Ciorba cu gat de curcan

Ciorba cu gat de curcan

Calorii
202
10%
Proteine
21,6g
29%
Lipide
8,9g
13%
Glucide
8,7g
3%
Fibre
1,3g
-
Gramaj portie
400g
Timp de preparare
30 m
Timp de gatire
01:30 h
Portii
8
Dificultate
3

Etichete ciorbe , retete cu carne de curcan

Carnea de curcan este printre cele mai sanatoase carnuri existente si este recomandata in toate dietele, ea putand fi consumata de persoanele aflate in suferinta sau chiar si de copii in primi ani de viata. Carnea de curcan fara piele are cantitatea cea mai mica de colesterol (grasimi saturate) dintre toate tipurile de carne, astfel ea ajuta la scaderea colesterolului rau.

Am ales sa fac o ciorba a la grec dar in loc sa folosesc carnea de pui am ales sa folosesc carnea de curcan. Pentru o ciorba buna este recomandat sa se foloseasca carnea cu os, asa ca am ales sa folosesc gaturi de curcan, o adevarata delicatese.

Ingrediente

  • gat de curcan - 2 buc. (600g)
  • morcovi - 1 buc. (100g)
  • telina radacina - 1 buc. (100g)
  • patrunjel radacina - 1 mediu (100g)
  • pastarnac radacina - 1 buc. (100g)
  • ceapa - 2 buc. (100g)
  • ardei capia - 1 buc. (100g)
  • smantana pentru gatit 15 - 200g
  • apa - 2 litri (2000g)
  • sare - 2 lingurite (10g)
  • piper negru macinat - 1 lingurite (5g)
  • oregano uscat - 1 lingurite (2g)
  • rozmarin uscat - 1 lingurite (2g)
  • patrunjel verde - 1 legatura (30g)

Pasi preparare

1.) Curatam legumele, le spalam bine si le taiem cubulete de aproximativ jumatate de centimetru.

2.) Punem intr-o oala gaturile de curcan taiate in bucati mai mici pe care le acoperim cu apa si le punem la fiert.

3.) Atunci cand gaturile de curcan incep sa fiarba adaugam o lingurita de sare si luam spuma formata.

4.) Acoperim oala cu un capac si lasam sa fiarba la foc mediu pentru aproximativ 45 de minute.

5.) Adaugam patrunjeul radacina, morcovul, telina, pastarnacul, ceapa si ardeiul capia taiate in cubulete mici.

6.) Aromam ciorba cu oregano si cu rozmarinul uscat, acoperim ciorba cu un capac si o lasam sa fiarba pentru inca aproximativ 15 minute sau mai mult daca legumele sunt taiate in bucati mai mari.

7.) Dupa ce legumele s-au fiert, dam focul mai incet, adaugam smantana pentru gatit si adaugam sare si piper dupa gust.

8.) Fierbem ciorba la foc mic pentru aproximativ cinci minute amestecand din cand in cand.

9.) Dupa cele cinci minute oprim focul si adaugam patrunjelul verde tocat marunt. Inainte de a servi ciorba de gat de curcan se poate adauga si putin otet.




Mai multe retete din categoria supe si ciorbe

Ciorba de perisoara

Ciorba de perisoara

Ciorba de perisoara a la grec, una dintre preferatele romanilor, ideala pentru masa in familie.

Timp de gatire: o ora 30 minute
Supa de pui cu legume

Supa de pui cu legume

Supa de pui cu legume, o supa gustoasa, sanatoasa si plina de vitamine si minerale.

Timp de gatire: o ora 10 minute
Supa de iepure

Supa de iepure

Supa de iepure cu morcov, patrunjel si telina, o ciorba de iepure usoara, gustoasa si aromata.

Timp de gatire: o ora
Supa crema de conopida

Supa crema de conopida

Supa crema de conopida, o mancare rapida, gustoasa, sanatoasa si foarte aromata.

Timp de gatire: 30 minute
Supa crema de hribi

Supa crema de hribi

Supa crema de hribi, cunoscuti si sub denumirea de porcini, pitoance sau manatarci, gustoasa si aromata, o mancare rapida gata in doar 30 de minute.

Timp de gatire: 30 minute
Ciorba de fasole verde

Ciorba de fasole verde

Ciorba de fasole verde, o mancare gustoasa, sanatoasa, usor de gatit, ideala in orice anotimp.

Timp de gatire: o ora
Supa de pui cu galuste

Supa de pui cu galuste

Supa de pui cu galuste pufoase de gris, o reteta usor de gatit si ideala pentru masa de duminica in familie.

Timp de gatire: o ora 40 minute
Ciorba radauteana de curcan

Ciorba radauteana de curcan

Ciorba radauteana de curcan, o ciorba foarte gustoasa si hranitoare, ideala pentru masa de duminica.

Timp de gatire: 2 ore 30 minute