. Impreuna cu legumele adaugam si oregano si tarhon pentru a aroma toate ingredientele.
5.) Dupa ce am rupt capetele de la fasolea verde si am rupt fasolea in bucati mai mici, o adaugam in oala si lasam la fiert impreuna cu celelalte ingrediente
6.) Dupa ce fasolea verde este fiarta, adaugam rosia decojita si taiata cuburi si lasam la fiert aproximativ 10 minute
7.) Pentru a aduce mai multa culoare si un aport de vitamina C, putem adauga si o legatura de patrunjel tocat marunt.
Comentarii
Adauga un comentariu la reteta "Ciorba de fasole cu aripioare de pui"