Ciorba de fasole cu afumatura

Ciorba de fasole cu afumatura

Calorii
135
7%
Proteine
10,1g
13%
Lipide
6,1g
9%
Glucide
11,3g
4%
Fibre
3,7g
-
Gramaj portie
400g
Timp de preparare
30 m
Timp de gatire
2 h
Portii
8
Dificultate
3

Etichete ciorbe

Fasolea boabe alba este un superaliment bogat in minerale precum fierul, magneziul, acidul folic si poate cel mai important o cantitate considerabila de fibre, aceasta facand fasolea indicata pentru prevenirea constipatiei. Pe langa faptul ca fasolea este bogata in proteine si fibre, aceasta are un indice glicemic scazut si are un rol foarte important in lupta impotriva depozitelor de grasime.

Este bine cunoscut ca fasolea provoaca flatulente, asa ca pentru a elimina din aceste efecte mai putin placute, am ales sa fierb fasolea in mai multe ape. Pentru o savoare mai intensa am ales sa folosesc la ciorba de fasole cu afumatura si cateva bucati de sunca de casa.

Ingrediente

  • fasole boabe - 200g
  • ceapa - 2 buc. (100g)
  • bacon afumat - 200g
  • morcovi - 1 buc. (100g)
  • ardei capia - 1 buc. (100g)
  • bulion de rosii - 0,3 litri (300g)
  • sare - 2 lingurite (10g)
  • piper negru macinat - 0,5 lingurite (2g)
  • oregano uscat - 1 lingurite (2g)
  • cimbru uscat - 1 lingurite (2g)
  • ulei floarea soarelui - 2 linguri (16g)
  • apa - 2 litri (2000g)

Pasi preparare

1.) Pentru a fierbe mai repede fasolea boabe uscata este indicat sa o lasam peste noapte intr-un bol cu apa.

2.) Intr-o oala punem fasolea boabe, adaugam apa si o punem la fiert iar dupa ce a fiert pentru aproximativ 30 de minute o mutam intr-o alta oala cu apa fierbinte si o lasam la fiert pentru aproximativ o ora sau pana cand fasolea este fiarta. Schimband apa de pe fasole o sa obtinem o ciorba un pic mai usoara si mai usor de digerat.

3.) In timp ce fasolea fierbe, punem intr-o oala preincalzita doua linguri de ulei de floarea soarelui si calim ceapa pentru aproximativ trei minute.

4.) Adaugam peste ceapa si baconul afumat si tinem la foc mediu pentru inca doua sau trei minute.

5.) Continuam cu ardeiul capia si dupa cateva minute adaugam si morcovul taiat in cubulete.

6.) Peste legumele calite adaugam bulionul, completam cu apa si punem la fiert la foc mediu pentru aproximativ o jumatate de ora sau pana cand legumele sunt fierte.

7.) Luam fasolea boabe din apa in care a fiert si o adaugam peste ciorba.

8.) Potrivim ciorba de sare, piper si o aromam bine cu cibru si oregano uscat.

9.) Oprim focul iar inainte de servire, ciorba de fasole cu afumatura se poate drege cu un pic de otet.




Mai multe retete din categoria supe si ciorbe

Ciorba de perisoara

Ciorba de perisoara

Ciorba de perisoara a la grec, una dintre preferatele romanilor, ideala pentru masa in familie.

Timp de gatire: o ora 30 minute
Supa de pui cu legume

Supa de pui cu legume

Supa de pui cu legume, o supa gustoasa, sanatoasa si plina de vitamine si minerale.

Timp de gatire: o ora 10 minute
Supa de iepure

Supa de iepure

Supa de iepure cu morcov, patrunjel si telina, o ciorba de iepure usoara, gustoasa si aromata.

Timp de gatire: o ora
Supa crema de conopida

Supa crema de conopida

Supa crema de conopida, o mancare rapida, gustoasa, sanatoasa si foarte aromata.

Timp de gatire: 30 minute
Supa crema de hribi

Supa crema de hribi

Supa crema de hribi, cunoscuti si sub denumirea de porcini, pitoance sau manatarci, gustoasa si aromata, o mancare rapida gata in doar 30 de minute.

Timp de gatire: 30 minute
Ciorba de fasole verde

Ciorba de fasole verde

Ciorba de fasole verde, o mancare gustoasa, sanatoasa, usor de gatit, ideala in orice anotimp.

Timp de gatire: o ora
Supa de pui cu galuste

Supa de pui cu galuste

Supa de pui cu galuste pufoase de gris, o reteta usor de gatit si ideala pentru masa de duminica in familie.

Timp de gatire: o ora 40 minute
Ciorba radauteana de curcan

Ciorba radauteana de curcan

Ciorba radauteana de curcan, o ciorba foarte gustoasa si hranitoare, ideala pentru masa de duminica.

Timp de gatire: 2 ore 30 minute