Ciorba cu gat de curcan

Ciorba cu gat de curcan
  • Calorii
    146
    7%
  • Proteine
    12g
    16%
  • Lipide
    7.2g
    11%
  • Glucide
    7.6g
    3%
  • Fibre
    2.4g
    -
  • 400g
  • 30 m
  • 01:30 h
  • 8
  • Medie


Carnea de curcan este printre cele mai sanatoase carnuri existente si este recomandata in toate dietele, ea putand fi consumata de persoanele aflate in suferinta sau chiar si de copii in primi ani de viata. Carnea de curcan fara piele are cantitatea cea mai mica de colesterol (grasimi saturate) dintre toate tipurile de carne, astfel ea ajuta la scaderea colesterolului rau.

Am ales sa fac o ciorba a la grec dar in loc sa folosesc carnea de pui am ales sa folosesc carnea de curcan. Pentru o ciorba buna este recomandat sa se foloseasca carnea cu os, asa ca am ales sa folosesc gaturi de curcan, o adevarata delicatese.

Ingrediente

  • 2 buc. (600g) gat de curcan
  • 1 buc. (100g) morcovi
  • 1 buc. (100g) telina radacina
  • 1 buc. (100g) patrunjel radacina
  • 1 buc. (100g) pastarnac radacina
  • 2 buc. (100g) ceapa
  • 1 buc. (100g) ardei capia
  • 200g smantana pentru gatit 15
  • 2 litri (2000g) apa
  • 2 lingurite (10g) sare
  • 1 lingurite (5g) piper negru macinat
  • 1 lingurite (2g) oregano uscat
  • 1 lingurite (2g) rozmarin uscat
  • 1 legatura (30g) patrunjel verde

Pasi preparare

1.) Curatam legumele, le spalam bine si le taiem cubulete de aproximativ jumatate de centimetru.

2.) Punem intr-o oala gaturile de curcan taiate in bucati mai mici pe care le acoperim cu apa si le punem la fiert.

3.) Atunci cand gaturile de curcan incep sa fiarba adaugam o lingurita de sare si luam spuma formata.

4.) Acoperim oala cu un capac si lasam sa fiarba la foc mediu pentru aproximativ 45 de minute.

5.) Adaugam patrunjeul radacina, morcovul, telina, pastarnacul, ceapa si ardeiul capia taiate in cubulete mici.

6.) Aromam ciorba cu oregano si cu rozmarinul uscat, acoperim ciorba cu un capac si o lasam sa fiarba pentru inca aproximativ 15 minute sau mai mult daca legumele sunt taiate in bucati mai mari.

7.) Dupa ce legumele s-au fiert, dam focul mai incet, adaugam smantana pentru gatit si adaugam sare si piper dupa gust.

8.) Fierbem ciorba la foc mic pentru aproximativ cinci minute amestecand din cand in cand.

9.) Dupa cele cinci minute oprim focul si adaugam patrunjelul verde tocat marunt. Inainte de a servi ciorba de gat de curcan se poate adauga si putin otet.

Comentarii

Adauga un comentariu la reteta "Ciorba cu gat de curcan"