Ciorba de fasole cu afumatura

Ciorba de fasole cu afumatura
  • Calorii
    231
    12%
  • Proteine
    12.5g
    17%
  • Lipide
    10.7g
    16%
  • Glucide
    21.2g
    8%
  • Fibre
    4.3g
    -
  • 400g
  • 30 m
  • 2 h
  • 8
  • Medie


Fasolea boabe alba este un superaliment bogat in minerale precum fierul, magneziul, acidul folic si poate cel mai important o cantitate considerabila de fibre, aceasta facand fasolea indicata pentru prevenirea constipatiei. Pe langa faptul ca fasolea este bogata in proteine si fibre, aceasta are un indice glicemic scazut si are un rol foarte important in lupta impotriva depozitelor de grasime.

Este bine cunoscut ca fasolea provoaca flatulente, asa ca pentru a elimina din aceste efecte mai putin placute, am ales sa fierb fasolea in mai multe ape. Pentru o savoare mai intensa am ales sa folosesc la ciorba de fasole cu afumatura si cateva bucati de sunca de casa.

Ingrediente

  • 200g fasole boabe
  • 2 buc. (100g) ceapa
  • 200g bacon afumat
  • 1 buc. (100g) morcovi
  • 1 buc. (100g) ardei capia
  • 0.3 litri (300g) bulion de rosii
  • 2 lingurite (10g) sare
  • 0.5 lingurite (2g) piper negru macinat
  • 1 lingurite (2g) oregano uscat
  • 1 lingurite (2g) cimbru uscat
  • 2 linguri (16g) ulei floarea soarelui
  • 2 litri (2000g) apa

Pasi preparare

1.) Pentru a fierbe mai repede fasolea boabe uscata este indicat sa o lasam peste noapte intr-un bol cu apa.

2.) Intr-o oala punem fasolea boabe, adaugam apa si o punem la fiert iar dupa ce a fiert pentru aproximativ 30 de minute o mutam intr-o alta oala cu apa fierbinte si o lasam la fiert pentru aproximativ o ora sau pana cand fasolea este fiarta. Schimband apa de pe fasole o sa obtinem o ciorba un pic mai usoara si mai usor de digerat.

3.) In timp ce fasolea fierbe, punem intr-o oala preincalzita doua linguri de ulei de floarea soarelui si calim ceapa pentru aproximativ trei minute.

4.) Adaugam peste ceapa si baconul afumat si tinem la foc mediu pentru inca doua sau trei minute.

5.) Continuam cu ardeiul capia si dupa cateva minute adaugam si morcovul taiat in cubulete.

6.) Peste legumele calite adaugam bulionul, completam cu apa si punem la fiert la foc mediu pentru aproximativ o jumatate de ora sau pana cand legumele sunt fierte.

7.) Luam fasolea boabe din apa in care a fiert si o adaugam peste ciorba.

8.) Potrivim ciorba de sare, piper si o aromam bine cu cibru si oregano uscat.

9.) Oprim focul iar inainte de servire, ciorba de fasole cu afumatura se poate drege cu un pic de otet.

Mai multe retete

Comentarii

Adauga un comentariu la reteta "Ciorba de fasole cu afumatura"